Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde Gabysgg » 24 Ian 2013, 13:30

ves.lucian.zabrani scrie:Jgheabul unde vine apa de pe copertina si pleaca spre burlan !!! !!! :lol: :lol: :lol:
O sa aveti ceva probleme la ploaie puternica sau zapada deoarece este construit intre doua acoperisuri cu pante diferite iar burlanul nu o sa faca fata
Gabysgg

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Ian 2013, 18:33

m-am gandit la asta , burlanul fiind de 80mm diametru !!! sper sa nu vina asa un puhoi !!! si daca vine apa curge in curtea gainilor unde am o teava de 110mm diametru pe post de scurgere !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Ian 2013, 18:35

si astazi activitate !!! de fapt nu este o zi fara !!! azi am montat 20 de corpuri 1/2 Redus , 4 podisoare si 4 capace !!! urmeaza montarea braurilor si apoi uleiul de in !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_005.jpg
rsz_picture_007.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde State » 24 Ian 2013, 18:42

Ce reprezinta crucea respectiva de pe stup ? Parca am mai vazut-o intr-o fotografie.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Ian 2013, 19:31

am pe fiecare stup simboluri deosebite pentru eventuala orientarea matcilor de schimb linistit !!! am romburi , patrate , cercuri etc. galbene , albastre si negre !!!
m-am gandit sa fac si o cruce !!! si am facut-o pe un cuib de 10 rame Dadant !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 24 Ian 2013, 22:26

Daca imparatul Constantin cel Mare a biruit cu semnul Crucii nadajduim ca si bolile sau alti daunatori ai albinelor vor fi biruiti cu Crucea de pe stup :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde popa sorin » 25 Ian 2013, 14:16

ves.lucian.zabrani scrie:
delorin I scrie:Cand incepeti prima taiere la gardul belgian? Nu aveti pe aici niste fotografii cu el pe rod? Trebuie sa fi fost spectaculos! Asa pe culorii! :)

daca cauti pe pagina mea personala , gasesti destule poze cu gardul belgian !!! numai sa ai rabdare ca am cam multe pagini !!!
taierile se pot incepe atunci cand nu se mai asteapta geruri puternice !!! :P :P :P

Sa traiti!!!!!

Am si eu vreo 50 de pomi in curte, pe care deja i-am taiat. M-ati cam pus pe ganduri, o fi prea devreme pentru taieri? Sper ca nu, in ianuarie, februarie ii tai in fiecare an si nu au fost afectati.....
popa sorin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Ian 2013, 16:28

Cartea spune ca taierile se pot face atunci cand nu mai sunt asteptate geruri puternice !!! daca si in februarie anul trecut erau taiati , la ce frig a fost , si nu au fost afectati , inseamna ca este in regula !!!
eu ii tai cam la inceputul lui martie !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde popa sorin » 25 Ian 2013, 20:39

ves.lucian.zabrani scrie:Cartea spune ca taierile se pot face atunci cand nu mai sunt asteptate geruri puternice !!! daca si in februarie anul trecut erau taiati , la ce frig a fost , si nu au fost afectati , inseamna ca este in regula !!!
eu ii tai cam la inceputul lui martie !!! :P :P :P

Ce fac cei care au zeci de hectare de pomi? Nu au timp sa ii taie pe toti pana in primavara..... Mai am inca 200 de taiat, dar ii las pentru februarie, acum sunt iveliti cu folie ca sunt amplasati langa un camp si am avut probleme cu iepurii. Sper sa fac cateva poze zilele astea sa va dati cu parerea la cum i-am taiat........
popa sorin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Ian 2013, 21:03

chiar te rog !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde Razvan HD » 25 Ian 2013, 21:43

Si tata a plantat anul trecut in primavara peste 200 de meri si peri si mai vrea sa puna si anul acesta inca tot atatia.
O sa va fac niste poze cand ajung in zona unde sunt plantati !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde liviutzbogos » 25 Ian 2013, 22:06

Si eu am pus niste pruni, vre-o 25. Am teren chiar la marginea padurii. Am semanat lucerna iar pe capat am pus prunii. Toata vara am carat apa cu caruta sa ii ud :D au trecut si prin greutati ca i-au ros caprioarele, s-au uscat vre-o 3 4 dar dau de jos iar. Astept in primavara sa vad care inverzesc si care nu, ii schimb. Tot acolo, cand va fi livada gata, vreau sa duc si stupii pt culesul la salcam...eu as putea face pastoral doar pe raza comunei la ce culesuri am.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 25 Ian 2013, 22:09

Aaa, am uitat sa mentionez, prunii i-am scos de la un prieten din livada. Am adus atunci 50 de pruni tocmai de la Alios :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Ian 2013, 19:00

aproape de mine Aliosul !!! si la mine nu te-ai gandit sa vii !!! :oops:
ma gandesc ca prunii nu sunt altoiti !!!
tare ma tem ca tot eu trebuie sa vin sa ti-i rezolv !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 26 Ian 2013, 21:06

Ba da, i-am altoit eu cu o joarda pe spinare :lol: am luat puiet ce a crescut prin livada. Dar daca nu ii altoiesc nu fac rod deloc? Mie imi trebe doar pt rachie :D Aa, pe vremea aia nu aveam stupi, nu umblam pe Stuparitul, nu cunosteam un om deosebit asa dvs. Chiar daca nu va cunosc personal, discutiile de pe forum m-au facut sa va consider un prieten :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Ian 2013, 21:30

multumesc frumos !!! si tu esti prietenul meu !!!
in cartile mele am citit ca daca din samburele semanat ar iesi un pom la fel ca si cel din care a provenit , pomicultura ar fi foarte mult simplificata !!!
treaba nu sta deloc asa !!!
la fel ca si tine am facut acum cativa ani !!!
am o livada cu pruni batrani !!! 17 la numar !!!
m-am gandit ca la un moment dat vor trebui inlocuiti !!!
am luat ca si tine dintr-o livada puieti si i-am plantat intre cei batrani !!!
am plantat 16 puieti , toti s-au prins si am asteptat sa vad ce rod vor face !!!
cand au facut primul rod , dezamagire totala !!!
corcodusele erau mai bune decat prunele din puietii mei !!! au iesit ceva prune galbene , lunguiete , fara gust , fara dulceata !!!
intre timp am mai ramas cu 14 puieti !!! doi cred ca au fost victimele vacilor !!!
i-am altoit acum cativa ani !!!
din prima incercare , fara sa mai vad pe cineva altoind in despicatura , mi s-au prins 10 din 14 !!!
si asa elan am prins cu pomii , ca nu ma mai pot opri !!!
am un soi teribil !!! zic eu cel mai bun dintre soiurile mele !!! soiuri care sunt vreo 16 !!!
soiul se cheama Anna Spath !!!
extraordinare si la gust , si la compot , si la tuica , dar mai ales un soi foarte rezistent si nepretentios !!!
poate te fac cu cativa , sau ii altoim pe toti !!!
cand i-ai plantat ???
ne mai scriem !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?