Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde reformistul » 01 Feb 2013, 14:28

Eforturile mele de a sensibiliza parlamentarii au inceput sa dea roade. Mai sunt si altii care vor sprijini. Zilele urmatoare voi face precizarile de rigoare:

http://www.bzi.ro/deputatul-bogdanici-a ... ata-342521
reformistul

Mesajde api » 01 Feb 2013, 14:33

Dragi colegi,

Am calculat, am rascalculat si .....si am inteles
de unde vine toata nebunia asta :roll: :

Calculul folosit pentru astfel de norme care nu dau cu realitatea
au la baza o teorie matematica care se intampla in practica
(apropo de matematica :shock: )
- PARADOXUL RUINARII PRIN IMBOGATIRE - vezi Matematici financiare -Teorie si Practica editia 98 paginile 97-98
Prof. Univ. Dr. Ion Purcaru ; sa-i dea Dumnezeu sanatate !
matematicienii ar trebui sa stie pentru cei care nu sunt matematicieni dar trebuie sa sufere de pe urmele aplicatiei practice a a cestui principu mai sumplu spun asa:

- ai 3 stupi cu albine
estimezi ca:
- faci 2 roi
- faci si 100 kg miere
- o vinzi cu 30 lei/kg in Congo ca tot e la moda si imi place ideea
Te trezesti cu o ordonanta care aplica o norma de venit bazata pe principiul din teoria de mai sus

si ...acum e acum

-vine zborul de curatire; din 3 mai ai 2
- la salcam vine ploaia sau inghetul
- incerci sa faci 2 roi fortat si ploua iar matcile nu se imperecheaza
- si din iunie seceta pana in 15 octombrie
- faci hraniri si tratamente din buzunarul propriu
iar cand aplici "artimetica" da cu minus si nu se potriveste cu estimarea
dar ai nai norma spune ca tre' sa dai. :shock:

Rusinica !!!

PS. Parafrazand un coleg al carui nume imi scapa (imi cer scuze)
"Cand vantul nu-ti sufla in panze ( dar iti sufla in buzunare zic eu), vasleste (spre alte zari! cine poate-zic eu )

S-a gandit cineva daca si anul asta vremea va protesta mai mult decat anul trecut iar albinele vor protesta si ele- neavand nici macar productia anului trecut?
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

Mesajde filip » 01 Feb 2013, 16:27

http://www.agrointel.ro/4810/cu-ardeiul ... -la-piata/
Mai precis, adevăraţii producători vor avea un card pe baza căruia se va putea vedea la orice moment de pe ce parcelă a fost obţinută marfa, cui aparţine şi cum a fost obţinută, dar şi ce cantităţi au disponibile la vânzare. :D :lol: :lol: :lol:
filip

Mesajde proapi » 01 Feb 2013, 17:06

ioanpuiu scrie:
Donbazil scrie:Sal'tare!
Nu cred ca-i bine sa fim marsavi!..... :evil:
Treaba-i serioasa si nu lasa loc la astfel de ciupeli. Ai ceva cu mine scrie-mi pe privat, nu f**e subiectul.....

Este posibil să fi înţeles eu greşit informţia pe care aţi prezentat-o : http://www.informatia-zilei.ro/sm/econo ... -pe-venit/
impozit maxim.PNG

De aceea, vă rog să ne spuneţi ce legătură există între cele mai mari impozite practicate în diverse ţări, asupra unor venituri care nu au legătură nici măcar cu apicultura de acolo şi subiectul nostru unde vorbim despre impozitarea apiculturii de la noi, cu cel mai mic impozit (aşa cum a fost el prezentat de cei care l-au introdus)

Are legatura in sensul ca fiecare trebuie sa dea ceva. Are legatura... cu pensia lui....nu se aduna buget la stat, din taxe si impozite...de unde pensii mari. Si cand te gandesti pentru ce, raspund tot eu, pentru 50 de ani de inapoiere europeana....
proapi

Mesajde api » 01 Feb 2013, 19:03

" 50 de ani de inapoiere europeana" :roll: ??????

Cu tot respectul recomand tuturor cartea" Romania si Europa - Acumularea decalajelor economice 1500-2010" Bogdan Murgescu Editura Polirom.

-inapoierea are cauze mult mai profunde si nu sunt cauze de ieri de azi si nici din ultimii 20 de ani (desi ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada a acentuat decalajul.
-de unde pensii mari ? corect in curand nici mici nu vor mai fi din doua motive : sistemul de pensii are un mecanism nepotrivit cu realitatile; o mare masa de oameni productivi au plecat ( nu le-a mai suflat vantul in panze ci doar in buzunare asa ca au vaslit spre alte orizonturi care chiar daca nu sunt prea roz asigura un trai mai bun fata de ce se poate aici asumand riscuri si imense inconveniente - vorbesc din experenta proprie)
- aduc aminte ca in 1994 daca nu gresesc domnul Vacaroiu avea un raport care indica faptul ca situatia demografica
va afecta puternic sistemul de asigurari si pensii ( realitatea ii da dreptate - sa-i dea Dumnezeu sanatate !)

si mai putem vorbi pe cifre si rapoarte dar si pe lipsa de masuri care trebuiau luate si ...nu s-au luat ;
La asta mai adaugam recenta constatare a calculului eronat al PIB in anul precedent de unde a rezultat in minus care trebuie acoperit ca se rupe naibii totul si mai adaugam si gaura de 1.000.000.000 EUR prezentata in raportul Curtii de Conturi si care pune in evidenta o administrare deficitara a banilor ; care bani? va spun eu aia care mi-au fost taiati si mie ca si multor altora dintre concetateni -din somaj , celor din familie din invatamant si sanatate care au beneficiat si ei de taieri, s.a.m.d...............dar nu acesta este subiectul....se pune intrebarea cum se astupa gaurile si nevoile firesc nu?
- pe spinarea albinei e greu, pe spinarea celor care sunt la inceput -si sunt in apicultura
-pe spinarea celor care nu au ajutor social, nu mai au ajutor de nicaieri dar au o familie si mai sunt si copii
care nu au cerut subventii care nu au cerut finantari ( nu vreau sa fiu inteles gresit ) si care pe picioarele lor cu sudoarea fruntii lor incearca sa puna pe picioare o activitate care inevitabil de la un prag de rentabilitate in sus
genereaza venituri bugetare sau fiscalizabile

-inteleg pana la un punct ca totusi trebuie o contribuitie ( care imi doresc sa fie administrata corect eficient si transparent si sa tina cont de suma factorilor care o pot influenta si in sensul cresterii ( efectiv numeros, conditii meteo favorabile, inventar necesar realizarii unui pastoral eficient) cat si in sensul descresterii daca conditiile climatice iti reduc efectivul, lipsa cules, ( vezi mai ales extreme zonale ale ultimilor doi ani).

Daca nu se tine cont de acestea se ajunge la PARADOXUL RUINARII PRIN IMBOGATIRE ce am scris in postarea anterioara .

Aduc aminte tuturor colegilor, iar cei mai varstnici si mai intelepti ca mine pot confirma, ca prin anii 60 s-a incercat o tentativa similara iar dupa primul an efectivele s-au redus cu mai mult de jumatate la pachet cu toate consecintele suportate de mediu si agricultura.In anul urmator s-a revenit si s-a trecut la scutirea fiscala a acestui domeniu RETINETI VA ROG FRUMOS -STRATEGIC!!!

Cu respect pentru toti indiferent de ce ve-ti scrie !
.
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

Mesajde Bubu Trantoru' » 01 Feb 2013, 19:13

Si deci pana la urma cine merge luni la Ploiesti.Va rog daca se poate sa va anunati.
Dupa cum se vede din status eu sunt din Plopeni(10 km de Ploiesti) dar stau in Bucuresti.
Azi am venit de acasa si am vorbit cu stuparii de acolo cu care ma cunosc.
Sunt deja 4 care au spus ca vin.
Eu o sa vin de la Bucuresti luni dimineata.
Am inteles ca protestul este la Prefectura la ora 10:00.
Daca se mai schimba ceva si aflu postez aici.

MAI VINE CINEVA SAU MA DUC SINGUR????
Albina e satirică: înţeapă. Eu am umor: pişc.
Bubu Trantoru'

Mesajde ilalexandru » 01 Feb 2013, 19:36

Azi am trecut pe la fisc pt a da declaratia 200 si 220. Asa cum faceam in fiecare an. Pe 2012 am iesit in minus vreo 8000 de lei...pe hartie. dar dupa ce am completat cele doua declaratii, imi intinde nenea de la ghiseu o hartie in fata....declaratia 260, decizia de impunere pentru anul 2013 pt sanatate aferenta profitului pe care preconizez ca-l voi realiza. M-a mancat undeva si am trecut ca voi realiza un venit de 5000 lei. Acum trebuie sa platesc 275 lei pt fondul de sanatate. Si la intrebarea de ce trebuie sa mai platesc eu inca o data sanatatea daca mi se opreste din salariu, raspunsul a fost " ai doua activitati....pericolul de imbolnavire e mai mare". De as da mierea numai cu borcanul si pe hartie nu o mai bag...sau fac in asa fel incat si pe 2013 sa ies pe minus
ilalexandru

Mesajde proapi » 01 Feb 2013, 20:02

api scrie:" 50 de ani de inapoiere europeana" :roll: ??????

Cu tot respectul recomand tuturor cartea" Romania si Europa - Acumularea decalajelor economice 1500-2010" Bogdan Murgescu Editura Polirom.

-inapoierea are cauze mult mai profunde si nu sunt cauze de ieri de azi si nici din ultimii 20 de ani (desi ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada a acentuat decalajul.
-de unde pensii mari ? corect in curand nici mici nu vor mai fi din doua motive : sistemul de pensii are un mecanism nepotrivit cu realitatile; o mare masa de oameni productivi au plecat ( nu le-a mai suflat vantul in panze ci doar in buzunare asa ca au vaslit spre alte orizonturi care chiar daca nu sunt prea roz asigura un trai mai bun fata de ce se poate aici asumand riscuri si imense inconveniente - vorbesc din experenta proprie)
- aduc aminte ca in 1994 daca nu gresesc domnul Vacaroiu avea un raport care indica faptul ca situatia demografica
va afecta puternic sistemul de asigurari si pensii ( realitatea ii da dreptate - sa-i dea Dumnezeu sanatate !)

si mai putem vorbi pe cifre si rapoarte dar si pe lipsa de masuri care trebuiau luate si ...nu s-au luat ;
La asta mai adaugam recenta constatare a calculului eronat al PIB in anul precedent de unde a rezultat in minus care trebuie acoperit ca se rupe naibii totul si mai adaugam si gaura de 1.000.000.000 EUR prezentata in raportul Curtii de Conturi si care pune in evidenta o administrare deficitara a banilor ; care bani? va spun eu aia care mi-au fost taiati si mie ca si multor altora dintre concetateni -din somaj , celor din familie din invatamant si sanatate care au beneficiat si ei de taieri, s.a.m.d...............dar nu acesta este subiectul....se pune intrebarea cum se astupa gaurile si nevoile firesc nu?
- pe spinarea albinei e greu, pe spinarea celor care sunt la inceput -si sunt in apicultura
-pe spinarea celor care nu au ajutor social, nu mai au ajutor de nicaieri dar au o familie si mai sunt si copii
care nu au cerut subventii care nu au cerut finantari ( nu vreau sa fiu inteles gresit ) si care pe picioarele lor cu sudoarea fruntii lor incearca sa puna pe picioare o activitate care inevitabil de la un prag de rentabilitate in sus
genereaza venituri bugetare sau fiscalizabile

-inteleg pana la un punct ca totusi trebuie o contribuitie ( care imi doresc sa fie administrata corect eficient si transparent si sa tina cont de suma factorilor care o pot influenta si in sensul cresterii ( efectiv numeros, conditii meteo favorabile, inventar necesar realizarii unui pastoral eficient) cat si in sensul descresterii daca conditiile climatice iti reduc efectivul, lipsa cules, ( vezi mai ales extreme zonale ale ultimilor doi ani).

Daca nu se tine cont de acestea se ajunge la PARADOXUL RUINARII PRIN IMBOGATIRE ce am scris in postarea anterioara .

Aduc aminte tuturor colegilor, iar cei mai varstnici si mai intelepti ca mine pot confirma, ca prin anii 60 s-a incercat o tentativa similara iar dupa primul an efectivele s-au redus cu mai mult de jumatate la pachet cu toate consecintele suportate de mediu si agricultura.In anul urmator s-a revenit si s-a trecut la scutirea fiscala a acestui domeniu RETINETI VA ROG FRUMOS -STRATEGIC!!!

Cu respect pentru toti indiferent de ce ve-ti scrie !
.

Ultimii 50 de ani sunt traiti de majoritatea populatiei si putem face diferenta. Sunteti intr-o mare eroare, ultimii 20 de ani tind sa micsoreze decalajul sau aveti prejudecati antidemocratice...
Cu respect pentru ceea ce scrieti privitor la subiect, mai putin la enuntul de contributie, apicultura se afla la baza piramidei trofice a majoritatii viului de pe planeta. Subiectul este foarte sensibil.....
proapi

Mesajde reformistul » 01 Feb 2013, 20:27

reformistul scrie:Eforturile mele de a sensibiliza parlamentarii au inceput sa dea roade. Mai sunt si altii care vor sprijini. Zilele urmatoare voi face precizarile de rigoare:

http://www.bzi.ro/deputatul-bogdanici-a ... ata-342521

Adaug in continuare:

http://www.financiarul.ro/2013/02/01/ca ... ari-romani
reformistul

Mesajde cantemir » 01 Feb 2013, 20:34

proapi scrie:Sunteti intr-o mare eroare, ultimii 20 de ani tind sa micsoreze decalajul sau aveti prejudecati antidemocratice...
.

Intre Romania si Congo, fireste!
Intre Romania si orice alt stat european, decalajul se mareste... O simt din plin!
Si spun asta fara prejudecati antidemocratice! Doar obiectiv, ca traitor al vremurilor mele!
cantemir

Mesajde proapi » 01 Feb 2013, 21:01

Sa credem ca putem reusi, pesimismul e dezarmant, vrem sa ne apropiem sau sa ne tinem departe...

cantemir scrie:Intre Romania si Congo, fireste!
Intre Romania si orice alt stat european, decalajul se mareste... O simt din plin!
Si spun asta fara prejudecati antidemocratice! Doar obiectiv, ca traitor al vremurilor mele!
proapi

Mesajde XXL » 01 Feb 2013, 21:09

donbazil te gandeai vreodata
ca javrele pe care le-ai votat
o sa impoziteze apicultura ?
si daca tot esti singurul care te bucuri de treaba asta pe aici
poti sa ne explici si nouo avantajele impozitarii
...poate suntem mai grei de cap si nu pricepem
:shock:
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde XXL » 01 Feb 2013, 21:18

Donbazil scrie:Sal'tare!
Daca mint ei , iaca mint si eu..... :idea:
http://www.informatia-zilei.ro/sm/econo ... -pe-venit/

...cauta intre timp si o alta tara in care pensiile sunt mai
mari ca salariile
...in care bisnitarii din piete nu sunt impozitati
...guvernul sa aibe cel putin 40 de ministri
...si un parlamentar la 2 sate
nu era asa bine
XXL

Mesajde paul » 01 Feb 2013, 21:22

XXL scrie:
donbazil te gandeai vreodata
ca javrele pe care le-ai votat
o sa impoziteze apicultura ?
si daca tot esti singurul care te bucuri de treaba asta pe aici
poti sa ne explici si nouo avantajele impozitarii
...poate suntem mai grei de cap si nu pricepem
:shock:

Pai a explicat proapi avantajele impozitarii la ... don :oops: Un 4% marire la o pensioara mica de vreo 3000 si ceva de lei , iaca-ta ca mai iese de-un covrigel :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde XXL » 01 Feb 2013, 21:25

...sa inteleg ca impozitul meu se duce in pensia lui donbazil? :lol: :lol:
cred ca incep greva fiscala :D
nu era asa bine
XXL

Mesajde paul » 01 Feb 2013, 21:30

XXL scrie:...sa inteleg ca impozitul meu se duce in pensia lui donbazil? :lol: :lol:
cred ca incep greva fiscala :D

In pensia lui si altor careva sute de mii de aparatciki cu pensioare mici care incep de pe la 2000 lei si urca ... si urca ...
Apropos, cel mai baban cupon de pensie vazut cu ochii mei ... vreo 12000 de leusori . Pe luna ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA