BotaPaul scrie:f aiurea...si cu codurile pentru stupi mi se pare subreda treaba ... " cica codul respectiv e pentru continutu din lada = familia de albine " imi moare familia de albine , merg la Asociatie sa declar ca mi-a murit familia de albine , sa ii dau codul respectiv inapoi , pe urma imi roieste o familie , merg sa o inscriu roiul , roiul respectiv nu imi trece iarna cu bine , merg din nou la Asociatie sa imi scoata codul respectiv..si tot asa un dute vino.Nu mi se pare cea mai buna idee. Parerea mea.
stancu marin scrie:si inca o noutate ....la sedinta aca de la slatina din data de 25 ian sa spus ca se intentioneaza ca pe fiecare cutie sa se monteze un cip pt o usora identificare ,ce parere aveti?
- Ce zice proverbu? :Unde-i unu nui putere , unde-s doi puterea creste..Ce ramane de facut >??Paul, vino la Agrostar pe 11.02. si pune-i problema Dir. SONEA DE LA anarz.
Si eu as fi de acord cu asta..de acord dar sa se dea si subventie per familie.
BINE ZICI Luciane , ori ne facem propria asociatie , ori ne angajam pe cineva. Toata chestia asta cu crotalierea cred eu ca sa introdus in vederea impozitarii familiilor de albine,si pentru o evidenta mult mai clara.Lucian21 scrie:Pana la urma nu ma lamurit nimeni!
Ce crotaliaza astia vaca sau grajdul , albina sau cutia ??
Se crotaliaza si roiurile? Cine stabileste daca ce am eu in cutie e roi sau familie?
Daca nu se crotaliaza roiurile,si daca eu decid cine e familie si cine e roi , pot sa am 2 familii de baza si 100 de roiuri in pastoral ?
Daca se respecta distanta de minim 100m intre stupini , sa inteleg ca la culesul de salcam de la Dridu (pe islaz) vor incapea 3 apicultori iar la culesul de tei la Potigrafu vor incapea 5 apicultori , (au islazul mai mare putin !).
Referitor la ce spunea domnul Paul, o rezolvare ar fii sa ne gasim 4-5 tovarasi de pastoral, facem o asociatie si o luam cu noi . Cum a plecat roiul pe craca , cum am scos crotaliul si l-am aplicat.Angajam si un delivery boy cu scuter sa dea fuga la primarie la 7 dimineata cand ajungem (ca noi o sa fim rupti dupa mutare), nu d-alta da poate vine cineva la mai putin de 100 de metri si sa-l amendeze pa el ca noi am fost primii !!
so-ri-pan scrie:Paul, vino la Agrostar pe 11.02. si pune-i problema Dir. SONEA DE LA anarz.
martanul scrie:so-ri-pan scrie:Paul, vino la Agrostar pe 11.02. si pune-i problema Dir. SONEA DE LA anarz.
adica la sindicatul din agricultura al P.S.D, adica la sindicatul Rovanei plumb ,mai bine imi tai mana dreapta din umar ,frati stupari nici nu stiti cum o sa va convinga ca impozitul pe stupii este un lucru bun ,singurul meu reprezentant a ramas A.C.A cu bune si rele a ramas o asociatie profesionala si la prima sedinta am sa iau cuvantul ca nici pana acum nici de acum inainte nimeni nu- mi va interzice dreptul de a-mi exprima parerea ,frati stupari provin dintr-o familie care din 1950 a trait din apicultura ,nici in timpul regimului comunist apicultura nu a fost subestimata ca si acum, am sa va dau exemplu de contract de achizitie din regimul comunist,nu va lasati ,ei subapreciaza inteligenta apicultorului,nu va afiliati la Agrostar ,vor sa ne sparga ca sa ne domine ,principiul P,S,D (pe cei mici distrugei ,pe cei mari controleazai)acum mai mult ca nici o data trebuie sa fim uniti cu toate divergentele dintre noi.
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori