Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde iunicu » 17 Ian 2013, 14:49

vslsilviu scrie:cand o sa fie inflorit salcamul, intr-o dimineata frumoasa, cand iti bei cafeaua, sa iti iei un scaun si aseaza-te in mijlocul lor; gandeste-te la anul trecut, la iarna asta, la ce ai vrea sa schimbi in viitor

Frumos!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde CATALIN » 17 Ian 2013, 15:35

proapis13 scrie:Cataline,ce-avem noi aicea :?:
Si ce masuri de combatere trebuie luate??
Este cazul sa tratezi si daca da cu ce si impotriva cui??
salve :D

PAI ASTA PARE A FI BRAULA
AU EFECT BENZILE DE MAVRILON MERCE SI CEVA VARACHT
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde iunicu » 17 Ian 2013, 15:40

CATALIN scrie: PARE A FI BRAULA

Este chiar varoa!
Brula este mai paroasa. :lol:

Braula
Imagine

Varoa
Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2013, 16:15

CATALIN scrie:
proapis13 scrie:Cataline,ce-avem noi aicea :?:
Si ce masuri de combatere trebuie luate??
Este cazul sa tratezi si daca da cu ce si impotriva cui??

PAI ASTA PARE A FI BRAULA
AU EFECT BENZILE DE MAVRILON MERCE SI CEVA VARACHT

Si una si alta

Acolo este o Intilnire de gradul III intre o braula si o varoa :lol:
Vad ca nimeni nu a intuit raspunsul corect :!:
In cazul asta trebuie neaparat sa pui mina pe ,,Biblia Apicultorului'' sau
Bolile Albinelor de Ograda sau/si pe Bolile Albinelor de Ritter
Colegul iunicu a pus cele mai sugestive foto si poti sa compari
Salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gigibecalul » 20 Ian 2013, 12:55

Vre-o intrebare?
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde MyBees » 20 Ian 2013, 13:15

CATALIN scrie:rog pe toti cei care au participat pana acum la concurul meu sa raspun da

Hai mai Catalin... Notele se dau de profesor, nu de colegii de banca. Uneori nici notele profesorului nu conteaza, ci cele pe care ti le dai singur. Important este sa vrei sa inveti si asta e clar in cazul tau. De stiut suficient nu o sa stim niciodata, tot timpul vom avea de invatat. Fiecare petrecem mai mult sau mai putin timp aici pe forum, in detrimentul timpului oferit familiei sau dezvoltarii noastre in alte planuri.

Important este ce facem cu acest timp si eu pot doar sa te felicit ca il folosesti pentru a dezlega tainele apiculturii.

Notele... stai ca vine sezonul activ si vezi atunci ce note meriti :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde CATALIN » 20 Ian 2013, 22:11

MyBees scrie:
CATALIN scrie:rog pe toti cei care au participat pana acum la concurul meu sa raspun da

Hai mai Catalin... Notele se dau de profesor, nu de colegii de banca. Uneori nici notele profesorului nu conteaza, ci cele pe care ti le dai singur. Important este sa vrei sa inveti si asta e clar in cazul tau. De stiut suficient nu o sa stim niciodata, tot timpul vom avea de invatat. Fiecare petrecem mai mult sau mai putin timp aici pe forum, in detrimentul timpului oferit familiei sau dezvoltarii noastre in alte planuri.

Important este ce facem cu acest timp si eu pot doar sa te felicit ca il folosesti pentru a dezlega tainele apiculturii.

Notele... stai ca vine sezonul activ si vezi atunci ce note meriti :)

maestre eu am inceput aici un joc-concurs din care multi au de invatat am cerut o nota-parere asa pt incurajari
imi pare rau ca sau cam plictisit colegi si nu mai continua cu intrebari
eu nu invat numai apicultura credema ca sunt bucuros ca uni oameni pe care prosteste i-am suparat m-au iertat ma simt ca si spovedit
aici pe fourum am avut multe de invatat ca si caracter al oamenilor m-a maturizat nus cum as rezista fara sa intru macar o data pe zi sa vad ce se intampla
va multumesc la toti si va rog sa continuam si cu intrebari dar si cu note...
CATALIN

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2013, 15:43

Despre ce este vorba in foto,ce s-a intimplat de s-a ajuns aici ,
ce masuri se iau in cazul asta si ce faci ca pe viitor sa preintimpini sitauatia prezentata??
Fişiere ataşate
NosemaStreaking (Copy).gif
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 15:56

Catalin, raspunzi tu, sau ne lasi si pe noi...ca nu vreau sa iti iau cireasa de pe tort...
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde CATALIN » 21 Ian 2013, 20:11

gigibecalul scrie:Catalin, raspunzi tu, sau ne lasi si pe noi...ca nu vreau sa iti iau cireasa de pe tort...

ai onoarea maerstre ceva ceva as cam sti si eu
CATALIN

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 20:46

Cred ca este vorba de nosemoza...probabil s-a ajuns la situatia aceasta din pricina: lipsa zbor de curatire, iernare pe rezerve de hrana necorespunzatoare (miere de mana sau deteriorata), umiditate mare...Ca masuri: se distrug fagurii vechi, mai ales daca sunt patati cu murdaria lor, se inlocuieste matca, se completeaza cu rezerve de hrana de buna calitate, se face tratament bazat pe Protofil. Ca masuri de preintampinare a situatiei: se asigura hrana de buna calitate (miere de salcam, tei, floarea soarelui - nicidecum de mana), se evita pe cat posibil iernarea pe turte, se curata stupii cu regularitate, se reformeaza fagurii mai vechi, cam atat stiu.
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Mircea_63 » 21 Ian 2013, 21:05

Becalu...Protofilul e preventiv.
Intreb si eu: cum stabilesti daca e nosemoza sau doar diaree...sau cum apreciezi daca e doar rezultatul unui zbor de curatire dupa o lunga perioada fara zbor?
Cum tratezi?
Ce alte masuri iei?(la asta ai raspuns)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gigibecalul » 21 Ian 2013, 21:30

Diferenta intre nosemoza si o diaree se face destul de greu...doar prin disectie: albina cu diaree are intestinele de culoare galben sau maro, la cea cu nosemoza, intestinele sunt de culoare alba.
Ca si tratament : Protofil, Fumidil, sau ceai din plante (coada soricelului, cimbru,usturoi), la care adaugi tratamentul drastic de igienizare...am scris mai sus...
(Sergiu Cipariu)

(C.V.)
gigibecalul

Mesajde CATALIN » 22 Ian 2013, 14:43

gigibecalul scrie:Diferenta intre nosemoza si o diaree se face destul de greu...doar prin disectie: albina cu diaree are intestinele de culoare galben sau maro, la cea cu nosemoza, intestinele sunt de culoare alba.
Ca si tratament : Protofil, Fumidil, sau ceai din plante (coada soricelului, cimbru,usturoi), la care adaugi tratamentul drastic de igienizare...am scris mai sus...

descri ca si cum ai copia dintr-o carte
azi terminai de citit o carte de unu hrib parca
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 22 Ian 2013, 16:40

Cataline, felicitari Becalului pentru raspunsuri!

In Politehica sunt groaznic de multe de invatat. Profesorii afirmau desori ca un bun inginer nu trebuie sa tina minte toate alea, ci la nevoie sa stie exact unde si ce sa caute.
Au existat examene cu cartea in fata!!! Nu era vorba de copiat ci de rezolvat probleme.

Ideal ar fi ca atunci cand vezi ceva in neregula in stup, sa stii ce e acolo si sa stii imediat ce ai de facut, dar sunt convins ca si marii stupari de pe acest forum au fost in situatia ca s-au dus la carte pentru a se lamuri si a gasi cele mai bune solutii dupa ce au vazut cate o situatie in stupina.

Sunt si urgente, cum ar fi furtisagul, cand tre` sa rezolvi pe loc, dar in general e suficient sa ai ochiul format si sa vezi ce e anormal. Sa citesti semnele! Fara un diagnostic corect, poti sa stii cartile alea pe de rost. La ce ti-ar folosi daca tu ai stupul plin de caca de albina si nu-ti sare in ochi sau nu stii ce e aia? Matca ponteaza imprastiat si asta nu-ti spune nimic. Nu mai cresc fagurasi, nu mai aduna mierea in plin cules si asta la fel, nu-ti spune nimic. Fac barbi si ...aiae.
De ce? Asa vor ele...

Intreba cineva cate gene are matca...aiurea. N-ai nevoie sa stii asta. Nici macar retete n-ai nevoie sa stii pe de rost. Cand ai nevoie stii unde sa cauti si gata, dar trebuie sa vezi cand ceva este diferit de normal.

Nu pledez pentru neglijarea cartii, dar sa stii ca nu e nicio rusine sa o deschizi cand nu stii ceva. Nu conteaza pe ce cale gasesti rezolvarea, important e sa rezolvi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2013, 17:59

Ce avem noi aici :!:
Cum tratam situatia asta si ce e de facut pe viitor
Fişiere ataşate
05 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR