Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sindicatul apicultorilor romani

Mesajde filip » 01 Feb 2013, 10:42

Apicultura se practica individual.
Apicultorul poate fi ajutat cu un cadru legal si corect.
Pana nu simte mana intinsa e reticient,a luat prea multe TEPE find de buna credinta.
filip

Mesajde akmm » 01 Feb 2013, 11:22

Poate aflam si care ar fi diferenta dintre o asociere apicola formata independent intre persoane individuale si un sindicat al apicultorilor.
Ce anume in plus ar putea prezenta un sindicat fata de o rezolutie sau o petitie a unei Adunari Generale a asociatiei cu cateva mii de membri?
Uneori am impresia ca se trezeste cate un personaj de dinainte de '89 ramas pe dinafara ca Agamita Dandanache dornic sa reprezinte niste sateni.
Sunt de parere ca Asociatiile Apicole sunt cele care trebuie sa reprezinte stuparii, iar si dintre cei de acolo sa fie bagati in seama cei cu peste 150-200 familii in exploatare, nu de-alde gura sparta care o sa faca miere cand o face plopu pere.
Nu va ganditi ca-mi fac parte ca nu am 150 familii, insa am tot respectul pentru cei care au si care dupa noile teorii ar trebui sa plateasca undeva la 50 mil vechi impozit.Cam asta e respectul pentru cei ce se lacomesc sa munceasca mai mult decat trebuie.
Nimeni nu este impotriva impozitului.Orice tara civilizata din asa ceva se intretine.Cand vezi insa hoti cocotati pe scaune pe care nu ar merita nici macar sa le stearga de praf cum socotesc ei costul kilometrului de autostrada sau costul imprastierii sarii pe drumuri, parca incepe sa-ti para rau ca te-ai si nascut.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Adi Hodis » 01 Feb 2013, 15:36

Avem cuvintul vis a vis de impozitare !. :idea:
viewtopic.php?f=28&t=3448
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde akmm » 01 Feb 2013, 16:20

Asta am mai vazut.Eu speram o referire directa la prima parte.
akmm

Mesajde proapi » 01 Feb 2013, 16:53

ghitacusman scrie:
akmm scrie: sa fie bagati in seama cei cu peste 150-200 familii in exploatare, nu de-alde gura sparta care o sa faca miere cand o face plopu pere.
.

......oare cei cu fam mai putine n au habar de apicultura .Oricum rezultatul activitatii asociatiilor se vede,sau mai bine zis da cu minus .Principalul lucru la sindicat este ca i reprezinta si pe "de alde gura sparta ",si pe cei cu mii de stupi.

Toti suntem importanti.... a mai zis unu'......cand o face plopu' mere si ......ne saturasem de el si modul in care prostea poporul....
proapi

Mesajde ioanpuiu » 01 Feb 2013, 17:23

akmm scrie:Poate aflam si care ar fi diferenta dintre o asociere apicola formata independent intre persoane individuale si un sindicat al apicultorilor.

Diferenţa esenţială dintre un sindicat şi o asociaţie apicolă, este că prin sindicat nu trec măsurile pt. apicultură şi nici PNA-ul, nu se trec facturi şi nu se reţin comisioane, nu vinde şi nu cumpără nimic.
Dincolo de cotizaţie, un sindicat nu derulează activităţi economico-financiare şi din punctul ăsta de vedere este lipsit de orice suspiciuni legate de interese financiare.

În mod normal, un sindicat trebuie să aibă o viteză de reacţie mai rapidă în orice situaţie deoarece e degrevat de partea economică.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde cantemir » 01 Feb 2013, 17:45

Sindicatul apara drepturile membrilor, ii sustine si ii reprezinta in diverse conflicte. Organizeaza periodic sedinte! Isi consiliaza membrii si ii mobilizeaza pentru eventuale proteste colective.
Reprezinta egal, interesele tuturor membrilor cotizanti, indiferent de orice criteriu discriminatoriu!
Poate organiza un C.A.R. pentru intrajutorare reciproca. Etc...
Totul pe baza unei adeziuni individuale si a unei cotizatii lunare.

P.S. Sunt sindicalist cu state vechi. Nu mi-a facut sindicatul statuie de marmelada, dar eu ma simt un pic mai protejat asa! Si la negocierea contractului colectiv si a celui individual si am fost si ajutat la ananghie.
cantemir

Mesajde so-ri-pan » 02 Feb 2013, 00:01

akmm scrie:Asta am mai vazut.Eu speram o referire directa la prima parte.

Akmm, te rog sa-mi explici pentru o reflexie pe material care este subiectul care te framanta. Din text nu-l pricepe. Sunt mai multe si nesemnificative.
Respect p t d v privind sindicatul. E dreptul tau sa crezi ce vrei si sa actionezi in consecinta. Fiecare gandeste si se exprima dupa mintea si intelepciunea lui.
Constat insa cu regret ca, pozitia asta, este tipica multor iubitori de ACA. Ce nu stiti voi este faptul ca, din ce in ce mai multi, sunt in sindicat si membrii ACA cu care am o prietenie chiar. Cei care au intelees ca SAN nu are DUSMANII fata de nici o ASOCIATIE, sunt alaturi chiar si din postura de simpatizanti.

Avand in vedere ca exista o vorba, "...iarta-l Doamne ca nu stie ce spune!", consider ca din dezinformare ai facut postarea, iar eu am sa respect orice punct de vedere ai avea. Asta numai daca nu se sare calul.

Ai stima mea.
so-ri-pan

Mesajde apis_argesis2 » 03 Feb 2013, 00:37

eu chiar imi doresc in romania un sindicat puternic al apicultorilor! avem nevoie de asa ceva pt ca oriunde in lume o asociatie are si interese economice si nu poate fi decat subiectiva referitor cu problemele specifice celei afiliat ei.

asadar, sutin indeea sindicatului si salut SAN !!

vreau si eu sa intru in randurile sindicatului, si nu, nu e normal sa respingi de la privilegiul inscrierii un cetatean care nu are 150 familii si are doar 22 (de ex.) de familii , din ideea ca nu e profesionist!
eu am 90 de stupi, dar sunt a 3-a generatie care iubeste albina. Impreuna cu tatal meu avem pe vatra 2 camioane poulate cu stupi?( adica 220 familii mature ) si 100 de roi. nu e mult , dar nici putin. altfel spus profesionalismul tine pana la un anumit punct de numarul de stupi, dar adevarata voaloare a stuparului este data de productia de miere pe stup.
Tatal meu este un profesionistiar eu am 28 de ani de viata si 14 de apicultura, dar nu ma consider un profesionist... inca mai am de invatat
si sa nu credeti ca daca sunt de la 14 ani cu albina vara de la salcam pana la fs , am neglijat sa invat. Am facut jurnalism si stiu ca sunt multi tineri apicultori cu studii superioare care au habar de meserie ( multi sunt copii de stupari) ... cred ca toti avem dreptul de reprezentare!!

scuze pt unele ideii offtopic, dar uneori e mai bine sa fi offtopic si sa reactionezi decat sa taci.

cu respect! sorin dutulescu
apis_argesis2

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 03 Feb 2013, 02:27

D-LE DUTULESCU chiar nu ne putem cunoaste in 10 km. ce ne despart???
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde apis_argesis2 » 03 Feb 2013, 10:34

eu sunt din stalpeni , arges.. dumneavoastra?
nr meu de tel 0763380314
apis_argesis2

Mesajde filip » 03 Feb 2013, 10:58

apis_argesis2,
Felicitari,am o rugaminte la tine,scrie un articol despre albine vazut prin ochii apicultorului jurnalist.Daca reusesti esti mare in ochii mei.Bafta multa!
filip

Mesajde pedro » 03 Feb 2013, 15:15

In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde pedro » 03 Feb 2013, 15:19

In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde akmm » 03 Feb 2013, 21:44

so-ri-pan scrie:Akmm, te rog sa-mi explici.........
Ai stima mea.

Mare putere de explicatie nu cred ca am.SAN sau ACA.
O fi valabil in restul tarii acolo unde ACA este la Bucuresti.La noi la Tulcea, ACA Tulcea are personalitate juridica.Nu spun ca si acum avem litigii la tribunal legat de patrimoniul ACA local.
Daca SAN inseamna refacerea increderii intre apicultori atunci da, orice asociere este binevenita faramitarii, cu conditia ca reprezentanii SAN sa fie apicultori vechi, cum am mai spus, cu 150-200 familii si nu tovarasi de-ai nostri mai vechi ce au cumparat din ordonanta 15-20 familii si acum au sarcina sa ne reprezinte.
Mai sunt multe de facut in vanzoleala noastra, ceea ce nu stie omul este ca ,,raul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa inghita'', chiar daca citind pe forum ai avea impresia ca in lume sunt numai miei.
akmm

Mesajde apis_argesis2 » 04 Feb 2013, 00:16

akmm scrie:
so-ri-pan scrie:Akmm, te rog sa-mi explici.........
Ai stima mea.

Mare putere de explicatie nu cred ca am.SAN sau ACA.
O fi valabil in restul tarii acolo unde ACA este la Bucuresti.La noi la Tulcea, ACA Tulcea are personalitate juridica.Nu spun ca si acum avem litigii la tribunal legat de patrimoniul ACA local.
Daca SAN inseamna refacerea increderii intre apicultori atunci da, orice asociere este binevenita faramitarii, cu conditia ca reprezentanii SAN sa fie apicultori vechi, cum am mai spus, cu 150-200 familii si nu tovarasi de-ai nostri mai vechi ce au cumparat din ordonanta 15-20 familii si acum au sarcina sa ne reprezinte.
Mai sunt multe de facut in vanzoleala noastra, ceea ce nu stie omul este ca ,,raul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa inghita'', chiar daca citind pe forum ai avea impresia ca in lume sunt numai miei.

aici rezonez cu colegul Akmm prea multi neaveniti in breasla asta !!
eram la salcam 3 si peste drum de mine a poposit intr-o seara doi "pretini" cu 50 de stupi, tata si fiu..
dupa ceva zile cand au vazut ei ca eu si tata (sic!) recoltam miere... vine si imi cere sfatul : ce sa fac .. se scutura asa ciudat albinele pe rama si a ramas puietul gol chiar daca toti stupii au regine de anu trecut ... ce sa fie? cand ma duc sa vad... :oops: m-am enervat tare.... erau plini de paduchi, carcaiau...
am luat varachet de la mine si am facut atunci pe loc un tratament.
si a doua zi si a treia zi...
nici nu m-a interesat ca trebuia dupa 7 zile... nu uitati ca ma despartea de stupii aia infecti doar un drum.... i-am salvat pana la urma chiar daca am mai facut uniri ....

i-am intrebat ce au cautat sa isi cumpere stupi. raspunsul a fost masura 112 NO COMMENT

ce vreau sa spun este ca daca un "apicultor" ca cel pe care l-am intalnit eu atunci ajunge sa ma reprezinte...... mai bine!!! stiti voi ce!!
apis_argesis2

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE