Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 20:01

George B scrie:Coana UE ne-a zambit, ne-a facut cu ochiul, si-a ridicat fusta si ne-a invitat.... iar acum ne acuza de viol si trebuie sa platim pensie alimentara.
Acum, vorbind serios,
Din punct de vedere economic, asta e genocid, pentru apicultorii liberi, care nu intind mana.
Nu am nimic impotriva accesarii de fonduri si nici a subventiilor doar ca acestea sunt gandite astfel incat sa ne faca SCLAVI. In mijlocul "economiei de piata" construim un micro-climat artificial in care profitul net real este ZERO (cheltuielile exploatatiei + taxe catre stat > venituri reale obtinute prin munca) iar sclavii, cobaii, alegatorii, romanii, NOI vom trai din subventii , nu din MUNCA noastra cinstita

Ce relevanta mai are acum un plan de afaceri viabil in 2011?
Ce marja de cheltuieli neprevazute sa iau in calcul cand vreau sa investesc in ceva pe termen lung?
Daca, in 2011, am investit 20.000 EURO in 200 de stupi + minimul de logistica necesar (fara terenuri, constructii sau mijloace de transport) iar, dupa un an jumate statul imi ia TOT si imi da in schimb o lesa sub forma de subventii, ce ar trebui sa fac ?

P.S. Desi e foarte tentant pentru mine sa acuz USL-ul, nu de la ei ni se trage.
P.S.1 Cetatea Neamtului (si altele) au fost distruse de mai multe ori, si nu de catre turci, ci de catre ROMANI care candidau la tron, ca simbol al supunerii in fata Sultanului.
Va rog sa-mi scuzati frustrarea.

Frate, bine de tot ai zis aici!!
Planul e sa ne puna lesa...sa vedem insa daca vor reusi...parerea mea e ca nu?
Putem gasi solutii la orice marlanie de natura a ne scoate banul muncit de noi cu risc maxim ca asa e domeniul asta ...din buzunar!!
Legea e pt cine se supune...care poate se supune, care nu..mai sare si peste ea LEGAL binenteles! :mrgreen:
Ultima oară modificat de BUNKA pe 23 Ian 2013, 20:04, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Dragos2006 » 23 Ian 2013, 20:04

filip scrie:Registrele de la procesatori ajung la ANAF iar siropul si numarul de fam ori roi cumparate prin PNA se contabilizeaza.

Tatae procesatorii nu sunt antrepozit fiscal sa ajunga registre lor la ANAF . Fiscul eventual face un control incrucisat.
la sirop ANAF-UL e direct interesat doarece incaseaza TVA.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 20:11

geangu scrie:in felul cum s a gandit e clar ca nimeni nu va plati impozit, daca se punea un forfeter la pfa uri mai scoteau ceva bani.

In mod normal asta ar fi cea mai desteapta solutie..de la cei mici iei putin de la toti, cu cei mari discuti altfel.
La fel si cu taxa auto...de ce unii sa nu plateasca?..toti polueaza nu?...de ce sa platesti la vanzarea masinii? si de ce totul odata si nu anual?
Bai tata..aia iti iese pe teava, ia da tu anual o taxa modica pe care sa o poti suporta si asta aplicata la tot ce misca functie binenteles de performante..unele-s mai putin poluante altele nu..dar sa fie SUPORTABIL...in felul asta ai bani care vin la buget anual, si esti sigur pe ei!!
Ma rog...acum gaurile care sunt de acoperit sunt mult prea mari si pt asta sunt dispusi sa ia masuri ciudate..o sa-i dea iar lumea in judecata, se gasesc chichite de care sa se ia!!
400 mil de E care trebuie returnati celor care au platit taxa plus 1 miliard de lei noi gaura din PIX nu e putin lucru...banii aia tre sa iasa de undeva, ia ghiciti de unde??...TOT DE LA NOI :lol:
BUNKA

Mesajde geangu » 23 Ian 2013, 20:15

eu zic ca aceasta ordonanta face bine apiculturii,daca ai stupina pe pfa va trebui sa demonstrezi ca ai si cheltuieli, daca tai factura te vei gandi de doua ori dar in acelasi timp ne forteaza sa facem achizitiile preponderent pe factura, ba mai mult e posibil sa ne convina sa ne declaram si platitori de tva.Acum unele aspecte nu ori fi bune pt. noi, dar nu se pot impune impozite numai pt. unii iar pt. apicultura sa fie 0.
Ultima oară modificat de geangu pe 23 Ian 2013, 20:30, modificat 1 dată în total.
geangu

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 20:16

Dragos2006 scrie:
filip scrie:Registrele de la procesatori ajung la ANAF iar siropul si numarul de fam ori roi cumparate prin PNA se contabilizeaza.

Tatae procesatorii nu sunt antrepozit fiscal sa ajunga registre lor la ANAF . Fiscul eventual face un control incrucisat.
la sirop ANAF-UL e direct interesat doarece incaseaza TVA.

Plus ca albinele mai mor peste iarna...mai roiesc...se mai unifica...etc..iaca dintr-o data "pierdere", iaca donatie 100 de stupi lu fratele, lu` varu` sa aiba si ei ;)
Daca ai sti cat de mult (si cred ca stii) cumpara lumea miere direct de la apicultori...iti cam dai seama ca ce e pe raft e cam fix pix...grosul ce au procesatorii pleaca afara, dar asta deja e problema lor cat si ce declara...eu nu cred ca aia nu fac evaziune!
Inca o chestie..anul asta fiind trist la mine cu mierea si eu obisnuindu-ma deja de cativa ani cu gustul ei :P am fost obligat sa cumpar, si printre altele am luat si 3 borcanele din magazin, una cica Ecologica, si doua conventionale...pasteurizate binenteles asa cum e toata mierea de raft de ioc enzime si decristalizata lacrima...si mai, n-ar fi fost problema, dar ...NU AVEA PARFUM...aveam senzatia ca mananc sirop de zahar, puii mei, nici un gust, nici un parfum NIK YOC, NADA...acum inteleg de ce multa lume nu vrea sa auda de mierea de raft!!
Pai ce miere am vandut eu ...aur frate, si pana la urma am dat o fuga la un coleg de suferinta si am luat de la el...miere gigea ADEVARATA!!

Nu o sa dau numele firmelor care au ambalat mierea pe care am cumparat-o eu!...oricum se cam stie ce-i cu mierile astea..
Ce iau ei bun de la noi pleaca afara...asta 100% sigur!...asa numita poliflora ce pun ei la borcan e de fapt un mix din ce se scurge de pe peretii diferitelor tancuri de miere amestecat si eventual si cu ceva fructoza sau alte maglavaisuri ieftine...asa se face profitul!
BUNKA

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 20:59

Stie cineva daca in UE sunt tari in care este impozitata apicultura? Daca sunt atunci nu cred ca mai e nici o speranta, dar dacu nu atunci s-ar mai putea discuta.
kissi

Mesajde Dragos2006 » 23 Ian 2013, 21:27

normal ca au apicultura impozitata .
Dragos2006

Mesajde costi » 23 Ian 2013, 21:29

adytza scrie:Deci sa concluzionam de cati bani ne vom scotoci prin buzunare pentru a-i da statului:
Studiu de caz pe 100 familii, va rog sa ma corectati daca gresesc: 100 X 102 = 10200 ron este norma de venit anuala,adica baza de calcul si acum avem:
Impozit pe venit: 10200 X 16% = 1632 ron
Contributie CAS(pensii) 10200 X 33,1% = 3376 ron
Contributie CASS(sanatate) 10200 X 5,5% = 561 ron
Total 5569 ron/an adica 56 ron/familie/an sau 6,5 kg miere/familie/an la pret de achizitor
Necazul cel mai mare este si faptul ca daca este un an prost ca 2012 pe langa banii dati din buzunar(deci nu din profit) pt. intretinerea albinelor in perioade lipsite de cules va trebui sa mai vindem ceva din casa si pentru darile catre scumpul nostru stat.

Sa calculam ptr 200 familii de albine...rezulta impozit 11 138 lei. ADIKA: ptr inca 100 albine peste nr care nu se impoziteaza platesti un
impozit de 11138 lei care ESTE MAI MARE decat venitul de 10200 lei de la cei 100 in plus.!!!!!! Si daca faceti socotelile mai departe rezulta ca
incepi sa fii pe plus abia de la 240 familii in sus.
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
costi

Mesajde Dragos2006 » 23 Ian 2013, 21:44

Cititi legea pensiilor si vedeti ca acolo scrie ca cei care desfasoara activitati SEZONIERE nu sunt obligati la plata contributiei la fondul de pensii . :idea:
Dragos2006

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 22:02

kissi

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 22:02

Mai ales la sfarsit
kissi

Mesajde Dragos2006 » 23 Ian 2013, 22:06

E criminal acest Sorin Minea . L-am vazut coborand in curtea MADR dintr-o masina care costa de la 70000 euro in sus ... si mai comenteaza la o tona de miere... NO COMENT.
As fi curios cat profit inregistreaza companiile dansului si cat impozit plateste la stat.
Dragos2006

Mesajde BUNKA » 23 Ian 2013, 22:13

kissi scrie:Mai ales la sfarsit

Da, da nenea ala nu stie cat mananca alea 100 de familii in 7 luni de inactivitate totala...e clar ca omul nu are habar de albine ca daca ar avea ar vedea ca ai mai multa bataie de cap cu albinele decat pare la prima vedere...albinele nu-s nici oi, nici vaci nici porci!!
Nu stie nici cum e in anii problematici...e pedinafara.
BUNKA

Mesajde a_costy » 23 Ian 2013, 22:17

kissi scrie:O declaratie interesanta http://www.business24.ro/macroeconomie/ ... anciare%29

Deci pana la urma, cei cu 100 de familii scapa de ....Jupuitul :D
a_costy

Mesajde kissi » 23 Ian 2013, 22:26

Dupa cum se vede, legile pentru albine sunt facute de cei care sunt cu ,,vaca". Acum ar trebui sa se vada rolul asociatiilor si al SAN, sa explice ca albina mai si consuma, nu doar produce, mai si polenizeaza, daca nu ar fi polenizarea albinelor productiile celorlati ar scadea cu 20-60% , pentru ca pragul de 100 de stupi ar putea sa coboare mult mai jos dupa cum vad unii lucrurile.
kissi

Mesajde filip » 23 Ian 2013, 22:32

Cine are acum tupeu sa arate natiunii ce fel de MIERE e in SUPERMARKET.Impozitul asta e sa dispara concurenta.Dar la paine cum e cu evaziunea?Normal ca se uita peste gard la sectorul care nu-l intereseaza.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA