Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: soareci in stupi

Mesajde gica.mosu » 26 Ian 2013, 21:27

SIMPLU SI SIGUR-P.F.L+Lipici si nada ,am avut in TOURAN....dupa 10 min a cazut :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde albina salbatica » 26 Ian 2013, 21:52

Dl. Doru spunea despre amestecul de zahar ,faina si ipsos si mi-am amintit de o metoda batraneasca: 3_4 zile la rand punea batranu' o gramajoara de faina, dupa care o inlocuia cu ipsos : ;)
albina salbatica

Mesajde Hropaciov » 26 Ian 2013, 23:04

Soarecii sunt o mare problema.Acum cativa ani,intr-o iarna nu am pus gratii si mi-au distrus 5 familii din 14.E drept ca aveam si stupii vechi,unii au intrat pe sub capac.
Hropaciov

Mesajde balu » 27 Ian 2013, 00:15

genutzu scrie:de cate ori ai facut yonuds ceea ce spui?
Asa zice in literatura si de acolo citezi si tu, in realitate nu obligi nicio albina sa intre inapoi. Raman prin camera ai ca vai de ele si dezorientate.
Consumul energetic si stresul la care este supusa o familie de albine in cele descrise de Mircea este enorm. Scurteaza probabil cateva saptamani din viata albinei determinand un consum de hrana pt o perioada cel putin de 5-10 ori mai mare.Asta determina iar incarcare de intestin si de aici cred ca stii continuarea. Nu tre sa ne scarpinam la ureche pe dupa cap cand putem avea solutii simple si eficiente!
Tu zici ca intai ai scoate ramele si ai alunga jivina. te-ai gandit ca soarecele poate sta intre rame langa ghem de frica si tu tre sa departezi ramele ca sa-l scoti si atunci albinele amortite cad? Putem discuta multe situatii ipotetice la cum am putea face dar cred ca ai inteles!

eu amfacut asta de 3 ori, nu cred ca am pierdut mai mult de 30 albine, de stresat nu stiu, (o unificare, un soarece, o organizare a cuibului pe rame cu miere). Nu stiu daca am facut bine ,si nici daca era necesar
balu

Mesajde cris_todi » 27 Ian 2013, 18:51

Nu incerca metoda cu camera incalzita , cu luminita spre urdinis . am facut eu si mi sa rupt sufletul ce sa intamplat . au iesit afara pe pereti si nu au mai intrat , multe sau dus spre bec si au murit arse . incearca sa pui niste grausor intr-un colt si nu umba la ele pana nu este cald . si vorba unui coleg '' Dumnezeu cu mila ''
cris_todi

Mesajde ionutcci » 23 Oct 2013, 20:08

"Ba baieti"!Ma uimiti ma voi credeti k in toata lumea asta exista doar un soarice omului ii trebuiesc sfaturi sa nu mai intre soareci in stup nu cum sa il prinda pala k asa il prinde si intra altu si tot asa su nu se rezolva nimic.! Mari apicultori nu am nimic cu nimeni dar macar dak nu stiu ce vorbesc nu ma mai bag eu sa dau sfaturi!!!
ionutcci

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR