Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde pngflorin » 16 Ian 2013, 09:27

Faina remorca , Robert, iar containarele fac toti bani...
Daca nu e un secret te rog preturile de achizitionare.

Nu dau sfaturi, insa eu as face pavilion deschis, pt evitarea calduri, cu posibilitatea invelirii acoperisului si fundurilor cu prelata.
pngflorin

Mesajde popescu augustin » 16 Ian 2013, 19:04

cea mai potrivita masina pentru transportul familiilor de albine este mini-camionul ( minisattel), eu detin un astfel de autovehicul in stare exceptionala de functionare ,acest ansamblu contine o semiremorca platforma de 8.5 m lungime pe 2.10m latine pe 2.30 inaltime ,cu un schelet metalic atasat are are un nr de 52 de locuri pentru stupi verticali corp+cat,o axa dubla cu suspensie arc-lamelar,sistem de franare aer ,franare manuala pe cablu ,sistem de suspendare tip cric mecanic ca la tiruri,sistem de iluminare .Mai am si o semiremorca tip duba frigorifera cu usa hidraulica la spate,aceasta semiremorca fiind construita din aliaj de duraluminiu,cu care imi transport mierea,centrifuga,cutiile necesare roitului etc. Acest ansmablu de autovehicule le-am achizitionat din germania iar pretul a fost pe masura ( 17.000 euro) ,pot sa spun ca e cel mai usor mod de transporta stupii in pastoral,capul tractor e prevazut pe plafon cu o cusheta de 2 persoane ,iar pe sasiu are omologata cupla potcoava ca la TIR ,prin care cuplez oricare semiremorca,masina e de 2800cmc tdi tractiunea este pe fata ,detine compresor aer care ajuta pt franarea semiremorcii.Recomand acest autovehicul oricarui apicultor pt ca va economisii bani pe transport si nu va fi nevoit sa achizitioneze mai multe autovehicule ,unde va plati alte taxe alte impozite etc. intrati pe internet si cautati " minisattel " apoi veti sti ce trebuie sa cumparati pt stupina dumneavoastra dragi colegi. va salut si va stimez
popescu augustin

Mesajde B-father » 16 Ian 2013, 19:22

suna interesant
chiar am cautat pe net si sunt frumoase numai cascumpe.
nu faceti bine sa puneti si niste imagini?
B-father

Mesajde robert gua » 16 Ian 2013, 19:52

va salut! Pe containerele de pe camion (cele unul peste altul), am dat 700 e dar le-am adus de la Zalau, si cel de jos are obloane dar le-am scos cand le-am incarcat. Pe cel de 8 m cu prelata am dat 600 e, l-am luat de la Brasov cand m-am intors de la Zalau.Pe celalalt care l-am luat mai demult am dat 500 e de la Constanta, dar drumul a fost gratis (l-am adus cu un cumnat cu un transportor auto).
robert gua

Mesajde proapi » 18 Ian 2013, 13:09

proapi

Mesajde proapi » 18 Ian 2013, 13:14

La minutul 3:50
proapi

Mesajde proapi » 19 Ian 2013, 13:26

Mini semiremorci pentru categoria B+E. Tractor de 3T5 si semiremorca in functie de masa remorcabila.
Se adapteaza ca mini-pavilioane apicole, de 40-50 familii.

De azi 19 ianuarie, odata ca modificarea codului rutier, conform cu regulamentul european, cu categoria B se pot conduce vehicule cu mma de 4T250.
De ex. cu o dubita de 3T5 se poate tracta si o remorca cu mma de 750 kg.
proapi

Mesajde mircea_tm » 19 Ian 2013, 13:37

imi poti spune mai exact care lege se refera la acest regulament.....cu categ B se pot conduce AUTO.... cu masamaximaut. 4,25 ? merci
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde peterneamt » 19 Ian 2013, 15:09

Nu te entuziasma..... ;) ;)
peterneamt

Mesajde popescu augustin » 19 Ian 2013, 20:26

cine doreste sa vada poze cu micul TIR pentru transport stupi sa intre pe http://miere-de-albina.ucoz.ro sectiunea ALBUME FOTO pozele sunt o minune veti observa cum a aratat inainte si cum arata in prezent cu stupi,., va doresc vizionare placuta
popescu augustin

Mesajde jiji » 19 Ian 2013, 20:48

foarte frumos, felicitari
pana acum s a vorbit la modul general despre masina potrivita pentru apicultura , propun sa vorbim despre masina potrivita in functie de numarul de stupi ,pentru 100 pentru 200 pentru 300 si tot asa , in functie de costurile intretinerii autovehicolului ,taxe , daca mai poti sa il folosesti si la altceva inafara de albine ,ex la 7,5 to masina inscrisa pe firma +tahograf,foaie de parcurs cat c si cate or mai fi .
io zic ca micul tir de mai sus se preteaza pentru aprox 200 stupi ce ziceti?
masina ideala=acte cat mai putine si sa transporte cati mai multi stupi, ziceti o parere
din ce in ce mai mult vad o tendintza ca apicultorii sa achizitioneze platforme pe care sa le agate cu auto pana la la 3,5t si sa le lase pe teren , merge acasa si ia alta platforma , cam pana la cati stupi ar mergeacest sistem ?
jiji

Mesajde proapi » 19 Ian 2013, 21:08

Micul tir are niste avantaje:

- platforma mobila se lasa in stationar pe picioare reglabile pe orice teren;
- platformele se pot confectiona pana la 12 m lungime;
- pot incarca optimul de stupi pentru o vatra obisnuita de la noi;
- mai usor manevrabil, vehicul articulat;
- platformele se pot amenaja in cabine de extractie, de imbuteliere, de paza, etc;
- gabarit mediu, la noi pana la 7 tone, in vest pana la 9 tone, dimensiuni reduse;
- fara tahograf, daca soferul nu este salariat cum este in vest;
- modulabil la pret redus;
- numar de semiremorci in functie de stupinele de pastoral;
- taxe si impozite mai mici, ca la autoutilitara;
- permis BE, ca pentru caravane (rulote), campingcar, mobilhome, transport animale, etc.
proapi

Mesajde pab » 19 Ian 2013, 22:15

Nu stiu, dar imi pun unele inrebari:
Cu ce este mai bun sistemul propus de colegi - mini tir, fata de ex de un camion de 7,5 tone plus remorca (pavilion). Te impotmolesti la fel de usor cu ambele, am impresia ca, cu tractiune pe fata si greutate pe spate(minitir) ramai impotmolit mai usor. Camionul, daca-l faci apicol, nu mai e nevoie de tahograf. Minitir mult mai scump decat o septica. Camionul cu rastele pe el, la fel remorca pavilion.
Cum se comporta semiremorca in stationare cu stupi pe ea plini, cat se lasa stalpii in pamant moale in padure sau baragan?
E mai bun minitir-ul decat o duba acoperita de 3,5 to in care incarci varsat 40 stupi de productie si mai agati si o remorca cu 40 de stupi, remorca cu rastele sau fara. Cu duba cari mierea acoperit, duci roii, extragi, dormi, lipesti faguri,etc. Daca mai e si 4x4 chiar nu mai ai nici o grija, duci odata 80 stupi. Duba o mai folosesti si in alte scopuri comerciale. Dezavantaj, incarci varsat in ea.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Lucian21 » 19 Ian 2013, 22:24

mircea_tm scrie:imi poti spune mai exact care lege se refera la acest regulament.....cu categ B se pot conduce AUTO.... cu masamaximaut. 4,25 ? merci

Cred ca se refera la urmatorul articol, din noul cod rutier, pe care eu nu l-am inteles prea bine :

(3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.”

Eu nu am gasit litera f pct 3 din anexa 1. Singura care are 3 puncte din anexa este litera " b " si face referire la :

3.ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

Daca exista vreun coleg care cunoaste mai multe detalii, il rog sa ne lamureasca si pe noi!
Lucian21

Mesajde mircea_tm » 19 Ian 2013, 22:38

CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde mircea_tm » 19 Ian 2013, 22:45

pab scrie:....daca-l faci apicol, nu mai e nevoie de tahograf. Minitir mult mai scump decat o septica. .

la inceputul lunii ianuarie am sunat la arr si mi-a raspuns o doamna. eu am sunat pt a intreba daca am nevoie si de coord de transport si licenta de transport in cazul in care un autovehicul depaseste 3,5 t....a zis ca da etc...am intrebat, si daca il fac auto apicol ....zambind mi-a zis ca din acest an se va schimba treaba, inclusiv cele destinate pt transport apicol, pavilion apicol(camion) vor avea nevoie de tahograf, atestat, coord de transport,licenta de transport...asa ca... :shock:
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE