Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2013, 09:44

hmmm ..... din ce vad eu acolo Guvernul nu incearca sa FACA bani .... ci .... sa JECMSANEASCA .... sa HAIDUCEASCA .... in nici un caz sa produca

si oricum .... slabe sanse sa-i si mearga .... deja contribuabili sunt harsiti .... cei care nu sunt destul ori au plecat ori au renuntat (unii chiar falimentat) .... acum au mai ramas doar cei care stiu sa navigheze si-n ape tulburi nu doar pe mari calme si linistite asa cum ar trebui Guvernul sa se asigure ca este
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Jean Valjean » 22 Ian 2013, 12:54

nicus scrie:Jean Valjean, dar de cine ti ar fi tie rusine daca ai fi ..pe acolo, de cei din tara sau de cei din afara ei?
Nu mai citi "presa franceza (nickname-ul spune ca ti a placut doar literatura). Asa cum ii vad nemtii si in general nordicii pe ei asa ne vad ei pe noi.
(..Bine, astia ii vad pe ei -cu posibilitati reduse de a gandi- iar ei pe noi ne vad doar -cu posibilitati materiale reduse-..)

Nu înţeleg prea bine unde vrei să "baţi", dar o sa detaliez un pic afirmatiile facute de mine:

- vineri seara, pe TV5 este o emisiune Envoyé spécial. In cadrul acestei emisiuni, la un moment dat a fost un reportaj despre cartierele rezidentiale perfect inchise, unde nu intra decat cei care locuiesc acolo si cei care vin in vizita, cu aprobare (am inteles ca s-au construit si pe la noi). La un moment dat, unei locatare a unui astfel de cartier i se pune intrebarea de ce a ales sa traiasca asa inschisa. Raspunsul a fost urmatorul: " Pentru siguranta familiei si a copiilor. De exemplu, chiar aseara era un român aici, la colţ" Tie ce-ti spune asta, ca suntem priviti ca saraci ?

- un alt reportaj despre niste francezi care, desi aveau posibilitati, totusi cautau in gunoaie si vindeau ceea ce gaseau intr-un talcioc, sub un pod. Vecin de taraba avea un roman. La un moment dat, camera surprinde pe strada pe cineva care, trecand prin zona si vazand camera, a inceput sa strige: " Mergeti si filmati acolo sa vedeti toata mizeria lumii: chinezi, arabi, români ...." - Oare la saracie se referea cu cuvantul mizerie?

- un alt exemplu de cum sunt priviti romanii in Franta o reprezinta studentii de la Sorbona care au fost arestati pentru ca in zona in care se aflau intamplator i se furase unui francez iPad-ul. Cum ei erau romani au fost saltati imediat de jandarmii. Au fost eliberati de judecator dupa vreo doua zile.

Din primele doua exemple cred ca reiese destul de clar care este perceptia francezilor fata de romani. Ma refer la perceptia omului simplu, de pe strada, masa critica a populatiei. Nu la omul educat care are un orizont mai larg de ganduri si care, in general, sunt destul de putini in orice tara ai merge.

De cine mi-ar fi rusine?
De mine si de noi. Ca n-are nici o vina francezul ca suntem noi asa.
Noi suntem vinovatii, chiar daca ne place sa dam vina pe alta natie ca ne-a stricat imaginea.
Si n-as putea sa traiesc o viata cu jena de a fi roman intr-o tara in care e rusinos sa fii roman.
Haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece: degeaba stim noi care ne este valoarea, daca cei din jur ne percep altfel.
Undeva avem o problema.

Mi se pare geniala afirmatia lui Brancuşi din semnatura lui Cristi Ionita. Astia suntem.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Ian 2013, 16:48

-Valjeane, perfect de acord cu ceea cea ai postat.

Nicus, (care e in Franta), are excese de patriotism si se simte atins in orgolii (dar nu e baiat rau, ti-o spun eu :D ). Sigur, nu e vorba despre un inginer ca el. Ci de imaginea majoritatii.

In Bruxel imaginea romanilor nu este chiar asa shifonata ca in Franta, Italia sau Spania. Dar este shifonata pe ansamblul Europei, din Scandinavia si pana in Grecia. Si cu regret o spun, aceasta imagine nu se datoreaza numai tiganilor. De exemplu in Bruxel, in Olanda, Germania...etc, opereaza hoti romani ce apartineau paturii mijlocii (ce au avut firme mici si mijlocii in tara). Oricat ar parea de greu de crezut.

La un moment dat, in discutii care vizau critic natia romaneasca, un coleg de pe forum mi-a replicat ca 'e mai usor sa fi roman in Romania'. Asa este. Pentru ca daca iesi afara, vezi contrastul, si daca poti fi sincer cu tine insuti, trebuie sa recunosti ca nu suntem doar victimele unei campanii media negative, ci noi (ca masa, nu ca indivizi ), le dam motive sa ne discrimineze prin ceea ce facem, prin ceea ce sunt majoritatea dintre noi in momentul de fata.
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2013, 17:07

Jean Valjean scrie: ...
Si n-as putea sa traiesc o viata cu jena de a fi roman intr-o tara in care e rusinos sa fii roman.
....

habar nu ai tu de cat e in stare sa duca omul

oricum .... nu doresc nici celor mai aprigi dusmani ai mei sa aiba parte de asa ceva
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde nicus » 22 Ian 2013, 17:16

Lupule, tu lucrezi la pamflete sau in alta aparte? Ce asociatia mea faci? Pai sa incepi un pamflet in direct si chiar in asemenea subiect este frumos?
Jeane, nu spun decat atat: esti media-influentat. De fapt asta doreste media sa faca. Si Lupu la fel, prin pamflete lui.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Ian 2013, 17:27

nicus scrie:Lupule, tu lucrezi la pamflete sau in alta aparte? Ce asociatia mea faci? Pai sa incepi un pamflet in direct si chiar in asemenea subiect este frumos?
Jeane, nu spun decat atat: esti media-influentat. De fapt asta doreste media sa faca. Si Lupu la fel, prin pamflete lui.

- Mes excuses, Nicus! :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde delorin I » 23 Ian 2013, 01:54

revenind la acest topic...un articol demn de citit!

http://www.gandul.info/puterea-gandului ... e-10494741
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2013, 00:23

Preşedintele s-a cuminţit ... nu se mai bagă peste guvern (cred că USL se bucură :lol: )

- Ati discutat despre FMI? Va veti intalni cu ei?

- Nu am discutat despre FMI nimic si nu ma voi intalni cu FMI, am transmis acest lucru politicos, pentru ca, si astea sunt probleme pe care sa le discutam, pentru ca am vrut sa las Guvernului deplina libertate sa poata negocia reducerea TVA la alimente, stiti ca l-au sutinut, sper sa reuseasca acest lucru, populatia asteapta, mai ales ca au venit scumpiri la electricitate, se introduc taxe noi pe combustibil, cred ca populatia asteapta cu nerabdare finalizarea negocieirilor pentru a auzi reducerea TVA

Cred ca guvernul e extrem de incordat pe negocierea reducerii CAS, de asemena promisa.

Nu am indoiala ca Guvernul negociaza cu toata forta si capacitatea lui impozitul regresiv, maxim 16%, alaturi de 12 si 8%.

Sunt convins ca orice interventie a mea ar fi putut altera obtinerea acestor obiective sau dubla abordare, iar eu as vrea sa nu existe niciun dubiu ca Guvernul a avut toata libertatea sa rezolve si problema Oltchimului, ma astept sa anunte azi ca vor angaja 2.500 de oameni, asa au anuntat.

Privatizarea CFR Marfa, eu vreau ca Guvernul sa nu fie impiedicat de prezenta mea in vreo discutie cu FMI, sunt convins ca vor reusi si vor anunta acest succes.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14 ... -18-30.htm
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2013, 00:32

Mie imi pare ca simt o nota profund ironica in spusele d-lui Basescu!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 24 Ian 2013, 09:50

Pai cum sa se bage acu cand e la spart de capete peste guvern,nici nu e nevoie ca si-a facut cu varf si indesat treaba(mare) imprumutand 40 de milici dalea da ard,care nu se revad in vre-o crestere alta decat conturile portocalii.
Nu de alta da cine stie la gramada ar putea loa niscai scatoalce peste chelia perversa,aia de l-a facut sa chice in groapa sapata de propia mana cu nr de palavragii,cand majoritatea voteaza ca nu e presedintele care ne reprezinta trage toata impletitura de sfori,acu cica demisioneaza daca se reduce nr de palavrajii,lege intoarsa pe dos tot de eminentele portocalii in cazul in care alegerile ies fifti-fifti sa aiba un as in maneca.
SA-I FIE RUSINE!!!!!!!!!!!
kamy

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2013, 10:45

Singurul lucru remarcabil la ce-ai scris mai sus e ... consecvenţa.
ioanpuiu

Mesajde kamy » 24 Ian 2013, 21:43

ioanpuiu scrie:Singurul lucru remarcabil la ce-ai scris mai sus e ... consecvenţa.

Scuze n-am stiut ca esti cu catalogu,sau ar trebui sa-mi pun lentile portocalii sa vad toate lucrurile la fel?
kamy

Mesajde cobi » 24 Ian 2013, 22:50

kamy scrie:
ioanpuiu scrie:Singurul lucru remarcabil la ce-ai scris mai sus e ... consecvenţa.

Scuze n-am stiut ca esti cu catalogu,sau ar trebui sa-mi pun lentile portocalii sa vad toate lucrurile la fel?

nene kamy..si pana la urma e rau sa lupte pe baricadele casei poporului numai 300 de spagari...pardon, spartani? :)
cobi

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2013, 23:56

Kamy , nu crezi că eşti ţîfnos degeaba ?

Primul tău comentariu arată că eşti ori neatent, ori nu înţelegi ce se întîmplă.
Iar aia cu catalogu' ce e ? probă de spiritualitate sau ... ce ?

Dacă vrei să discuţi, lasă abordările ieftine şi fă-o serios.
ioanpuiu

Mesajde kamy » 25 Ian 2013, 07:11

Scuzati daca v-am jigarit orgoliile ori mult iubitu conducator,n-a fost niciodata presedintele care ma reprezinta,asa ca nu-mi cereti sa ma inchin in discutii,dar tre sa recunoastem ca-i datoram faptu ca avem 500 de cumlezicetivoi.
kamy

Mesajde ioanpuiu » 25 Ian 2013, 20:39

Măi kamy ... eu nu pot să mă supăr pe tine dar nu putem avea un dialog dacă ţii morţiş să fii ironic.

Totul a început de la informarea pe care am făcut-o mai sus, referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu şi pe care le-am introdus cu fraza - Preşedintele s-a cuminţit ... nu se mai bagă peste guvern
Nu ştiu dacă introducerea sau declaraţiile te-au supărat dar dezvolt pentru tine deoarece primul tău comentariu nu se poate susţine de la cap la coadă.

kamy - Pai cum sa se bage acu cand e la spart de capete peste guvern

Basescu a subliniat două lucruri (chiar dacă pe un ton ironic)
- că nu intenţionează să-şi depăşească prerogativele prezidenţiale sau să încalce inţelegerea scrisă de neagresiune făcută cu Ponta.
- că nu va avea nici un amestec în măsurile pe care le ia guvernul şi în consecinţă, nu-i va putea fi imputat nimic.
kamy scrie:Nu de alta da cine stie la gramada ar putea loa niscai scatoalce peste chelia perversa,aia de l-a facut sa chice in groapa sapata de propia mana cu nr de palavragii,cand majoritatea voteaza ca nu e presedintele care ne reprezinta trage toata impletitura de sfori,acu cica demisioneaza daca se reduce nr de palavrajii,lege intoarsa pe dos tot de eminentele portocalii in cazul in care alegerile ies fifti-fifti sa aiba un as in maneca.
SA-I FIE RUSINE!!!!!!!!!!!

- "scaltoace peste chelia perversă"- floricele de-ale tale.
- "cand majoritatea voteaza ca nu e presedintele care ne reprezinta " aia de 7,4 ? ! a fost lămurită problema.
- groapa sapata de propia mana cu nr de palavragii - eroare.
- acu cica demisioneaza daca se reduce nr de palavrajii - propunerea de a demisiona a venit de la partenerii de discuţie, nu a introdus-o el (după cum ai putut constata din declaraţiile ulterioare acelei întîlniri, Ponta /Antonescu şi alţi adversari politici au declarat că nu este o opţiune serioasă)
Întocmai ca la o ciordeală în tramvai, a fost doar o diversiune la care să caşte lumea gura în timp ce guvernul îi face la buzunare. :lol:

Am lăsat la urmă problema împrumuturilor de la organismele financiare internaţionale pentru că vreau să aud (să cunoaştem toţi) opinia ta referitor la banii din noile biruri versus bani de la FMI, ca opţiune a actualului guvern.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE