Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Manere si/sau suporti

Mesajde catalin_valenii » 20 Ian 2013, 23:28

As dori si eu sa aflu daca este cineva care foloseste ca si accesorii la stupi manere care pot deveni suporti in momentul in care ii punem pe pamant. Recunosc ca am citit undeva ca se folosesc dar nu arata nici un plan de constructie a lor sau ceva indicatii. Ma gandesc ca ar fi foarte util fata de alte metode de a pune stupii fara a lua contact cu pamantul. Am incercat vazand la un apicultor batran sa folosesc cutii din tabla din acelea de mazare si din cele de mancare pentru caini dar inalte si tin sa va spun ca cele ce contin mancare de caini care sunt mai inalte sunt mai bune numai ca am renuntat din motiv ca intr-un an mi le a furat cineva si a trebuit sa inprovizez altceva repede si am incercat cu niste lemne dar e tare incomod.
Daca cineva are idei mai bune il rog sa mi le comunice si mie pentru ca sunt deschis.
catalin_valenii

Re: Manere si/sau suporti

Mesajde jenica67 » 20 Ian 2013, 23:33

Eu pana mi-am facut suportii i-am tinut pe lazi de plastic, Cele mai bune sunt cele mari si rezistente de legume. Dar sunt si de bere, sau alte sticle. Primii stupi si acum ii am tot pe aceleasi lazi.
jenica67

Mesajde catalin_valenii » 20 Ian 2013, 23:42

Am uitat sa specific ca doresc acest lucru pentru perioada de pastoral :D . Ceva care sa nu ocupe loc mult si sa nu fie greu. Eu la inceput ii tineam pe cauciucuri auto :)
catalin_valenii

Mesajde jenica67 » 21 Ian 2013, 09:34

jenica67

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 23 Feb 2013, 16:33

Am vazut cele mai "ingenioase" si ieftine manere:bucati de centuri de siguranta auto prinse la capete in 4 negrese cu o tabla! Le iei gratis de la REMAT!
Am si eu manere din fier beton care tin loc de suporti! Se sudeaza cate un cilindru de balama de platbanda prinsa de peretele stupului si se introduce capatul fierului prin el, dupa care se indoaie ca sa nu scape in exterior!
stoenescu gheorghe-gabriel

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE