care e treaba cu MER ca din citite si va spun ca am citit
va multumesc de rabdarea care o aveti fata de cei ca mine
vasea57 scrie:BUNA ZIUA sunt un incepator care ca toti cei ca mine se gandesc la inmultirea fam ( care de fapt sunt niste roiuri ) si mam gandit sa va intreb ca de trebuie sa inapoiez cutiile de unde iam inprumutat
care e treaba cu MER ca din citite si va spun ca am cititpare usor de lucrat cu ei eu as vrea sa mi fac singur deci as dori daca nu va deranjez ceva schite (sau link spre ele) si ceva sfaturi
va multumesc de rabdarea care o aveti fata de cei ca mine
vasea57 scrie:BUNA ZIUA...
care e treaba cu MER ca din citite si va spun ca am cititpare usor de lucrat cu ei ...
Adi Hodis scrie:vasea57 scrie:BUNA ZIUA...
care e treaba cu MER ca din citite si va spun ca am cititpare usor de lucrat cu ei ...
Salut.
Pai la asa intrebare ... asa raspuns:
Adaposteste albine care face miere si polen si propolis si ... si ... si roi ... si ce vrea ele cand nu se implica stuparu´.![]()
Daca zici ca " ai citit ", ma astept la o intrebare mai specifica, legat de ceva detalii care nu ti-s clare, nu le-ai inteles ... dar la " care e treaba ? "... ce sa-ti zic ...
Toata povestea scrisa pana acum ... nu o re-scriu ... nu te supara.
Te salut.
andrei_calinescu scrie:adita incep eu.
Cum faci dezvoltarea la MER(cuibul)? De sus in jos, sau invers?
Adi Hodis scrie:andrei_calinescu scrie:adita incep eu.
Cum faci dezvoltarea la MER(cuibul)? De sus in jos, sau invers?
Andrei
Nu era mai simplu sa-ti fiu raspuns simplu, scurt si la obiect, pardon ... la subiect ?.![]()
De sus in jos ... pana la rapitza cand ... am sfeclit-o.
Abia dupa jumatea infloriri au inceput sa ocupe bine si catul III ... ma tot uitam in cat, ca milogu-n traista... si mare noroc am avut ca am scos ... suta de kile !!!.
![]()
Hai ca am glumit, a fost o medie slaba ... 8 kg, cu +.
vasea57 scrie:si daca ma supar promit sa va fac o vizita cu niste vin de casa facu in regie proprie sa mi treaca supararea
gica scrie:Se intampla acelasi lucru la MER si la ME.Priviti o rama din corpul 2 (ME).Este facuta dupa culesul la salcam la o mata lesinata care se desfinteaza .Inainte de salcam coroana de miere este bine conturata.Presupunand ca matca nu a coborat in corpul 1 si facand incersarea obtinem pur si simplu un vertical cu catul pus prea devreme.Colonia se dezvolta,ramele sunt de 3/4 si intra in friguri.Ce nu e clar?
Daca matca a coborat in corpul 1 si acolo avem puiet prin inversare obtinem 2 zone distincte de puiet,fiecare acoperita de albine.Aceste zone sunt separate de o bariera de o grosime diferita formata din mierea capacita peste care matca nu va trece.Si dintr-o frumusete de cuib obtinem doua cuiburi separate si in unul din ele matca abia oua la sfert din cat oua inainte.Asta e cazul fericit.Daca mai vine si un val de frig sper ca rrealizati ce va urma.
In cateva locuri am scris ca la inversare se obtine stagnare in 8 cazuti din 10.Poate fi mai rau.
Regret ca poza e prea mica.
andrei_calinescu scrie:Coroana de miere din corpul doi fractureaza cuibul.
Deci ca o paranteza cel mai bun stup e Layensu' daca ne raportam la inaltimea ramei si arhitectura cuibului.
gica scrie:andrei_calinescu scrie:Coroana de miere din corpul doi fractureaza cuibul.
Deci ca o paranteza cel mai bun stup e Layensu' daca ne raportam la inaltimea ramei si arhitectura cuibului.
Andrei,cu prima ai dreptate.Eu o zic de 3 ani,asta e concluzia.Dar nu realizezi ca nimeni nu accepta asa ceva.
Inclusiv cei cu stupi ME.Si pe la mine e o vorba sfanta - Daca doi iti zic ca esti beat sau daca nimeni nu te baga in seama du-te acasa si te culca.
Cu Layens,ce sa zic.Nu se cumpara la fel ca ME.Si mai e una.La ME si la MER cuibul ocupa cam 15 rame Dadant.La Carnica (Carpatina)e pe optim.E greu de lucrat cu Layens pe 15 rame si peste ele magazii.
Cuibul se face singur cum trebuie.Pe 2 corpuri la ME,pe 3 la MER.Doar sa nu pui mana sa strici.
andrei_calinescu scrie:Da asta cu coroana in mijlocul cuibului care obstructioneaza tot, e monumentala. Pai in scorbura avem coroana de miere la jumate?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori