comi scrie:Am citit aici despre selectie facuta in fel si chip.Alti sa aducem din import alte rase dar nimeni nu s-a gindit ca s-ar putem sa avem solutia linga noi.Eu stiu in padure unele familii de albine care au cuibul in scorburi de cel putin 3-4 ani.Si sunt bine sanatoase fara tratamente si interventia omului si ce este mai buna decit selectia naturala.Parerea mea este ca sunt mai rezistente la boli au mare toleranta la varroa si s-ar putea sa gasim si rasa pura de carpatica.Pt ca aceste albine ar putea avea o linie comuna destul de veche si de aceea ar fi o sursa valoroasa de selectie.Nu trebuie decit capturate si puse la lucru cu toate ca sunt cam agresive dar asta se poate ameliora cu timpul.Cred ca ar fi o solutie la indemina tuturor si cu efort financiar minim putina miscare nu strica in primavara pt a identifica locul cuiburilor de albine in padure si de ce nu mutarea lor in stupi pt ca de obicei noi le capturam in februarie-martie cind incep zborurile.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian, Cristian IONITA, stefanescu şi 48 vizitatori