Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde so-ri-pan » 23 Ian 2013, 17:55

Nicolaus scrie:Este cam tarziu pt o asemenea discutie pt ca s-a legiferat deja.
O intalnire impreuna cu alte grupuri de agricultori nu va avea sorti de succes.
Putem sa ne pregatim de un protest spontan.

Nicusor tata, nu poti sa-ti imaginezi cat i-mi doresc un "SPONTAN". Am luat legatura cu Juristul Federatiei si mi-a spus sa AVEM RABDARE. CAND O FI SA O FACEM, O FACEM TOTI. Sindicatul singur nu-si poate permite din lipsa de fonduri un asemenea lux. Amenda pentru un "SPONTAN" este de la 1000 la 10000 lei. Sau cu "galere" pentru organizator. Poate cu timpul, cand multi dintre voi veti fi "tovarasi" in sindicat, cand nu ne vom mai baza pe REPREZENTATIVITATEA FEDERATIEI, sau pe sprijinul ei, O VOM FACE NUMAI NOI.

In acest context remarc pozitiile PRO ale unor forumisti CEREBRALI (NU-I NUMESC). Sunt insa dezamagit de postari "dupa cires" ale altora care, in IZMENE fiind in fata leptopului, AU OPINII pe langa subiect.

Este necesar sa se inteleaga un lucru. Acest COD FISCAL a fost facut "pe genunchi", element surpriza, fara consultarea "PARTENERILOR SOCIALI". In ce ne priveste avem ATUURI pe care sa ne bazam, chiar daca se pare ca-i "cam tarziu".

Numai de bine!

"Nu astepta sa ti se dea, Ia-ti ce ti se cuvine"!
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 23 Ian 2013, 17:59

justy scrie:Cei care va pricepeti, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.

Eu am pana in 100 de stupi si acum vreau sa-mi fac o INTREPRINDERE INDIVIDUALA ( am facut actele si astept sa termin cursul de igiena ca sa pot da drumul la acte). dupa noua lege pe care domnii vor sa o dea ce voi avea eu de platit ? Intreb pentru ca urmarind mesajele pe aici sunt cam debusolat.

Eu zic sa mai astepti cateva zile sa vezi ce se intampla pentru a te lamuri. Nu ma simt in stare sa-ti dau alt sfat dat fiind faptul ca si eu sunt in neclaritate.

Numai bine!
so-ri-pan

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 18:02

Cei care au incercat introducerea unei legi in care albina era prezentata ca o vaca de muls si au spus ca discutiile de pe forum vor fi luate in considerare la aparitia noii legii au castigat. Diferenta este ca la vaci exista subventia pe cap de animal, in apicultura subventia este zero. Cei cu productii de miere ,,record" (cei 10%) de fapt asta au vrut sa prezinte, cat de mult se poate castiga din apicultura. ,,Pinguinii" au cam sub 100 de stupi, deci nu o sa fie afectati.Dar se poate ca guvernul sa coboare numarul de stupi pt. impozitare , ca de se castiga bine din apicultura. Cei 10% nu i-am mai vazut sa fie indignati de impozitarea apiculturii(chiar se asteptau) si au crezut ca prin noua lege, vor lua toti banii UE, fara sa dea si la ,,pinguini". Problema care s-a pus a fost unde sa se duca banii de la PNA. Nu s-a pus problema subventionarii apiculturii ca la alte ramuri ale zootehniei, de la care se va platii impozit din subventie, apicultura va platii impozit din buzunarul apicultorului.
kissi

Mesajde valter » 23 Ian 2013, 18:24

kissi scrie:Cei care au incercat introducerea unei legi in care albina era prezentata ca o vaca de muls si au spus ca discutiile de pe forum vor fi luate in considerare la aparitia noii legii au castigat. Diferenta este ca la vaci exista subventia pe cap de animal, in apicultura subventia este zero. Cei cu productii de miere ,,record" (cei 10%) de fapt asta au vrut sa prezinte, cat de mult se poate castiga din apicultura. ,,Pinguinii" au cam sub 100 de stupi, deci nu o sa fie afectati.Dar se poate ca guvernul sa coboare numarul de stupi pt. impozitare , ca de se castiga bine din apicultura. Cei 10% nu i-am mai vazut sa fie indignati de impozitarea apiculturii(chiar se asteptau) si au crezut ca prin noua lege, vor lua toti banii UE, fara sa dea si la ,,pinguini". Problema care s-a pus a fost unde sa se duca banii de la PNA. Nu s-a pus problema subventionarii apiculturii ca la alte ramuri ale zootehniei, de la care se va platii impozit din subventie, apicultura va platii impozit din buzunarul apicultorului.

Prietene, crede-ma pe cuvant ca in parte gresesti.
Fermele mari vor plati indiferent daca au luat ori ba bani de la stat, UE...altfel inchid ori pleaca in tarile calde.Legea-i lege si trebui sa te supui.
Pinguinii vegeteaza, cugeta de doua ori daca pot imbina serviciul cu o ferma serioasa.

Banii aia de care vorbesti vor fi refuzati cat de curand de toti ''marii, mijlocii ori pinguinii''...si asociatiunile profesionale o sa reprezinte pe masa, tacsu', fratesu' care vor avea 99 de stupi.

ps. Nu am beneficiat inca de cascaval de la stat ...il las pentru pinguini sa le creasca puful...pe care-l v-a recolta ANAFUL si asociatiile.
valter

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 18:49

Toata stima domnule Valter. Este un punct de vedere si nu am pretentia ca detin adevarul absolut. Probabil nu stiu sa ma exprim mai bine, dar si eu am vrut sa spun ca vor plati impozit si cei care au luat bani de la UE, si cei care nu au luat, dar diferenta fata de alte ramuri zootehnice este ca ei au subventii pe cand apicultorii nu au nimic. Cat priveste ,,Pinguinii vegeteaza, cugeta de doua ori daca pot imbina serviciul cu o ferma serioasa" cred ca aveti perfecta dreptate. Nu stiu daca se mai poate face ceva in privinta impozitarii dar daca nu se poate face nimic atunci sa se dea subventii si in apicultura(parerea mea).
kissi

Mesajde proapi » 23 Ian 2013, 19:07

Bugetul national pune jumate din bani la PNA, ca subventie acordata sectorului, vrand-nevrand ii vrea inapoi. Mai mult vrand pe toate caile.
Daca se face o diferenta intre cati apicultori au luat bani din PNA si cati nu?
Tu guvern, nu stii ca apicultura in genere are utilitate publica?
Ultima oară modificat de proapi pe 23 Ian 2013, 19:10, modificat 1 dată în total.
proapi

Mesajde filip » 23 Ian 2013, 19:09

Eu am fost ieri si am sters 20 fam din registru de la primarie,desi eram sub 100.O sa vedem 6 proprietari pe 5 bovine.Despre asociere nici vorba
http://www.cotidianul.ro/daniel-constan ... ra-205028/
Ceea ce voi face eu, în perioada următoare, prin structurile noastre deconcentrate, chiar dacă este o problemă a MFP, să meargă alături de aceşti 74.000 de fermieri, să-i informăm foarte bine care ar beneficiile ca ei să treacă către persoană fizica autorizată. Va există în perioada următoare o campanie de informare pentru toţi fermierii, să vedem cum pot produce mai eficient către piaţă şi să îşi valorifice producţia",

O sa dispara si cei care sunt persoane fizice autorizate,de inscrieri noi nici vorba
filip

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 19:19

adytza scrie:Deci sa concluzionam de cati bani ne vom scotoci prin buzunare pentru a-i da statului:
Studiu de caz pe 100 familii, va rog sa ma corectati daca gresesc: 100 X 102 = 10200 ron este norma de venit anuala,adica baza de calcul si acum avem:
Impozit pe venit: 10200 X 16% = 1632 ron
Contributie CAS(pensii) 10200 X 33,1% = 3376 ron
Contributie CASS(sanatate) 10200 X 5,5% = 561 ron
Total 5569 ron/an adica 56 ron/familie/an sau 6,5 kg miere/familie/an la pret de achizitor
Necazul cel mai mare este si faptul ca daca este un an prost ca 2012 pe langa banii dati din buzunar(deci nu din profit) pt. intretinerea albinelor in perioade lipsite de cules va trebui sa mai vindem ceva din casa si pentru darile catre scumpul nostru stat.

Orice actiune are si reactiune...se vor gasi solutii, noi romanii mereu gasim!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 19:35

kiloz scrie:Anul asta nu mai sint sesiuni,dar cred ca multi dintre cei declarati finantabili o sa renunte la finantare.
Momeala de 70.000 euroi suna binisor! :mrgreen:
Folosim multietajate cu urdinis pe fiecare cat! :lol:

ete...solutie de avarie, ai punem unii peste altii si din 200 automat sunt 100 :lol: ...am zis io ca romanul e inventiv, si inca cat de multe portite mai sunt...
BUNKA

Mesajde cantemir » 23 Ian 2013, 19:36

valter scrie:
Pinguinii vegeteaza...

...il las pentru pinguini sa le creasca puful...

Ce mama naibii-s aia: "pinguini"?

Vreun fel de varoa sau braula, ce paraziteaza apicultura romaneasca?
Niste incurca-lume, copii ai strazii sau cersetori cu mana-ntinsa?
Rude sarace si marginalizate ale distinsei societati apicole?
Niste unii numa buni de luat la misto, asa, ca sa se arate ce nemaiintalniti sunt altii...?
Nu se pot numi mai omeneste: ucenici, incepatori sau amatori? Pe astia cine-i reprezinta si cine-i apara? Poate Dumnezeu!

A aruncat unu o vorba... si ce lipici a mai avut!
Ultima oară modificat de cantemir pe 23 Ian 2013, 19:43, modificat 1 dată în total.
cantemir

Mesajde LUCIAN AVRAM » 23 Ian 2013, 19:41

so-ri-pan scrie:
Nicolaus scrie:Este cam tarziu pt o asemenea discutie pt ca s-a legiferat deja.
O intalnire impreuna cu alte grupuri de agricultori nu va avea sorti de succes.
Putem sa ne pregatim de un protest spontan.

Nicusor tata, nu poti sa-ti imaginezi cat i-mi doresc un "SPONTAN". Am luat legatura cu Juristul Federatiei si mi-a spus sa AVEM RABDARE. CAND O FI SA O FACEM, O FACEM TOTI. Sindicatul singur nu-si poate permite din lipsa de fonduri un asemenea lux. Amenda pentru un "SPONTAN" este de la 1000 la 10000 lei. Sau cu "galere" pentru organizator. Poate cu timpul, cand multi dintre voi veti fi "tovarasi" in sindicat, cand nu ne vom mai baza pe REPREZENTATIVITATEA FEDERATIEI, sau pe sprijinul ei, O VOM FACE NUMAI NOI.

In acest context remarc pozitiile PRO ale unor forumisti CEREBRALI (NU-I NUMESC). Sunt insa dezamagit de postari "dupa cires" ale altora care, in IZMENE fiind in fata leptopului, AU OPINII pe langa subiect.

Este necesar sa se inteleaga un lucru. Acest COD FISCAL a fost facut "pe genunchi", element surpriza, fara consultarea "PARTENERILOR SOCIALI". In ce ne priveste avem ATUURI pe care sa ne bazam, chiar daca se pare ca-i "cam tarziu".

Numai de bine!

"Nu astepta sa ti se dea, Ia-ti ce ti se cuvine"!

de acord sa facem un spontan , planificat , ;) , dar cat mai repede , ca timpul trece ................si nu e bine , pentru nimeni ... :(
LUCIAN AVRAM

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 19:42

Jean Valjean scrie:Declaratie a lui Liviu Voinea, ministru delegat pentru buget, in aceasta seara la TVR: "Anul acesta vom avea din nou scadere a deficitului bugetar, dar nu prin scaderea cheltuielilor, ci prin cresterea veniturilor". Pai ce, erau prosti ca tocmai acum, cand au apucat ciolanul, sa mai lase din el?
Cum credeti ca or sa creasca veniturile:: prin combaterea evaziunii fiscale si dezvoltare economica?
Nu.
Simplu: taxe mai mari sau noi taxe.

Pai stai ma ca oricum ar fi evaziune tot se face...il inveti pe roman cum sa scoata o firma pe 0?? ...stie el cum, problema e ca daca e pe 0 ce-i iei?...daca-i iei un impozit minim atunci oricum ar fi ai un plus la buget si daca asta se aplica la o baza mare de impozitare atunci da..aduci bani la buget, si avand in vedere ca oricum se jmenuieste foarte mult...mi se pare o solutie corecta din punctul de vedere al guvernantilor...in fond toate sistemele trebuiesc finantate de undeva...de unde daca toata lumea are profit minim sau 0, cand de fapt se invart banii cenusii si negri cel putin la fel de multi ca cei la vedere.
Cand vezi romanii astia ai nostri...toti sunt saraci, toti n-au bani dar au niste masini de se uita si neamtzu crucis...nu vorbesc de cei care cu adevarat au probleme financiare, ci despre un anumit segment!
Cum sa nu-i arzi intr-o forma sau alta??
Logica e..daca tu ma furi /eu iti bag o taxa!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 19:52

Dragos2006 scrie:Pana acum erau turnati stupariii ca nu au stupi si fac proiecte... acum vor fi turnati ca au stupi dar nu-i declara...

Oricum ar fi..treaba cu crotalierea mie personal mi se pare o mare aberatie...pai eu ca stupar pot avea la fel de bine in primavara 50 de "bombe" sau 100 normali sau 150 de lesinati...sau in vara 150 de lesinati din 50 de bombe in primavara si in toamna sa am din nou 50 de "bombe"...ce anume mai crotaliez...pai eu am timp sa fac plimbari tot anul, ia crotalul/da crotalul???...poate mai am si alta treaba de facut decat sa ma plimb in interesul statului pe banii mei, si daca am depasit 100 de colonii poate am mama si tata si 7 frati si veri la care sa le "dau" si lor o parte ca sa nu fie totul la mine ;) ...si daca am SRL...poate nu fac profit, etc!!
Lasa ma, nu va mai vaitati ca nu-i ala asa de negru!!
Cum o sa imi dovedeasca cineva ca am facut 10 t de maglavais daca eu declar ca am facut 500kg...asta cu impozitarea apiculturii mi se pare la fel cu impozitarea fumului care iese pe cos! :lol:

E ca celebra vb a lui Nastase..."vreti sa veniti sa-mi numarati ouale? ":lol: ... de la ferma lui de gaini se intelege! :lol:
A fost si este de actualitate...si va fi in continuare, ei nu pot impozita decat ce scoti tu la vedere, nimic mai mult!
BUNKA

Mesajde filip » 23 Ian 2013, 19:57

Registrele de la procesatori ajung la ANAF iar siropul si numarul de fam ori roi cumparate prin PNA se contabilizeaza.
filip

Mesajde geangu » 23 Ian 2013, 19:59

in felul cum s a gandit e clar ca nimeni nu va plati impozit, daca se punea un forfeter la pfa uri mai scoteau ceva bani.
geangu

Mesajde Dragos2006 » 23 Ian 2013, 20:00

In urma celor citite pe acest forum am fost azi personal la APIA sa ma informez ;

1) acum doua zile cineva a scris ca ministru agriculturii a spus sa se depuna dosare pt. motorina pe 2013 . FALS . se depun dosare doar pentru decontarea accizei pe trim. 4 anul 2012 .
2) cineva a spus ca la APIA s-a retinut 15% impozit ... FALS , s-au oprit sumele considerate necuvenite pe anul 2008 , asta in urma controlului Curtii de Conturi.
3) IMPOZITUL !!!! raspuns sec : cei de la finante au fost baieti subtiri si nu impoziteaza stupinile sub 100 de colonii care de altfel reprezinta majoritatea in Romania . Apoi s-a batut apropo la fondurile europene unde apicultura a fost campiona la 141 , 112 , PNA... ati primit , v-ati dezvoltat , acum incepeti sa dati si statului !

URMA SCAPA TURMA !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA