akmm scrie:Pe vremuri, pe cand era pe lista medicamentelor subventionate, aparea si bee vital.Acum tacere.Si ce bun era cand era.
bee vital se gaseste in comert
akmm scrie:Pe vremuri, pe cand era pe lista medicamentelor subventionate, aparea si bee vital.Acum tacere.Si ce bun era cand era.
Gicuta scrie:Astazi mi-am aruncat o privire asupra Editiei in franceza a cartii lui E Warre. Interesant este (ceea ce nu am vazut in variantele traduse) ca abatele propune doua tipuri de stupi cu aceeasi tehnologie de lucru: unul cu rame fixe, dar si unul cu rame mobile cu interiorul de 33,5 x 33.5 cm. De asemenea, in majoritatea fotografiilor apare varianta cu rame. Cred totusi ca rama mobila are avantajele ei pentru stupar, asa si cum rama fixa are avantajele ei pt albina.
PS. schita fundului de stup din editia originala mi se pare interesanta
Toate cele bune!!
Gicuta scrie:Am citit Antonescu, Hristea si inca vreo cativa autori. Pana acum parerea pe care mi-am format-o este ca trebuie sa reduci efortul, sa lasi natura sa-si faca treaba....si... SA AI FAMILII PUTERNICE!
Seara frumoasa!
akmm
O remarca a unui om care s-a ocupat toata viata de albine ar fi ca desi se zice ca in salbaticie albinele coboara prin extinderea cuibului de sus in jos, practica dovedeste ca un corp pus deasupra este mai repede luat in lucru.Conditia este ca extinderea deasupra sa se faca in Mai, dupa ce temperaturile au crescut suficient iar operatiunea sa nu raceasca puietul.Voi incerca si aceasta varianta in acest an.
Un corp pus dedesupt in perioada Pastelui si unul deasupra dupa 1-5 mai.
sammy scrie:Eu as incerca si intercalarea de rame cu nectar/puiet in corpurile introduse, albina le/ar lua in lucru mai repede.
akmm scrie:O remarca a unui om care s-a ocupat toata viata de albine ar fi ca desi se zice ca in salbaticie albinele coboara prin extinderea cuibului de sus in jos, practica dovedeste ca un corp pus deasupra este mai repede luat in lucru. Conditia este ca extinderea deasupra sa se faca in Mai, dupa ce temperaturile au crescut suficient iar operatiunea sa nu raceasca puietul.Voi incerca si aceasta varianta in acest an. Un corp pus dedesupt in perioada Pastelui si unul deasupra dupa 1-5 mai.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori