Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Dila Daniel » 19 Ian 2013, 21:15

nu asa...
proiectul de lege era "programat" inaintea PNA.Nu uita ca se intrase oarecum intr-o criza de timp si acolo...
Cum lucrurile nu au mers cum se spera probabil(adica nu se asteptau la existenta atator probleme),au cerut timp in plus(ptr. lege),si au primit!
Asta nu inseamna ca trebuie sa dea peste cap toate celelalte probleme din programul prestabilit.
Este o varianta si asta...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde geangu » 19 Ian 2013, 22:34

problema e ca legea noua chiar se vrea a fi o lege si nu mai aplauda toti ca in trecut,indiferent de continut, de aceea sunt atatea controverse si tergiversari.
sper ca persoanele abilitatea sa aiba mintea limpede si sa alega varianta cea mai buna pt. apicultori,indiferent de toate disputele ce au loc in aceasta lume apicola care tinde sa devina din ce in ce mai urata.
geangu

Mesajde viorel55 » 20 Ian 2013, 22:32

geangu scrie:problema e ca legea noua chiar se vrea a fi o lege si nu mai aplauda toti ca in trecut,indiferent de continut, de aceea sunt atatea controverse si tergiversari.
sper ca persoanele abilitatea sa aiba mintea limpede si sa alega varianta cea mai buna pt. apicultori,indiferent de toate disputele ce au loc in aceasta lume apicola care tinde sa devina din ce in ce mai urata.

Corect !!!! Iata vad si eu o pozitie echilibrata pe acest forum !!!
viorel55

Mesajde jr2 » 22 Ian 2013, 08:37

Agricultorii care au maxim 10 ovine şi caprine, până la 3 vaci, 6 porci, 100 de păsări sau 100 familii de albine nu vor plăti impozit
deci:urmeaza Marea Uni(ficare)re!
precum si tehnologia de ..........cu familii ajutatoare,2in 1! ce e aia familie ajutatoare?
VAND PODISOARE SNELGROVE! PRET AVANTAJOS! 1podisor=10 funduri cu sita de ventilatie! ce e ala podisor Snelgrove? o sa alati!
daca aveam lege cu recunoasterea de catre stat a binefacerilor albinelor asupra mediului si ca de fapt mierea si celelalte produse recoltate din stup sunt productie secundara,aveam de ce sa ne legam!
daca aveam definitia clara a familiei de albine,iar puteam sa comentam,asa.........,o fi roi,o fi familie, da,dar slaba...mai pune jupane,mai lasa stapane.......!
cum se stabileste venitul pe familie?la ce productie,la ce produse?la ce tehnologie?stationar sau pastoral?
altfel,cu clei se prinde pitzigoiul! pna care e undevaaa,haaat departe(cam ca cioara de pe gard),versus legea apiculturii cu clarificarile necesare referitoare la specificul apiculturii!
si uite asa albina,la fel ca oaia,capra,porcul,vaca si gaina!
si apropo,marilor negociatori,dar secretosi,pe cine ati reprezentat la discutii?
PS:da' fitilele,fitilele s'or ieftini?
care fitile?ei,care fitile! fitilele cu pucioasa!
jr2

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 09:31

In Romania avem aprox. 1,8 milioane colonii de albine si 36000 de apicultori . Asta inseamna o medie de 50 familii de albine la fiecare apicultor . Deci cu mult sub cifra propusa la impozitare.
Cine are PFA sau II va merge pe contabilitatea simpla , daca intr-un an are productie 0 (zero) si impozitul va fi tot 0 (zero) ;)
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde jr2 » 22 Ian 2013, 09:37

in prealabil te speli pe picioare,zice doctoru'
si daca n-am prealabil,pot folosi un lighean?
asta a fost un banc referitor la pfa.
dar cei care au accesat fonduri europene si in 2013 tre sa detina cel putin 130 de familii?
aia cu media e tare!
tu,mananci rata fripta,iar eu mananc varza(asa zice nutritionistul),deci in medie,se mananca rata cu varza!
impozitarea nu se face pe medie,ci pe fiecare,pe concret!daca ar fi asa cum zici tu,pe medie,nimeni nu ar trebui sa plateasca.
jr2

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 09:44

Lucrez pe PFA de 13 ani si stiu exact cum sta treaba . Aaaa, ca unii au visat cai verzi pe pereti cand au accesat fonduri europene si au semnat ca primarul , e treaba lor . A sosit si ziua platii .
Hai sa fim seriosi , inainte avem guvernul Boc care a mers pe modul minimalist , ministri putini , cheltuieli mici . Acum avem marea coalitie la putere , guvern mare , ministri multi , cheltuieli mari . Cine suporta aceste cheltuieli ??? Papa de la Roma ? nu cred !
Dragos2006

Mesajde jr2 » 22 Ian 2013, 09:51

se vor "jmecherii"si aia de la fisc.nu se vor mai lasa imbatati cu apa rece.s-ar putea sa te incadreze la evaziune fiscala,chiar daca esti pfa cu rezultat financiar zero!
astea sunt consecintele luptei pentru "trofeul cel mai cel apicultor", "a mai a asociatie","al mai cel sindicat","moarte ACA","traiasca dreptul la asociere"! oaia care nu stie sa-si pazeasca lana,ii ramane agatata in maracini(in prima faza,ca apoi o mananca lupii)in cazul de fata fiscul!
Gata! ma duc la OSIM sa inregistrez brevetul pentru podisorul Snelgrove!
Pe ce nume?Ghici! ...pee................................A....N....A....F!
jr2

Mesajde jr2 » 22 Ian 2013, 12:42

Si uite asa dragii mosului,pe lista cu daunatorii albinei-paduchi,procesatori,gaselnita,loca,furnizori de ..,prigorii,soareci etc.,s-a mai adaugat inca unul:ANAF-ul!
sa fiti sanatosi!
jr2

Mesajde kissi » 22 Ian 2013, 17:37

Dragos2006 scrie:
kissi scrie: Albina nu este o vaca de muls.

De ce nu se poate mulge albina ? ai 10 puncte de la mine daca raspunzi la aceasta intrebare !

Dupa cat s-au chinuit unii sa demonstreze ca albina se poate mulge , uite ca s-a reusit si asta. Acum abina e ,,cu vaca"(la impozit).
kissi

Mesajde kiloz » 22 Ian 2013, 22:03

De studiat!
Proiect 1. Legea apiculturii 89/1998 cu modificari si completari aduse de ACA Romania

Proiect 2. Modificari si completari aduse de ACA la proiectul legii apiculturii propus de MADR
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2013, 22:17

raman la parerea ca singura voce (desi s-a auzit piano :oops: ) care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania. Ca au si ei bube multe si marunte-n cap ... de acord, insa de data asta s-au abtinut sa dea cu oistea-n gard.
Restul, celor de la asociatiile nou-aparute, li se rupe de apicultor !
LI SE RUPE :!: :!: :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 22 Ian 2013, 22:27

Deja apar cateva plusuri MARI, clar/raspicat:

- ITP la 3 ani pt auto apicol...
- aceleasi auto apicol, fara tahografe...
- neimpozitarea veniturilor din apicultura...
- au mai facut pierdute cateva grozavii...
- au aruncat la gunoi sanctiunile...

Fara discutie, sunt singurele variante rumegabile de pana acuma.

Felicitari!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valter » 22 Ian 2013, 22:39

alt stupar scrie:raman la parerea ca singura voce (desi s-a auzit piano :oops: ) care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania. Ca au si ei bube multe si marunte-n cap ... de acord, insa de data asta s-au abtinut sa dea cu oistea-n gard.

Si care-le credeam ca sunt singurul copil orfan pe lume...te pup Adi.

ps. Contra nu poti fi decat daca ai in spate mase ...da' bine ordonate.
valter

Mesajde reformistul » 22 Ian 2013, 22:44

valter scrie:
alt stupar scrie:raman la parerea ca singura voce (desi s-a auzit piano :oops: ) care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania. Ca au si ei bube multe si marunte-n cap ... de acord, insa de data asta s-au abtinut sa dea cu oistea-n gard.

Si care-le credeam ca sunt singurul copil orfan pe lume...te pup Adi.

ps. Contra nu poti fi decat daca ai in spate mase ...da' bine ordonate.

Asa este. Singura voce auzita si din punct de vedere mediatic a fost a celor de la ACA. Alte voci de asociatii nu am auzit si nici de citit nu am citit ca se dau de ceasulmortii sa rezolve problema apiculturii si a apicultorilor din Romania. Nu iubesc eu prea tare ACA, dar adevarul asta este.
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 22 Ian 2013, 22:47

alt stupar scrie: care a incercat macar cat-de-cat sa reprezinte interesele apicultorului la recentele negocieri MADR a fost a celor de la ACA Romania.

:lol: :lol: :lol: :lol: au reprezentat asa bine interesele apicultorilor incat dupa doua ore au plecat de la negocieri ... negocieri care au inceput la ora 9 dimineata si s-au terminat la 7 seara.
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA