Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

inceput

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 09:58

Buna ziua tuturor! Ma numesc Florin, am 23 de ani, sunt din judetul Neamt, imi plac unele animalele si dupa ce m-am documentat putin mi-am spus ca este timpul sa ma apuc si eu de cresterea albinelor! Momentan nu detin nici o familie de albine dar in acesta primavara intentionez sa achizitionez cateva familii de albine! Dupa cum mi-am dat seama este ceva de munca si de invatat in acest domeniu si as ramane dator oricarui apicultor care ma poate ajuta cu un sfat, o parere s.a. Va multumesc,
Floryn

Re: inceput

Mesajde nicu has » 20 Ian 2013, 10:05

bunv venit Floryn pe form citeste tot ce prinzi pe aici sunt lucruri interesante
daca ai drum pe la apicola sunt ceva carti ia manualul apicultorului ai ce invata din el
nicu has

Mesajde nicu has » 20 Ian 2013, 10:09

ca sfat iti sugerez sa incepi cu 2-3 stupi nu mai multi
ai tinm sa-i dezvolti ,sa-i inmultesti
lazile raman la alegerea ta ce tip orizontal,vertical
si este bine sa inti cumeprei de acum un kg. ceara , ceva rame ,o dalta un afumator, o furculita de descapacit
lucrurile marunte de care ai nevoie la inceput
iti doresc bafat si asteptam poze cu familiile tale de albine
nicu has

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 10:41

nicu has scrie:bunv venit Floryn pe form citeste tot ce prinzi pe aici sunt lucruri interesante
daca ai drum pe la apicola sunt ceva carti ia manualul apicultorului ai ce invata din el

Bine te-am gasit Nicu...M-am inscris deja la un curs apicol...astept sa se adune un nr suficient pt a incepe cursul...am achizitionat manualul si 2 carti despre apicultura...ms pt sfaturi
Floryn

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 10:46

nicu has scrie:ca sfat iti sugerez sa incepi cu 2-3 stupi nu mai multi
ai tinm sa-i dezvolti ,sa-i inmultesti
lazile raman la alegerea ta ce tip orizontal,vertical
si este bine sa inti cumeprei de acum un kg. ceara , ceva rame ,o dalta un afumator, o furculita de descapacit
lucrurile marunte de care ai nevoie la inceput
iti doresc bafat si asteptam poze cu familiile tale de albine

m-am gandit si eu sa incep cu 2-3 stupi...in schimb nu stiu ce lazi sa folosesc...stupii ii voi tine in livada de langa casa...cred ca aici poti tine 20-30 stupi, apoi mai vedem...imi poti da o parere despre ce stupii sa aleg? multumesc
Floryn

Mesajde proapis13 » 20 Ian 2013, 11:07

In primul rind bine ai venit pe forum
Sfatul meu este ca intai de toate sa pui mina sa inveti si sa citeti ca la primavara
cand o sa-ti achizitionezi albinele sa stii ce ai de facut; in mare
De preferat ar fi ca primul tau mentor sa fie cel de la care achizitionezi stupii sa
fie cat mai aproape de tine ca atunci cind ai nevoie de unsfat sa dai fuga la el nu la calculator
Citeste despre bolile albinelor sa ai idee macr de ce se poate intimpla daca nu tratezi albinele
Primul stup v-a fi ,,stupul ideal'' pentru tine,pe parcurs se mai schimba preferintele
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 11:24

proapis13 scrie:In primul rind bine ai venit pe forum
Sfatul meu este ca intai de toate sa pui mina sa inveti si sa citeti ca la primavara
cand o sa-ti achizitionezi albinele sa stii ce ai de facut; in mare
De preferat ar fi ca primul tau mentor sa fie cel de la care achizitionezi stupii sa
fie cat mai aproape de tine ca atunci cind ai nevoie de unsfat sa dai fuga la el nu la calculator
Citeste despre bolile albinelor sa ai idee macr de ce se poate intimpla daca nu tratezi albinele
Primul stup v-a fi ,,stupul ideal'' pentru tine,pe parcurs se mai schimba preferintele
salve :D

multumesc pt sfaturi
Floryn

Mesajde nicu has » 20 Ian 2013, 11:26

eu am inceput cu orizontali asa am fost sfatuit de catre un apicultor deoarece are capacitate mai mare a nr .de rame intra mai greu in roit deoarece are spatiul mai mare de extindere
acum vezi tu ce preferinte ai
bafta
nicu has

Mesajde gigibecalul » 20 Ian 2013, 11:35

Salutari si de la Alba Iulia! Succes!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde costinelblagniceanu » 20 Ian 2013, 11:36

Bine ai venit pe forum Florine,pune mina si citeste,aprofundeaza ca ai foarte multe de invatat. ;)
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde costi_vic_ro » 20 Ian 2013, 11:38

salutare si la multi ani de la galati.mult succes
costi_vic_ro

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 15:21

nicu has scrie:eu am inceput cu orizontali asa am fost sfatuit de catre un apicultor deoarece are capacitate mai mare a nr .de rame intra mai greu in roit deoarece are spatiul mai mare de extindere
acum vezi tu ce preferinte ai
bafta

ms domnu
Floryn

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 15:21

gigibecalul scrie:Salutari si de la Alba Iulia! Succes!

multumesc! la fel
Floryn

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 15:22

costinelblagniceanu scrie:Bine ai venit pe forum Florine,pune mina si citeste,aprofundeaza ca ai foarte multe de invatat. ;)

imi dau seama ca sunt multe de invatat! succes!
Floryn

Mesajde Floryn » 20 Ian 2013, 15:23

costi_vic_ro scrie:salutare si la multi ani de la galati.mult succes

multumesc! succes si dvs.!
Floryn

Mesajde Razvan HD » 20 Ian 2013, 15:54

Bine ati venit , trebuie citit tot ce tine de albine si cred ca pe forum se gaseste raspuns la fiecare intrebare !
Asteptam sa vina primavara si sa vedem niste poze cu stupii achizitionati !
Numai bine !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?