Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

roi bezmetic

Mesajde sandutza » 03 Sep 2011, 11:17

va salut!sunt nou pe forum si incepator in ale apiculturii.am un roi bezmetic,pe care am incercat sa-l salvez dandu-i o rama cu oua si larve de la alta familie,poate-si trage o botca.rama noua au ocolit-o,in scimb si-au tras botci pe o rama veche unde ouase albina 2-3 oua in celula.la ce sa ma astept?ce masuri sa iau?multumesc.
sandutza

Re: roi bezmetic

Mesajde sandutza » 03 Sep 2011, 11:50

am omis sa va spun ca rama pe care i-am dat-o avea si puiet capacit,care a ecluzionat si probabil ele au tras botcile,dar le-au tras unde nu trebuie.ce ziceti de situatia asta?
sandutza

Mesajde MyBees » 03 Sep 2011, 14:48

Sandutza, am avut si eu 3 cazuri la nuclei la care regina nu s-a imperecheat si care ulterior s-au besmeticit. Am incercat si eu diverse scenarii, asa de amorul artei. finalitatea a fost ca tot la scuturat am ajuns. Cu atat mai mult cu cat la vremea asta nu mai este timp sa faci regina, sa se imperecheze, sa oua, sa... vina Mos Craciun...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde un OM » 03 Sep 2011, 20:10

Inainte da a scutura, redu urdinisele stupi;or vecini. De aici inainte nu mai este timp pentru altfel de interventii.
un OM

Mesajde un OM » 03 Sep 2011, 20:12

Scuze. Inainte de a lua in brate stupul bezmetic si a-l scutura, da fum pe urdinis muuuult, apoi il inchizi si apoi il scuturi la 100-150 m. de stupina.
un OM

Mesajde valigorj » 30 Ian 2013, 06:04

innainte de a se scutura este bine ca in prima faza sa se mute 2 zile pe alt loc pt a nu crea un soc stupilor de linga cel bezmetic.in acest fel absortia de albine se face treptat.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE