GORE19712000 scrie:AM PUS SI EU TURTE 24 DECEMBRIE DEOARECE LA UNI STUPI ALBINELE AJUNSESERA IN PARTEA DE SUS , ACUM O SA MAI PUN PE LA JUMATATEA LU FEBRUARIE PROTEICE DAR NUMAI DACA O SA AM ZBOR DE CURATIRE .
jenica67 scrie:Ce nu stiu toti este ca, daca albinele sunt sus si le pui turtita, daca ele o vor manca, exista riscul sa nu mai coboare jos. Si daca turtita se termina si nu mai au alta, poti sa iti iei adio de la ele.
gica.mosu scrie:........si am pus altele de la rezerva cu2,5kg miere.....
cristi82 scrie:Buna ziua, fiind incepator atat in stuparit cat si pe acest forum, am o intrebare pentru apicultori cu experenta, azi am ridicat capacele la doi dintre stupi si am observat ca albinele sunt in partea de sus spre partea frontala, uitandu-ma mai bine am constatat ca in partea superioara a ramelor exista miere acolo unde sunt si albinele ridicate, reamintesc ca stupi sunt cu fund plin, urdinis 6 cm, ierneza pe 6 rame iar deasupra pe scandurele am pus cateva foite de ziar iar peste acestea polistiren.
Intrebarea ar fi de ce sunt albinele in partea de sus in conditile in care pentru fiecare familie de albine am lasat pentru iernat cam intre 11-14 kg miere, de lipsa de hrana nu cred ca e cazul, sa fie din cauza polistirenului din podisor?, astept sfaturile si sugestile d-voastre.
Va multumesc!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 5 vizitatori