Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup vertical cu mai multe cat-uri 1/1

Mesajde jenica67 » 27 Ian 2013, 10:30

seller881, cum sa itii iei 2 stupi orizontali sa ii inmultesti si dupa 3/4. Pai cum ii inmultesti, numai in orizantali ? In ce ii bagi cand se dezvolta ? Ia-ti si tu stupi compatibili, sa mearga rama de la unu la altul. Citeste mai intai si lamureste-te ce e cu dimensiunea ramelor, a stupilor, si gandeste-te, sau fa un plan pe hartie, cum o sa evoluezi teoretic, cu stupii astia, in urmatorii 5 ani. Dupa hotaraste-te ce rama o sa iti alegi, si implicit tipul de stup. Mai ales ca banuiesc, ca totul o sa cumperi, nu o sa ti faci singur si cred ca o sa coste ceva banuti.
PS : exista un proverb care daca o reti, poate sa te ajute in viata. Si eu am primit-o de la o profesoara scrisa intr-un album, in clasa a 8-a :

“Capul ce se pleacă paloşul nu-l taie,
Dar cu umilinţă lanţul înconvoaie”
jenica67

Mesajde bio » 27 Ian 2013, 12:18

seller881 scrie:.....
....bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...
prost eu ca pun intrebari pe forumul asta
.

..neaparat ar trebuii realizat un topic cu POSTARI TRAZNITE..

Deja avem o postare care aspira la podium..
bio

Mesajde Djokovic » 27 Ian 2013, 20:42

alt stupar scrie:bine
Baieti... gata, si-a incercat norocul, s-a suparat apoi pe sat ( ca...) si-a plecat :cry:
Noi sa fim sanatosi!

salutare "alt stupar" tot eu sunt si imi cer scuze pentru raspunsul oarecum urat dat de mine dar am raspuns asa ca si dumneavoastra ati raspuns ironic in loc sa raspundeti cu un sfat cum au raspuns restu'... trebuie sa intelegeti ca sunt incepator si vreau sa invat! Va rog de acum inainte sa raspundeti frumos cu sfaturi bune sa am si eu ce invata! Multumesc oricum.
Djokovic

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 20:49

bio scrie:
seller881 scrie:.....
....bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...
prost eu ca pun intrebari pe forumul asta
.

..neaparat ar trebuii realizat un topic cu POSTARI TRAZNITE..

Deja avem o postare care aspira la podium..

ce vezi asa trasnit "bio" la postarea asta? :lol: am raspuns si eu asa de nervi ca stau si eu prost cu nervii iar pe forum m-am inregistrat sa primesc sfaturi nu sa primesc raspunsuri ironice.. :lol: mi-am cerut si scuze fatza de el...
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde DoruAN2 » 27 Ian 2013, 21:15

Stimati colegi,Eu cred ca este bine sa avem un comportament intelegator fata de colegii nostrii mai tineri si incepatori.Nu trebuie sa ascundem faptul ca si noi am fost ca ei.Am fi facut ceva dar nu stiam cu ce sa incepem. Sigur ca era o alta situatie: lipsa de informatie,net, tehnologie etc.Singura informatie Manualul Apicultorului si cateva carti si de aceea studiul era mai aprofundat, atentia sporita si totul pe propria raspundere si experienta . Sigur ca acum este mai usor sa intrebi, societatea fiind una, in viteza.
I-mi place ca baiatul s-a cerut scuze ,cum e si normal, fata de colegul nostru si eu zic sa-i dam incontinuare sfaturile si credibilitatea noastra ,bineinteles pana la proba contrara.El a intrat aici si a crezut ca e cu baietii lui la una mica ,la o sherezada ,ca apoi sa-si dea seama ca de fapt este o breasla, este o coeziune de oameni care se respecta si care iubesc albina la fel ca pe propria familie.
Toate cele bune !
Ultima oară modificat de DoruAN2 pe 27 Ian 2013, 21:49, modificat 1 dată în total.
DoruAN2

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 21:23

DoruAN2 scrie:Stimati colegi,Eu cred ca este bine sa avem un comportament intelegator fata de colegii nostrii mai tineri si incepatori.Nu trebuie sa ascundem faptul ca si noi am fost ca ei.Am fi facut ceva dar nu stiam cu ce sa incepem. Sigur ca era o alta situatie: lipsa de informatie,net, tehnologie etc.Singura informatie Manualul Apicultorului si cateva carti si de aceea studiul era mai aprofundat, atentia sporita si totul pe propria raspundere si experienta . Sigur ca acum este mai usor sa intrebi, societatea fiind una, in viteza.
I-mi place ca baiatul s-a cerut scuze ,cum e si normal, fata de colegul nostru si eu zic s-ai dam incontinuare sfaturile si credibilitatea noastra ,bineinteles pana la proba contrara.El a intrat aici si a crezut ca e cu baietii lui la una mica ,la o sherezada ,ca apoi sa-si dea seama ca de fapt este o breasla, este o coeziune de oameni care se respecta si care iubesc albina la fel ca pe propria familie.
Toate cele bune !

Multumesc pentru intelegere DoruAN2 insa nu am crezut eu cand am intrat pe forum ca sunt cu baietii mei la una mica :lol: Eu am pus intrebari si majoritatea au raspuns foarte frumos si le multumesc si acum pe aceasta cale! Multumesc inca o data tuturor si sper sa ne intelegem bine cu totii! Butoaie pline cu miere va urez tuturor indiferent de caracterul fiecaruia!
BeesDream

Mesajde Dila Daniel » 27 Ian 2013, 21:30

seller881 scrie:
jenica67 scrie:Daca te uiti mai atent la D.Margarit, vei observa ca el are numai corpuri de 3/4, nu de 1/1. Corpurile mai mici pentru magazie, au avantajul ca albinele, il umplu mai repede, separa mai bine mierea si il capacesc mai repede. In plus pentru apicultorii, ai putin "fortosi", cat si aia mai batrani, le transporta mai usor.

Bun... Ma refeream la aceasi marime la toate corpurile ca sunt incepator si nu stiu marimea exacta care cum e... Chiar daca corpurile sunt 3/4 am vrut sa spun ca toate corpurile (cat-urile) sunt la fel si automat si toate ramele la fel deci totul este la fel... E bine asa sau imi recomandati stupi cu corpul principal 1/1 si cu cat-uri 1/2 sau 3/4..? daca imi recomandati alte tipuri va rog din suflet sa-mi spuneti si de ce si cu ce sunt mai bune... multumesc frumos!

Raspunsurile pot fi foarte diversificate.Asta se datoreaza faptului ca multe modele sunt folosite,si fiecare va recomanda eventual,modelul folosit.
Eu iti propun sa studiezi (teoretic)fiecare model de stup,sa poti intelege avantajele si dezavantajele fiecaruia.
Foloseste motorul de cautare intern si vezi amplele discutii referitoare la modelele de stupi de pe forumul acesta dar si din cel vechi.
Vezi discutiile legate de "stupul ideal".Te ajuta sa iei o decizie.
Nu strica nici"sa arunci un ochi" in stupinele din jurul tau,sa vezi ce model folosesc.
ca nota de incheiere(referitor la tehnica apicola)...ce mie mi se potriveste,tie poate sa nu iti vina bine...sau viceversa.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 21:43

Dila Daniel scrie:
seller881 scrie:
jenica67 scrie:Daca te uiti mai atent la D.Margarit, vei observa ca el are numai corpuri de 3/4, nu de 1/1. Corpurile mai mici pentru magazie, au avantajul ca albinele, il umplu mai repede, separa mai bine mierea si il capacesc mai repede. In plus pentru apicultorii, ai putin "fortosi", cat si aia mai batrani, le transporta mai usor.

Bun... Ma refeream la aceasi marime la toate corpurile ca sunt incepator si nu stiu marimea exacta care cum e... Chiar daca corpurile sunt 3/4 am vrut sa spun ca toate corpurile (cat-urile) sunt la fel si automat si toate ramele la fel deci totul este la fel... E bine asa sau imi recomandati stupi cu corpul principal 1/1 si cu cat-uri 1/2 sau 3/4..? daca imi recomandati alte tipuri va rog din suflet sa-mi spuneti si de ce si cu ce sunt mai bune... multumesc frumos!

Raspunsurile pot fi foarte diversificate.Asta se datoreaza faptului ca multe modele sunt folosite,si fiecare va recomanda eventual,modelul folosit.
Eu iti propun sa studiezi (teoretic)fiecare model de stup,sa poti intelege avantajele si dezavantajele fiecaruia.
Foloseste motorul de cautare intern si vezi amplele discutii referitoare la modelele de stupi de pe forumul acesta dar si din cel vechi.
Vezi discutiile legate de "stupul ideal".Te ajuta sa iei o decizie.
Nu strica nici"sa arunci un ochi" in stupinele din jurul tau,sa vezi ce model folosesc.
ca nota de incheiere(referitor la tehnica apicola)...ce mie mi se potriveste,tie poate sa nu iti vina bine...sau viceversa.

Multumesc frumos Daniel :) o sa caut postarile despre stupi aici ca forumul vechi nu il stiu care e. E bine ca inca nu am cumparat primii stupi dar cumpar chiar acum in februarie dar dupa ce ma conving care sunt mai buni de inceput iar dupa ce cumpar o sa postez si poze cu ei :)
BeesDream

Mesajde alt stupar » 27 Ian 2013, 21:51

Djokovic scrie:
Baieti... gata, si-a incercat norocul, s-a suparat apoi pe sat ( ca...) si-a plecat :cry:
Noi sa fim sanatosi!

salutare "alt stupar" tot eu sunt si imi cer scuze pentru raspunsul oarecum urat dat de mine dar am raspuns asa ca si dumneavoastra ati raspuns ironic in loc sa raspundeti cu un sfat cum au raspuns restu'... trebuie sa intelegeti ca sunt incepator si vreau sa invat! Va rog de acum inainte sa raspundeti frumos cu sfaturi bune sa am si eu ce invata! Multumesc oricum.

baiete... daca ai o minte deschisa ( si sper c-o ai ) in timp vei intelege ca trebuie sa alegi intre un sut in fund care te-npinge `nainte si o lauda gratuita care te tine pe loc....
pentru "raspunsuri frumoase"... cauta pensionul, sectia scoala de moaşe.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 21:56

alt stupar scrie:
Djokovic scrie:
Noi sa fim sanatosi!

baiete... daca ai o minte deschisa ( si sper c-o ai ) in timp vei intelege ca trebuie sa alegi intre un sut in fund care te-npinge `nainte si o lauda gratuita care te tine pe loc....
pentru "raspunsuri frumoase"... cauta pensionul, sectia scoala de moaşe..

Pai "alt stupar" crede-ma si pe mine ca am patit si eu ce am patit si stau foarte prost cu nervii :lol: acum te inteleg si iti multumesc frumos! foarte tare raspunsul de acum :lol: bine ca ma iertat adminul si mi-a aprobat revenirea pe forum :)
BeesDream

Mesajde cristi arad » 27 Ian 2013, 22:59

jexy scrie:
seller881 scrie:
alt stupar scrie:da mai fecior, ia-ti verticali cu cel putin 7 magazii pentru fiecare... c-asa ai vazut la Margarit... si daca la el au umplut albinele 7 magazii de miere la tine de ce n-ar umple ? :shock:

Mai-mai copii, puneti mana si cititi atenti literatura apicola inainte de a va baga in investitii de-astea nesabuite... vedeti pe you tube cate-un filmulet cu una-alta plus o ghidusie apicola si gata, deja visati ca sunteti voi in locul aluia... mah, ala poate are mii de ore de practica in spate... voi ???
Cati ani au trecut de cand ati luat prima dalta-n mana ???

bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...
prost eu ca pun intrebari pe forumul asta.

prietene aici nu e forum sa te dai in stamba in spatele unui monitor...ai si tu putin respect pentru oamenii care se pricep la apicultura, nu te umfla ca gaina in pene degeaba, nu ne suparam daca iti schimbi forumul...

ia te uita cine curata oua :lol: ; mai citeste o data ce s-a vorbit si cine a deschis discutia naspa; nu este cazul sa facem valuri chiar daca suntem mai experimentati; si noi am inceput de jos, insa sunt unii cu limba de vipera care au uitat de unde au plecat; intai de a fi stupari trebuie sa fim oameni, sa nu ne vb de sus unii altora ca nu stim ce ne aduce ziua de maine; deci oameni si apoi stupari nu stupari cu inima de caine preamarindu-ne experienta si latrand unii la altii; trebuie sa fim oameni care cultivam virtutile - demnitatea, rabdarea, vorba buna folositoare omului si mai ales stuparului incepator; daca am suparat pe cineva cer iertare dar este bine sa dam dovada de blandete si rabdare cu incepatorii ca nici noi nu ne-am nascut invatati
cristi arad

Mesajde Dila Daniel » 27 Ian 2013, 23:04

seller881 scrie:... ca forumul vechi nu il stiu care e....

uite aici. http://stuparitul.3xforum.ro/

este o sectiune aici in forum(in prima pagina), cu trimiteri pe situl de anunturi apicole si vechiul forum.
Las' ca te inveti cu timpul... :)
spor!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristi Mocanu » 28 Ian 2013, 11:17

Adevaru e ca nu e prima data cand observ ca se gaseste cate unu "destept" care raspunde urat astora incepatori... Asta e...
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde jenica67 » 28 Ian 2013, 12:47

Todeauna in societate, vor exista "destepti" si "prosti". Din pacate, noi dupa revolutie am ales calea democratiei, motiv pentru care nu vom mai putea ajunge nici o data in comunizm, unde li se cuvemea "fiecaruia dupa necesitati" Si prostii, vor mai trebui sa plateasca, intr-un fel, pentru a invata, chiar daca asta consta numai in mici jigniri. Intre a ramane prost cu demnitate, sau in a avea prilejul sa inveti cu mici jigniri, cred ca e de preferat a doua cale, cu o mica suferinta in tacere. In viata totul are un pret si trebuie platit. Totul este sa apreciem corect, daca merita, sau nu merita.
jenica67

Mesajde Cristi Mocanu » 28 Ian 2013, 13:05

Asa este, aveti mare dreptate, snt de acord ca un amator sa plece capu si sa taca in fata unui profesionist, sa i se atraga atentia, etc. Problema survine atunci cand oamenii se cred mai destepti decat sunt si se vad profesionisti, iar unui amarat care pune o intrebare ii raspunde unu care doar se crede in masura sa raspunda.
nu ma refer la cazu de mai sus
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde jenica67 » 28 Ian 2013, 17:15

Pentru care au o impresie prea buna despre ei, le supun care este "Culmea business-ului"
Deci culmea businessului este, sa cumperi un om la adevarata lui valoare si sa il vinzi, la cat crede el ca valoreaza". :lol:
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE