Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: familii albine

Mesajde silviu b » 05 Ian 2012, 11:21

lasatil sa viseze ,ca goana dupa profit asa se arata .
silviu b

Mesajde pin » 05 Ian 2012, 15:51

Adi Hodis scrie:
... cu o singura conditie ... daca imi dovedesti ca stii sa le intretii si sa obtii rezultate intr-un an de exploatare.
Rezultatele consta in min. 30 kg miere/colonie + 2 roi/ an iar toate coloniile sa fie aduse la nivel optim pentru a ierna in bune conditii ...

Salut Adi,
Te rog sa imi spui si mie daca rezultatele astea sunt spuse in gluma sau nu. Eu in momentul de fata am un stup si nu intentionez sa ma extind foarte mult deoarece cresc albine doar de placere si productie de miere pentru consum propriu. In acest sens m-ar ajuta foarte mult o estimare de genul celei facute de tine in vederea unei planificari realiste pe urmatorii ani.

Multumesc.
pin

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2012, 16:39

pin scrie:Salut Adi,
Te rog sa imi spui si mie daca rezultatele astea sunt spuse in gluma sau nu.
...
In acest sens m-ar ajuta foarte mult o estimare de genul celei facute de tine in vederea unei planificari realiste pe urmatorii ani.

Multumesc.

Salut ... pai suna a nu fi realiste ?.
Ce sa zicem de cei ce-si propun sa faca din 1 fam. :arrow: 10 ? ... asta chiar ca e ireala.

Se poate obtine acele rezultate ( eu le-am obtinut ) dar trebuie muncit, mai ales daca anul va fi slab productiv.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Badea Alin » 05 Ian 2012, 22:12

pin scrie:
Adi Hodis scrie:
... cu o singura conditie ... daca imi dovedesti ca stii sa le intretii si sa obtii rezultate intr-un an de exploatare.
Rezultatele consta in min. 30 kg miere/colonie + 2 roi/ an iar toate coloniile sa fie aduse la nivel optim pentru a ierna in bune conditii ...

Salut Adi,
Te rog sa imi spui si mie daca rezultatele astea sunt spuse in gluma sau nu. Eu in momentul de fata am un stup si nu intentionez sa ma extind foarte mult deoarece cresc albine doar de placere si productie de miere pentru consum propriu. In acest sens m-ar ajuta foarte mult o estimare de genul celei facute de tine in vederea unei planificari realiste pe urmatorii ani.

Multumesc.

trebuie luate în calcul mai multe ecuații precum: puterea familiei, baza meliferă, cunoștințele apicultorului, alți factori naturali, etc.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde bondar » 04 Feb 2012, 21:42

Stimati stupari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ati adormit ?
Nu-l mai tocati pe dumitriade ?sa fie zapada de vina ? ce v-ati mai speriat !sarmanul om , ce-o fi fost in sufletul lui cand a vazut cat de omenosi sunteti.
Daca mai doreste eu sunt dispus sa -i imprumut familiile de albine dar facem un contract . Daca nu reuseste le plateste . Toti am avut nevoie de ajutor la inceput. Si daca vrea omul sa ia niste bani de la U.E. cu 141 care-i problema ?cinste lui !
Deci , dimitriade daca mei traiesti da-mi de stire !
bondar

Mesajde johny70 » 26 Ian 2013, 22:10

Salut!
Sunt un incepator din Buzau acum incep cursurile de apicultura si as dori sa stiu cam cat costa 3-4 familii de albine.
Vreau sa cumpar sau daca doreste cineva sa ma ajute cu o donatie si un sfat bun de la profesionisti.
johny70

Mesajde alt stupar » 26 Ian 2013, 22:16

da o raita pe aici si vezi ce si cum...
http://anunturiapicole.stuparitul.com/i ... becc51a889
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde johny70 » 26 Ian 2013, 22:36

am omis sant din parscov -buzau multumesc am cautat ceva din zona buzaului dar n-am gasit unde ma-ti indrumat asa ca mai astept salutare
johny70

Mesajde alt stupar » 26 Ian 2013, 22:46

las` ca mai este mult pa` la spartul targului... in aprilie se cumpara albine !
Macar sper ca ai aflat cati banuti sa pui la pusculitza ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR