Am aproape 3 saptamani de cand fac fata cu stoicism nevoii de a fuma. Am cedat si am fumat 3 tigari in acest interval iar punctul slab a venit din cauza consumului de alcool in prezenta unui fumator.
Simt destul de des nevoia de a fuma dar rezist si sunt mandru de mine.
As vrea sa va rog sa completati lista de mai jos cu punctele pecare le-am omis.
Dupa renuntarea la fumat urmeaza:
20 minute - Tensiunea arterială şi pulsul revin la normal. Circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte – mai ales în mâini şi picioare.
8 ore - Nivelul de oxigen în sânge revine la normal şi riscul unui atac de inimă scade.
24 ore - Monoxidul de carbon îţi părăseşte corpul. Plămânii încep să elimine mucozităţile şi alte resturi.
48 ore - Felicitări. Corpul tău nu mai conţine nicotină. Şi ai observat cum ţi s-a ameliorat simţul gustului şi cel al mirosului?
72 ore - Respiri mai uşor. Ai mai multă energie.
2 -12 saptamani - Circulaţia ţi s-a îmbunătăţit acum în tot corpul. Îţi este acum mai uşor să mergi şi să faci exerciţii fizice
3-9 luni - Eficienţa plămânilor ţi s-a mărit cu până la 5 – 10 la sută. Problemele de respiraţie dispar. Ia-ţi adio de la tuse, gâfâit şi hârâit în piept.
5 ani - Riscurile unui atac de inimă s-au înjumătăţit în comparaţie cu cele ale unui fumător.
10 ani - Riscurile contractării cancerului pulmonar sunt acum jumătate din cele ale unui fumător. Riscurile unui atac de cord sunt egale cu cele ale unei persoane care nu a fumat niciodată.