Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

transportul stupilor cu urdinisu deschis

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 11:04

Am mai scris si cu toate ca sunt bebe pe forum ,13 luni,risc sa devin papagal,repetand aceleasi lucruri ,oare ce s-or face hai mai vechi care si-o gatat de spus tate povestile?dar sa revenim la boile noastre,din 2000 circul cu pavilionu cu stupii deschisi,dar avelo grija sa acoperiti sita de sus ca se face un curent de va usuca puietu la distante mari,in schimb in 2011 am facut roi inainte de salcam,a cazut brusc salcamu,furtisag si toate neamurile si avand o vatra la salcam 2,5 zic hai sa duc si roii,roi in lazi de polistiren pe 2 si 3 rame cate 4 in lada fara aerisire la fund sau capac,120 de kilometri de drumuri cu lucrari,daca le inchideam zacusca sigura,hai sa-ncerc cu urdinisu deschis,fiindca mergeam si la extras am incarcat dimineata si am ajuns acolo pe la ora 11,mai bazaie cateva albine pe deasupra da ori se lipesc ori cer azil da nu e numar mare.daca opresti incep sa iasa mai multe.daca incarci si descarci fara socuri mari sant foarte linistite.
Singurul dezavantaj e daca mergi peste gropi si sar lazile de pe platforma maiprind cateva albine care le pun la presat dar si la stupii inchisisant albine carate afara dupa ce deschizi.
Am fost multumit si am dus si-n dobrogea la fel lazi cu roi,in ziua in care opresc peste zi las obloanele jos si albinele se descurca fara sa descarc.anu asta la fel cu aceleasi rezultate.
A mai incercat cineva io pot sa va spun ca n-o sa mai inchid vreodata stupii?
kamy

Re: transportul stupilor cu urdinisu deschis

Mesajde nicu has » 20 Ian 2013, 11:34

buna kamy
aveti grilaj ceva pus pe esterior la urdinis?
sau cum este?
interesant sa nu mai inchizi
ceva poze aveti
nicu has

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 13:15

Nimic nu am nici poze si nici grilaj,dar in schimb am facut prozelitism,i -am adus la trantorusj stupii de la floarea soarelui deschisi!sau te-ai asezat cumva pe scaunu lu toma necredinciosu?
kamy

Mesajde topy » 20 Ian 2013, 15:42

povestea un sofer o istorie frumoasa de pe vremea CAP-ului. era detasat cu camionul undeva prin baragan si a fost trimis cu inca un camion sa transporte doua camioane de stupi la floare.stupi de ai CAP-ului.li s-a dat ca ajutoare cate 3 fete de la scolile agricole care erau si ele detasate pe acolo.au ajuns dimineata in camp cu stupii.soferul care povestea a ajuns primul si a descarcat stupii.intre timp a ajuns si al doilea camion si fetele care terminasera de descarcat primul camion au mers sa le ajute si pe cele de la al doilea camion.erau vreo 500 de metri intre camioane.la al doilea camion erau niste stupi deschisi, a iesit albina si toata lumea buluc in cabina camionului.soferul care a povestit a fugit in cabina camionului lui singur si 6 fete si soferul celalalt in cabina camionului cu stupii nedescarcati. au fost nevoiti sa stea o zi intreaga in cabina pana seara cand s-au strans albinele.asta singur scotea ustensila pe geam si isi facea nevoile dar dincolo nu isi imagina cum se descurcau 6 fete si soferul intr-o cabina de saviem la temperaturile de la floarea soarelui in camp si cu albina furioasa pe la geamuri.... :lol:
topy

Mesajde justy » 20 Ian 2013, 15:56

Am un coleg de pastoral care cand se intuneca se urca in tractor si pleaca fara nici un stres cu pavilionul cu urdinisurile deschise. Deci se practica...
Albina e cuminte cât ai minte
justy

Mesajde Dragos2006 » 20 Ian 2013, 16:11

una este la pavilion si alta la stupii varsati.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde dorindafi » 20 Ian 2013, 16:30

justy scrie:Am un coleg de pastoral care cand se intuneca se urca in tractor si pleaca fara nici un stres cu pavilionul cu urdinisurile deschise. Deci se practica...

la pavilion, da
dorindafi

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 16:52

In 2 ani am venit acasa din dobrogea cu roii cu urdinisu deschis am ajuns acasa in jur de ora 14 in luna august 2011 si iulie 2012 si cu nitel fum le-am descarcat fara intepaturi.
kamy

Mesajde Dragos2006 » 20 Ian 2013, 17:13

normal , mai aveau doar o mana de albina in ei... Toata albina lucratoare si cea de paza era disparuta de mult . cu ce sa te deranjeze cateva doici , niste trantori si o regina ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde stuparul2011 » 20 Ian 2013, 17:25

buna,
pai eu zic, ca la acea ora multa albina era plecata la cules si astfel ai depopulat foarte mult roiurile...(parerea mea).
eu nu le-as transporta la ore din astea.
numai bine si sanatate
stuparul2011

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 20:38

baieti, dragos,stupare incercati si tragem concluzii dupa.io v-am spus tare si raspicat la mine n-o sa mai vedeti stupi inchisi!punct!ca voi nu puteti sa credeti e ieczact baiu vostru!
kamy

Mesajde eugen. » 20 Ian 2013, 21:06

Pe pavilion nu inchid urdinisurile in timpul transportului, noapte fiind. Am grija ca la plecare sa nu aiba barbi pentru ca la un hop pot cadea si ai pierdut albina.... sau o craca la salcam iti matura barba si pierzi albina .... daca ajungi la drum bun n ai probleme chiar daca mai tragi pe dreapta.
eugen.

Mesajde sakala » 20 Ian 2013, 21:09

vreau sa fac pastoral la salcam,tei si floare
intrebarea mea este seara dupa ce se linistesc albinele le incarc pe platforma si le transport cu urdinisul deschis sau le pun cate o plasa la urdinish sau inchid urdinisul cu scandurica de zbor lasandule aerisirea din capac ?
distanta salcam 1 -25 km
salcam 2- 100 km unde fqac si teiul
floare 70 km
deci cum sa procedez?
sakala

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 21:50

sakala scrie:vreau sa fac pastoral la salcam,tei si floare
intrebarea mea este seara dupa ce se linistesc albinele le incarc pe platforma si le transport cu urdinisul deschis sau le pun cate o plasa la urdinish sau inchid urdinisul cu scandurica de zbor lasandule aerisirea din capac ?
distanta salcam 1 -25 km
salcam 2- 100 km unde fqac si teiul
floare 70 km
deci cum sa procedez?

Cum vrei incearca si si nespui ce preferi da io fac pariu c-o sa preferi deschis.cand ajungi la destinatie o familie inchisa e agitata si te cam mananca una deschisa e foarte linistita,am dus stupii de la rapita erau inghesuiti si atat de populati c-am afumat o juma de ora sa intre barbile,foarte cuminti si fara ace.
kamy

Mesajde un OM » 20 Ian 2013, 22:02

Problema mare la transportul cu urdinisele dechise este oprirea neanuntata din cauza unei pene, fix in dreptul unui bec de iluminare nocturna sau in cazul unei patrule cu cascheta. Atunci prefer un bec, pentru prietenii cu ...cascheta :mrgreen: .
un OM

Mesajde kamy » 20 Ian 2013, 22:11

Decat pana prefer ultima varianta se conving destul de repede ca nu-i de saga!
kamy

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE