Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Descapacitorul manual

Mesajde alt stupar » 28 Ian 2012, 22:36

ce, asta-i scuza cu "nu am putut sa pun filmul" ? :D
ia incarca-l pe youtube si apoi urmeaza procedura detaliata de Admin aici: viewtopic.php?f=35&t=14
o asa minunatie e pacat sa nu aiba clipul propiu de prezentare !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Gicone de BmV » 29 Ian 2012, 02:39

Salu_Tare
De mult doresc sa fac si eu unul. daca poti sa imi spui...
De unde ai cumparat platbanda de inox pentru cutite ?
Eu as incerca sa fac un cutit din doua platbande de tabla de 1 mm sudate intre ele, partea de dedesubt fiind indoita pe lungime, formind astfel o teava prin care sa treaca aburul, asta ca sa nu mai trebuiasca sa sudez dedesubt o teava care ar determina indoirea platbandei la sudare.
Daca intri pe situl celor de la INDECO Argentina ai sa gasesti o masina cu doua cutite automata.
Cred ca dispozitivul se poate face si din doua cutite electrice de descapacit sudate la virf intre ele.
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde Alecs » 29 Ian 2012, 10:16

Bine ati venit domnule Gicone ( M ) si totodata bine ati revenit tinand cont ca ati fost si pe forumul vechi.Va asteptam sa ne impartasiti si noua aici din bogata dvs. experenta de apicultor al meleagurilor ardelene ( si nu numai ) Ati observat pe forumul Stuparitul multi tineri , incepatori in apicultura, dornici sa acumuleze noi cunostinte mai ales din experenta stuparilor cu state vechi in munca cu albina. Din moment ce ati revenit printre noi nu veti scapa de intrebarile lor. Fiti darnic cu raspunsurile. Stim ca stiti :D . Apropo- cand mai organizati un targ apicol la Brasov ?
Alecs

Mesajde nae » 29 Ian 2012, 18:45

Doua cutite de abriht !? Sunt prea dure ?
nae

Mesajde gusoiu_gigi » 29 Ian 2012, 20:58

Gicone de BmV scrie:Salu_Tare
De mult doresc sa fac si eu unul. daca poti sa imi spui...
De unde ai cumparat platbanda de inox pentru cutite ?
Eu as incerca sa fac un cutit din doua platbande de tabla de 1 mm sudate intre ele, partea de dedesubt fiind indoita pe lungime, formind astfel o teava prin care sa treaca aburul, asta ca sa nu mai trebuiasca sa sudez dedesubt o teava care ar determina indoirea platbandei la sudare.
Daca intri pe situl celor de la INDECO Argentina ai sa gasesti o masina cu doua cutite automata.
Cred ca dispozitivul se poate face si din doua cutite electrice de descapacit sudate la virf intre ele.

Dom Gicone platbanda de inox am cumparato din Targoviste ieste o firma se numeste ITALY INOX vizavi de intrarea la conbinatul sidelurgic MECHEL oteluri speciale... ia are 3mm grosime si 40 mm latime ieste foarte pretentioasa la sudat trebuie gaurita si prinsa pe un blat cu holsuruburi si dupa aceia sudata alt fel se strama cu draci..daca doriti va dau cu placere doua bucati ,ieu am cumparat o bara intreaga de 4 m numa sami spuneti cum vreti sa vio trimit.... ;) ;)
gusoiu_gigi

Mesajde gusoiu_gigi » 29 Ian 2012, 21:01

nae scrie:Doua cutite de abriht !? Sunt prea dure ?

nu cred sa fie dure dinpotriva cu cat sunt mai tari cu atat mai bine problema ie cred ca o sa rugineasca.... :(
gusoiu_gigi

Mesajde basaraba ela » 07 Feb 2012, 23:04

d-ul GIGI v-am trimis un mail.doresc sa discutam.multumesc
basaraba ela

Mesajde calin dragos » 09 Feb 2012, 15:03

dogvet scrie:Va salut d-le Gusoiu_Gigi !Spuneti ca se sudeaza greu acea banda de inox!Ce tip de curent s-a folosit la sudare?Va intreb deoarece eu am un invertor :roll: de sudura marca GYS (deci lucreaza numai in curent continuu) si acolo pe prospect scrie ca sudeaza multe materiale inclusiv inox.

buna ziua , ca sa nu se mai traga materialul(inox) la sudura trebuie sa faceti sudura cu electrozi de 1.6 max 2,mai ales ca tablele folosite sunt subtiri
uzual(profesional) se foloseste curent continuu,sunt si electrozi ce merg in alternativ dar se gasesc mai greu si cam stropesc...
calin dragos

Mesajde kamy » 29 Mar 2012, 23:05

ce ziceti de doua cutite-n v pozitionate vertical si rama sa chice printre dansele pe o rampa de asteptare,am un pretin care a facut un transformator care sa-ncinga la 60 de grade cutitul cica consuma 200 w dar mi se pare mai lejer decat cu aburi daca iese, daca nu raman la masina de descapacit ,,rodica,,
kamy

Mesajde ion patrut » 30 Mar 2012, 08:08

si ca plata la masina de descapacit cu acel nume frumos scapi doar cu o ciocolata :P
cinste si onoare inainte de toate
ion patrut

Mesajde janese » 30 Mar 2012, 08:39

kamy scrie:ce ziceti de doua cutite-n v pozitionate vertical si rama sa chice printre dansele pe o rampa de asteptare,am un pretin care a facut un transformator care sa-ncinga la 60 de grade cutitul cica consuma 200 w dar mi se pare mai lejer decat cu aburi daca iese, daca nu raman la masina de descapacit ,,rodica,,

problema este ca-ti trebui sursa de enrgie elctrica...ori un aragaz si o butelie are toata lumea pe camp!plus ca cu o butelie de 65 ron descapacesti trei zile
janese

Mesajde kamy » 01 Apr 2012, 09:57

am generator dala de praftiker de 2 kw l-am prins la reducere la 6 mil,pot folosi 1,5,maxim 1,7 kw ma-ncadrez ca la centrifuga nu o sa pun mai mare de 1kw, aburu cam face caldura,in schimb nu stiu cum as scapa de carucior sa cada direct pe rampa de asteptare inclinata
kamy

Mesajde geangu » 29 Ian 2013, 23:05

are cineva idee unde se gaseste la noi asa ceva ?
http://www.youtube.com/watch?v=BoVE59bxLSk
geangu

Mesajde adriann » 30 Ian 2013, 01:47

asa ceva nu am mai vazut.... dar e f. ingenios.... si nu f. complicat.....o idee f. buna.!!!!
adriann

Mesajde geangu » 30 Ian 2013, 08:41

este facut de o firma din USA.
geangu

Mesajde delorin I » 30 Ian 2013, 09:47

geangu scrie:are cineva idee unde se gaseste la noi asa ceva ?
http://www.youtube.com/watch?v=BoVE59bxLSk

Bun filmuletul! Il putem aduce chiar din SUA! Sau il putem construi! Cine ar putea descrie ce contine tehnic aparatul din film?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE