Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 12:29

adytza scrie:Fara suparare insa imi vine sa zambesc cand vad unele postari naive in care sperati sa se modifice OG la parlament in avantajul nostru. SUNT CONVINS CA NU SE VA INTAMPLA ASTA. Din mai multe motive: ne-a prins dezorganizati, nu avem o voce puternica (a-ti vazut ce a facut acest individ Sorin Minea? A SCHIMBAT ORDONANTA PESTE NOAPTE IN MOD BRUTAL IN DEFAVOAREA NOASTRA), nu avem pe nimeni in parlament care sa ne sustina, sa faca lobby in favoare noastra, din spusele de inceput ale lui SORIPAN reiese clar cine face jocurile adica afaceristii mari ale caror interese se pare ca nu coincid cu ale noastre. Sunt realist, in aceste vremuri e greu sa mai sustii neimpozitarea apiculturii insa NU asa cum este acum impozitata. Impozitarea este exagerat de mare in conditiile in care albinele intretinute de noi aduc beneficii enorme omenirii prin polenizare. Parerea mea este ca aici putem duce o lupta cu sanse de reusita : P O L E N I Z A R E A fara de care inclusiv patronilor din agricultura condusi de Minea le-ar scade profiturile poate la jumatate. Lupta o putem duce aici in tara insa cred ca mai eficient este la UE . Acolo sigur gasim oameni cerebrali care sa fie interesati de securitatea alimentara a cetatenilor acum si in viitor in Europa.
INSA BINEINTELES PENTRU A AVEA SUCCES TREBUIE SA NE ORGANIZAM INTR-O SINGURA VOCE puternica care sa ne reprezinte peste tot. Oare suntem in stare?

Adytza...am putea avea vocea aia puternica, parca era infiintzata nu stiu din ce an acea Federatie a Apicultorilor din Romania, FAAR...ala ce praseste, pe cine reprezinta?...mai exista, nu mai exista?...sa faca un memoriu si noi sa dam cu batzul pe el ca suntem multi si sa le dam cu el peste bot inainte de a da legea..nu stiu ce altceva putem face...sa mergem cu pavilioanele in piatza Victoriei cred ca-i cam SF.
Sunt n-spe mii de asociatii, adica exista o structura, o organizare...trebuie sa faca astia ceva in primul rand si noi binenteles sa-i sustinem prin semnatura si prezenta noastra.
BUNKA

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde Adi Hodis » 28 Ian 2013, 13:52

frantescu scrie:La toti sau la ce trece peste 50?
Un jurist-apicultor ne poate scrie si noua ce avem de plata ,pf si pfa.La miere, roiuri, matci,... se mai plateste in plus daca eliberam factura?Luminati-ne si pe noi.

Initial pragul impozitarii era la 100 de familii de albine ...
Dar si-au dat seama ca nu se va colecta suficienti bani pentru a atinge calculul insumat la 580 mil lei. Asa ca a doua zi de la pubilcarea au publicat alt prag, coborit la 50 de fam-ii, 2 vaci, 6 porci etc.
Asadar apicultorii ( si ceilalti ... ) sint impartiti in doua.
1. Cei care au pina la 50 de fam-ii NU platesc impozit.
2. Cei care au de la 50 de fam-ii in sus PLATESC impozit, functie de categoria la care se incadreaza.

Nu exista specificatie de impozitare doar pentru ce depaseste 50 de fam-ii din nr-l de stupi al celor care sint platitori.
Deci cine plateste impozitul, plateste pe toate familiile care sint inscrise in registrul agricol de la primarie.

Au coborit pragul de impozitare pt. a "baga" mina in buzunarele mai multor apicultori.
Au stabilit plata in doua transe ... sa nu ne fie greu.
Nu au tinut cont ca apicultura NU mai are subventie pe familia de albine. Celelalte sectoare au subventie.
Nu au tinut cont ca exista apicultori care NU au beneficiat de fonduri UE, fiind NEeligibili datorita limitei de varsta de 40 de ani, ori cei care pur si simplu NU au dorit sa acceseze fonduri.
Cristina Mateescu a spus ca din 50 de familii de albine se poate trai decent. :shock: Cred ca a vazut emisiunea lui porfu' online de la OTV. :mrgreen:
Sorin Minea a spus ca o familie ( de oameni ) NU mananca o tona de miere pe an ( cat produce 100 de familii de albine dupa calculele lor ).
E simplu ca buna ziua, odata ce e vorba de impozitare calculata de "gulerele albe" si dupa ureche ... nu vor face rabat la "colectarea" banilor. Mana grebla se facu' !.
Nu au habar de faptul ca apicultura este conditionata de factorii meteo. Adica, au fost si vor fi ani cind NU se realizeaza venituri din cauza secetei. Sa mai pomenim de minusurile inregistrate la buzunar pentru a scoate din impas albinele ?. E tardiv. :(
Ei vrea bani ... nu conteaza nimic.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 15:01

frantescu scrie:La toti sau la ce trece peste 50?Un jurist-apicultor ne poate scrie si noua ce avem de plata ,pf si pfa.

De parca juristul cunoaste toate ineptiile pe care le-a avut in cap legiuitorul!?
PFA normal plateste impozit pe venit ( cf. evidentei contabile), iar detinatorul de stupi plateste impozit de venit la norma de venit. Impozitul pe venit este de 3%, da... ba nu ... ca se facu de 16 % . Numai Dumnezeu mai stie ce si cum!
stupul

Mesajde Dragos2006 » 28 Ian 2013, 15:42

pfa-ul plateste tot forfetar ! era smecherie daca se mergea pe contabilitate in partida simpla , dar smecherii stiu ca toate pfa-urile ar fi inchis anul pe zero sau pe un leu plus.
Doar daca esti SRL mergi pe contabilitate si nu pe norma de venit.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 16:11

Si SRL cu venit de sub 65.000 euroi plateste impozit pe venit si nu pe profit .
Credeati ca scapati mai ieftin?
stupul

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 17:02

Eu am un SRL si impozitul este pe profit nu pe venit...

A fost impozitul pe profit pana la ordonanta 8/2013.
stupul

Mesajde lucky5strike » 28 Ian 2013, 17:31

O mare porcarie, norma de venit!

Statul va lua un castig sigur pe spinarea unei activitati cu castig sezonier, la mila ploii, vantului si soarelui.

Stuparul va ramane cu nesiguranta, munca din greu, nopti, riscuri, pierderi... Cu 50 de familii in Romania nu poti trai decent... e probabil o exprimare orala nefericita sau e scoasa din context.

In apicultura reala nu umbla cainii cu covrigi in coada. Cine promoveaza superproductii, sau cum curge la el in stupina, lapte si miere, generalizeaza, face un deserviciu...
Grandomania si nevoia de lauda a impins pe destui la insirat gogosi de productie, in loc sa discute pe medie multianuala.

Gogosi care acum chiar le vor sta in gat!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 28 Ian 2013, 18:06

In urma cu un an din cauza schimbarii dr. Arafat au iesit pe strazi mii de oameni care au aprins centrul Bucurestiului . Scandal in massmedia , tunurile pe Boc si uite asa de la o problema marginala a societatii a cazut guvernul Boc.
Acum asistam la o lege care pune un bir greu pe spatele a 650000 de truditori in agricultura , se maresc toate taxele , apar impozite noi . ACUM DE CE NU MAI PROTESTEAZA NIMENI IN PIATZA UNIVERSITATII ???? DE CE NU MAI FACE NIMENI GREVA FOAMEI ????
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde XXL » 28 Ian 2013, 18:15

o sa fie destui cei care o sa faca greva foamei de acum inainte
...dar nu in semn de protest...ci ca urmare directa a faptului ca au trimis prin votul lor niste javre in parlament
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 18:31

stupul scrie:

Informatia asta trebuie verificata!
Ai un link ceva despre ordonanta asta 8/2013?...eu nu am gasit nik cu Gogu!
Am intrat si aici http://www.minind.ro/ si nu vad nimic de ordonanta asta 8/2013, eu stiu ca astea tre sa treaca prin Parlamentul Romaniei acum nu ca pe vremea PDL cand se dadeau asa pe banda, nu am auzit de asa ceva..daca stii ceva te rog sa dai ceva un link, o info...ne priveste pe toti!!
Ultima oară modificat de BUNKA pe 28 Ian 2013, 18:43, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Jean Valjean » 28 Ian 2013, 18:35

lucky5strike scrie:Grandomania si nevoia de lauda a impins pe destui la insirat gogosi de productie, in loc sa discute pe medie multianuala.

Si care este media multianuala de productie pe un stup?
Ca poate mai citeste si altcineva pe aici.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde gica.mosu » 28 Ian 2013, 18:40

Am 2 vesti buneee:
1-apic peste 100 st nu mai platesc impozit....A demisionat din senat D.Voi........scu!!!
2-Se iefteneste sfoara si sapunul...Pt cei care ......fac pastoral!!!...DOAMNE FERESTE :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde stupul » 28 Ian 2013, 18:46

BUNKA scrie:
stupul scrie:

Am intrat si aici http://www.minind.ro/ si nu vad nimic de ordonanta asta 8/2013, eu stiu ca astea tre sa treaca prin Parlamentul Romaniei acum nu ca pe vremea PDL cand se dadeau asa pe banda, nu am auzit de asa ceva..daca stii ceva te rog sa dai ceva un link, o info...ne priveste pe toti!!

http://www.legex.ro/Ordonanta-8-2013-124996.aspx

Pana cand se publica Legea de punere in aplicare ordonanta isi produce efectele.
Sau pana cand este anulata ca ilegala sau este declarata neconstitutionala.
stupul

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 18:49

Serios vorbind acum ma uitam dupa Ordonanta asta a lu`peste prajit 8/2013 si nu am gasit nik nou si in schimb am gasit asta http://www.contzilla.ro/tag/impozit-pe- ... 2013/...nu se schimba nik, tot impozit pe profit vor plati SRL-urile ; scrie negru pe alb..''Anul 2013

Începând cu data de 1 ianuarie 2013, contribuabilii pot opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit respectiv 25 martie a anului urmator.

• Opţiunea pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită aplicarea prevederilor anterioare.

• Opţiunea efectuată este obligatorie pentru cel puţin 2 ani fiscali consecutivi.

• Ieşirea din sistemul anual de declarare şi plată a impozitului se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită aplicarea prevederilor respective.

• Contribuabilii comunică organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv.

Pentru aceasta notificare se va utiliza formularul 012 „Notificare privind sistemul anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit”, pentru care exista in dezbatere publica un proiect legislativ al ANAF.''
BUNKA

Mesajde nichi » 28 Ian 2013, 18:50

BUNKA scrie:
stupul scrie:

http://www.cabinetexpert.ro/2013-01-24/ ... -2013.html
nichi

Mesajde BUNKA » 28 Ian 2013, 18:54

stupul scrie:
BUNKA scrie:
stupul scrie:

http://www.legex.ro/Ordonanta-8-2013-124996.aspx

Pana cand se publica Legea de punere in aplicare ordonanta isi produce efectele.
Sau pana cand este anulata ca ilegala sau este declarata neconstitutionala.

Stai Fra`ca nu vad nik in Ordonanta asta legat de plata impozitului pe profit la SRL-uri...poate nu vad eu bine!...care-i articolul???? :shock:
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA