Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: rusu vasile

Mesajde vasea57 » 03 Sep 2011, 22:13

nu am mai fost pe pagina mea de mult dar pe la albine cam des adica papica un tratament
dar ce am gasit in materie de hrana ma cam speriat e cam putina ce mia trecut prin cap e urmatoarele eu mai am cam o luna jumatate de toamna poate si mai bine deja le alimentez in fiecare seara cu sirop trag cam 500 g pe noapte aici e treaba eu cred ca ar putea trage mai mult dar nu mai am hranitoare pot pune dou intrun stu intro seara si pe urma doua in altul
a cam fost urat vreo 3 4 zile si au halit cam mult de prin stup
si alta problema la un stup nu prea izoleaza stupul cum il pot ajuta
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Mesajde MyBees » 07 Sep 2011, 01:50

vasea57 scrie: a cam fost urat vreo 3 4 zile si au halit cam mult de prin stup
si alta problema la un stup nu prea izoleaza stupul cum il pot ajuta

vezi sa nu iti "haleasca" altele... Eu astup gaurile si ruftul dintre corpuri cu burete. rupi fasii dintr-un burete mai dens si astupi orice spatiu prin care poate intra albina sa fure.

PS. Am 5 stupi de la "batranu". Stau cu buretele la ureche, ca tamplarul. Asta ar trebui sa dea si o juma' de metru de burete la stup, ca piese si accesorii :D
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde liviu1965 » 07 Sep 2011, 08:54

Eu cand am facut tratamentul cu varachet..., ca un puturos ce sunt, nu m-am mai deplasat sa iau burete sa astup urdinisul. Am folosit niste carpa...care era in buzunar.

Cand ai furtisaguri..... urdinisul mic,mic....sa le ajuti pe paznice cu perimetrul de aparat.
Sa vezi ce lupte se dau pe urdinis..... parca-s greco-romane....
liviu1965

Mesajde vasea57 » 07 Sep 2011, 20:14

apai vroiam sa cumpar si eu niste mer de la batranul da cred ca ma las din cate citesc pe aici
mai stiti pe cineva care face stupi in special mer mar interesa mai mult ca model
vasea57

Mesajde vasea57 » 09 Sep 2011, 18:56

ceva sfaturi va rog
am o familie fara matca sau cel putin asa cred nu mai am puiet si nici pe cucoana nu o gasesc ce ma sfatuiti sa fac cu ea
adica parca nu as renunta asa usor la ea deci va rog putin ajutor
oare mai gasesc pe undeva o regina inperecheata sa o cumpar
vasea57

Mesajde liviu1965 » 09 Sep 2011, 20:25

Din cate stiu , doamna nu mai ponteaza acum.
Batalia se da pe stransul rezervelor.... Ea nu mai ponteaza ca nu o lasa albinele. Important ptr.familie este acum papica.

Si alte idei sunt bine venite.....
liviu1965

Mesajde vasea57 » 09 Sep 2011, 20:43

ideia e ca doar unul e cu probleme ceilalti 3 au oua si am zarit si matca
vasea57

Mesajde vasea57 » 10 Oct 2011, 18:22

buna ziua scuze de pauza aceasta f lunga treburi pe langa casa sa va spun ce am mai facut
roiu cu matca tanara pe care o pierdusem e bine cred ca nu e inperecheata vedem in primavara ce si cum
ceilalti sunt sunt toti bine
iam pregatit pt iarna am restrans cuibul la 6 rame desi la unul se putea si pe 7 am zis ca e mai bine asa cele 6 rame sunt ful de albine
tratament doar 2 sper sa le mai fac unul dar nu stiu daca e bine
si ce e mai important am comandat 8 cutii noi sper sa le pot popula
am comandat si 5 regine vreau sa cresc mare la anul
vasea57

Mesajde FLORINELU » 11 Oct 2011, 21:24

eu abia acum incep tratamentul cu varachet.nu uita ca trebuie sa faci 3 tratamente toamna,iarultimul sa-l faci cand nu mai ai puiet nimic pe rame"a eclozionat tot". altfel,bani pe varachrt si munca degeaba. :?: :geek:
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 21:31

eu am facut in toamna asta 3 tratamente la interval de o saptamana !!! 7 zile inmultit cu 3 egal 21 zile !!! adica metamorfoza albinei de la ou la adult !!!
in felul asta cam toti acarienii din celule o iau in freza !!! mai urmeaza un tratament cand nu mai am puiet deloc !!!
eu zic si mi-au zis si altii mai priceputi ca asa este cel mai bine !!!
sanatate maxima !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jimm » 12 Oct 2011, 21:15

ves.lucian.zabrani scrie:eu am facut in toamna asta 3 tratamente la interval de o saptamana !!! 7 zile inmultit cu 3 egal 21 zile !!! adica metamorfoza albinei de la ou la adult !!!
in felul asta cam toti acarienii din celule o iau in freza !!! mai urmeaza un tratament cand nu mai am puiet deloc !!!
eu zic si mi-au zis si altii mai priceputi ca asa este cel mai bine !!!
sanatate maxima !!!

Absolut corect!
Astazi am facut ultimul tratament cu VF, nu prea au picat
jimm

Mesajde vasea57 » 13 Oct 2011, 20:02

deci sa mai fac unul inteles daca asa se face fac si eu
problema e ca nu prea mai gasesc varachet dar vad eu
vasea57

Mesajde vasea57 » 19 Oct 2011, 18:39

domnilor azi a fost caldut pe la mine si am zis sa le fac o vizita dragutelor mele
surpriza mare multa activitate cred chiar prea multa pt aceasta perioada zic ca daca e activitate e si consum si de aici se duc si rezervele pt iarna ca de cules nu cred ca mai poate fi vb vin si va intreb ce sa le dau de mancare ca cel putin in timpul zilei ar putea manca dar ce sa le dau
si daca tot e cald sa le mai fac si un tratament adica al 4 temp ar trece azi cel putin de 10 grade si maine e si mai cald stiu ca ar trebui sa stiu ca sa fac dar chiar nu stiu deci intreb ca e mai bine
vasea57

Mesajde vasea57 » 23 Oct 2011, 19:43

hai sa va dau o tema pt acasa ca eu nu prea stiu ce sa ma fac
am primit un stup cu 9 rame ful de albine ( pacat ca nu am cu ce sa fac poze ) de la un apicultor batran nu ma costat decat de taiat o caruta de lemne cu drujba deci mai nimic
problema e alta mosu nu prea face tratamente si in primavara ramane fara 3 4 stupi el avand vreo 32 acuma stau si ma gandesc de facut tratament nu mai am cand cred ca cel mai bine ar fi sa ma pun pe rugaciune
temp in zona nu mai am de 15 grade pe la mijlocul saptamani viitoare ceva temperatri de 8 10 grade oare sa risc sa le fac un tratament atunci
pacat de familie ca e frumoasa la prima vedere zice mosu ca e matca de anul asta dar daca el zice ca ii moare 3 4 familii de unde stiu eu ca nui mor mai multe si ce e mai rau daca mi le contaminez si pe ale mele
deci ceva sfaturi
vasea57

Mesajde gabi bee » 23 Oct 2011, 20:25

eu zic ca e imposibil sa nu prinzi o zi frumoasa cu cel putin 12 grade si atunci musai sa-i faci un varachet , ca sa stai mai linistit . asa ca fii pe faza si cand prinzi momentul , fa-i tratamentul ! poate sa fie si in noiembrie , nu conteaza ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jenica67 » 23 Oct 2011, 20:38

Cred ca poti pune si benzi de mavriol, chiar daca este mai rece. In zilele mai caldute, cand sunt active albinele se vor freca de el, va avea efect antivaroua. Asta nu inseamna ca daca prinzi timp frumos, peste 12 gr C, sa nu faci si varachetul.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?