Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adevarul despre impozitare

Mesajde apivasmob » 27 Ian 2013, 17:42

Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde kiloz » 27 Ian 2013, 17:47

Da cum sa nu traiasca, norma de venit este max 98x50=4900:12luni=408lei pe luna neinpozabil.Este o suma foarte frumusica ,dar nu pentru o familie ptr o luna, poate bani de buzunar pe zii la unii dintre aia de sus!
Vrei sa Cresti Albine?
- Incepe Acum o Afacere cu un Profit Dulce de 1267€ dupa Doar 47 de zile
cresterea-albinelor.ro/Detalii
- Ferma Vaci Lapte şi Carne
Afacere cu Profit 1713€/luna dupa 346 zile la 50 vaci. Detalii aici
http://www.cresterea-bovinelor.ro
Dar daca citesc asemenea lucruri nu am de ce mira!Noi-voi cu totii sintem miliardari!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde nicus » 27 Ian 2013, 18:27

apivasmob scrie:http://www.tvrplus.ro/editie-viata-satului-79613

Am deschis primul filmulet si dupa doua minute surpriza:
Sector vegetal 2-50 hectare venit 449ron, peste 50 hectare 395ron.
Albine 50-100 familii 70ron, peste 100 familii 98ron.

Am luat o eu razna sau nu e corect ce am scris??
Adica acolo scade si la noi creste? Albinarul, in aceeasi galeata cu ...
Pei frate ala la data asta are pamantul, apicultorul nu are nici o familie (sunt doar ipotetice!!!) :evil:

Nu e decat o concluzie vor sa ingroape apicultura!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde nicus » 27 Ian 2013, 18:41

"Noua modalitate de impozitare nu v a include fermele de subzistenta"
De aici pragul de 50 de familii si aici se poate observa ca politica este "gandita" cum mult timp inainte sa iei tu ban' pe 141.
Te a numarat (adica te controleaza) si dupa te a impozitat!

Simplu precum..Soarele pe cer..
Ce mi place vocea duioasa a celui care prezinta impozitarea, sublima, ma unge la inima..

Cel mai e interesant la acesta prima parte din filmulet, nu se spune cat plateste apicultorul decat la final apare printre.. cele scutite de impozitare...
"In cazul crescatorilor de ANIMALE"sunt scutite de impozite...2 bovine, 10 caprine...50 fam de albine
CONCLUZIE ALBINA ESTE UN ANIMAL!!!

Ce mi a placut in filmulet de baietii aia la cartofi..cum aduna ei manual in sacotei cartofiorii ...saracutii..pe astia ii impozitezi frate???
Tu nu vezi ca sunt rupti de mijloc...tu nu vezi de ce tehnologie dispun...JENANT!!
nicus

Mesajde nicus » 27 Ian 2013, 18:59

Doamnelor si domnilor:
ciprian1980, costi, cypryx, filip, gabidok, Gudas Valentin, Hagiu Nicusor, livas, Lucian21, Marinescu_Cornel, Nicolaus, proapis13, PROPOLINA, vali79
şi 29 vizitatori

Voi ce parere aveti? Aprobati? Participati? Sau doar cititi? (va informati cat trebuie platit ;) )
nicus

Mesajde filip » 27 Ian 2013, 19:19

http://www.curademiere.ro/un-soldat-rom ... fganistan/

Anii de experienta si dragostea de albine fac minuni.

Un citat pentru maine:
"Albinele nu inseamna doar miere. Potrivit unor estimari recente, o treime din toate plantele si produsele din plante consumate de oameni sunt direct sau indirect dependente de polenizarea facuta de albine"
filip

Mesajde eugen. » 27 Ian 2013, 19:21

Doar azi nu i maine ... ne intalnim la bucuresti la sindicat ?
Sau facem doar gargara pe forum ? Facem lista ? Un plan de bataie ?
Stim ce vrem ?
eugen.

Mesajde Dragos2006 » 27 Ian 2013, 19:21

Zilele acestea am stat de vorba cu persoane care cunosc foarte bine apicultura romaneasca precum si piata mierii .
In Romania productia medie pe familia de albine este de 15 kg , miere vanduta la un pret mediu de 10 lei. Aceasta cifra se poate verifica concret pe datele de la INS.
In anul 2012 apicultorii au cumparat in medie 7 kg. de hrana pentru albine la un pret mediu de 6 lei. Cheltuieli totale si amortisment se ridica undeva la 40 lei pe familie pe an.

Avem la o stupina de 50 colonii :
- o productie medie de 750 kg. miere
- un venit brut de 7500 lei
-Cheltuieli de 4000 lei
-Un venit impozabil de 3500 lei .
- un impozit de de 560 lei
- o contributie la fondul de sanatate de 192 lei

Rezulta un venit net de de 2748 lei , asta inseamna 229 lei venit lunar din care o familie de romani trebuie sa traiasca decent dupa opinia doamnei director Mateescu.

SOLUTIA SALVATOARE !!! Vinzi stupii bei banii si te inscrii la AJUTOR SOCIAL , astfel vei incasa cel putin aceiasi suma de bani , vei sta fara griji si VEI AVEA ASISTENTA MEDICALA GRATUITA .

Voi cei care ati votat USL in fiecare clipa sa vedeti cu ochii mintii suma de 4,5 miliarde euro , bani alocati de guvern pentru ajutorul social .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde apivasmob » 27 Ian 2013, 19:28

Bine si pana urma stam cu mainile in san? Poate este careva dintre noi sa initieze o petitie care sa fie transmisa guvernului la care sa se semneze online prin care sa ne spunem pasurile si greutatile prin care trecem.(pana la urma nu ne obliga nimeni sa declaram ce avem nu deci nu platim) .
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde proapi » 27 Ian 2013, 19:29

Daca pui cap la cap perioadele de cules la albine, nu depasesti 2 si in unele cazuri 3 luni.
Un calcul simplu arata ca daca ratezi aceste culesuri, din diferite cauze, independente de apicultor si numai cu o cota de impozitare de 16% (nimeni nu garanteaza ca ramane asa) la norma de venit stabilita (nici aici nu se garanteaza schimbarea, ramai dator statului pana iti desfiintezi afacerea...
Se cunosc foarte bine cazurile cand s-a renuntat la apicultura din cauza anilor neproductivi, impozitul ar avea aceleasi efecte..
Cine spune ca se distruge apicultura are dreptate...
proapi

Mesajde proapis13 » 27 Ian 2013, 19:29

O.G 8/2013 A fost publicata in M.O.54/2013 din 23 ianuarie 2013
Problema e ca devine Lege la 15 zile de la publicare iar pina atunci nu se mai poate face nimic
DE CE :?: nu s-a facut nimic pina acum??

NU se mai poate face nimic la ora asta si nici maine
Singurul lucru posibil su omenesc ar fi ca legea sa se amine :mrgreen:

O sa se intimple la fel cum s-a intimplat cu crotalierea stupilor;noi ne agitam si ei aplica legea

In ceea ce ne priveste insa,platim impozit peste 50 fam de albine ceea ce INCA nu e rau
salve :D

P.S. Celor ce comenteaza si scriu ,,dupa ureche'' - cititi Legea si dupa aceea postati
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 27 Ian 2013, 19:32

Nu este rau , este FOARTE RAU , in maxim doi ani apicultura romaneasca se va intoarce cu 20 de ani in urma !
Romanul va manca numai miere chinezeasca si turceasca.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde eugen. » 27 Ian 2013, 19:50

In loc sa sune mobilizarea in asociatiile lor, unii deja inmoaie inima poporului.....
Inca nu i rau , spun unii, dar nu gandesc ca maine poate fi mai rau daca se constata ca suntem dezbinati....
N am zis ca schimbam ceva ... dar de ce sa nu incercam ? Si apoi daca nu schimbam ne putem lupta pentru unele drepturi...
De ex : Cei din zootehnie primesc subventie , NU ? Putem si noi cere o suma pe cap de familie de albine pentru plata polenizarii ce o fac albinele noastre in folosul comunitatii ( 200 lei /fam ) . Polenizeaza padurile, pajistile, fanetele , livezile etc.... Nu fac referire la culturile agricole ( floarea soarelui, rapita... ).
eugen.

Mesajde filip » 27 Ian 2013, 19:55

Eugene,unii din cei care doresc azi unitate,ieri ziceau ca trebuie sa disparem.Cand se vad cu sacii in caruta isi trag lege noua .Asta e problema si multi gandesc asa.Eu nu am luat nimic sa nu i se dea nici lui .Atunci suntem egali,daca se da sa se dea la toata lumea.
filip

Mesajde proapis13 » 27 Ian 2013, 20:02

eugen. scrie:In loc sa sune mobilizarea in asociatiile lor, unii deja inmoaie inima poporului.....
Inca nu i rau , spun unii, dar nu gandesc ca maine poate fi mai rau daca se constata ca suntem dezbinati....

Eugen,postarea mea a fost o continuare a ceea ce am scris cu cateva zile bune in urma
Am scris si o mai repet inca o data;Asociatia PRO APIS a anuntat prrin mine ca daca este nevoie de solidaritate se iese in strada,si nu in orice strada,ia vezi pe harta ce ,,strada'' uneste Severinul de Caransebes
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... NLqemS0bfA
Am vrut sa sa le aducem aminte guvernantilor ca; ,,Pe aici nu se trece'' - insa nimeni nu auzit si ce e mai rau e ca NU s-a vrut
DE CE???????? simplu; cartile erau facute.....Nu intelegeti ca ACUM cind noi scriem NU SE MAI POATE FACE NIMIC
Ma mai repet inca odata;cel mult se poate obtine o aminare in aplicarea legii;atit :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugen. » 27 Ian 2013, 20:09

proapis13 scrie:
eugen. scrie:I
Ma mai repet inca odata;cel mult se poate obtine o aminare in aplicarea legii;atit :!:

Si daca obtinem o amanare ...... fara termen n ar fi bine ?
eugen.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA