Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

tanar si incepator!!

Mesajde florynel » 22 Ian 2013, 21:10

bine ne-am gasit!!am stat multe zile si am citit cam tot ce ma interesa de pe acest forum (adica cam tot :) )in aceasta primavara as dori sa achizitionez cca 2 familii si vreo 3-4 roi asta in functie de buget!as dori sa stiu daca este cineva din judetul vaslui mai precis Barlad sau in apropiere si ce preturi se mai practica? nu ma deranjeaza nici sa vin sa va ajut atunci cand ve-ti umbla la stupi!!
florynel

Re: tanar si incepator!!

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2013, 22:19

bine ai venit pe forum!!!
pune si tu la avatar un oras,un nume,etc
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ignatov andrei » 31 Ian 2013, 02:51

florynel scrie:bine ne-am gasit!!am stat multe zile si am citit cam tot ce ma interesa de pe acest forum (adica cam tot :) )in aceasta primavara as dori sa achizitionez cca 2 familii si vreo 3-4 roi asta in functie de buget!as dori sa stiu daca este cineva din judetul vaslui mai precis Barlad sau in apropiere si ce preturi se mai practica? nu ma deranjeaza nici sa vin sa va ajut atunci cand ve-ti umbla la stupi!!

Chiar daca "ai citit cam tot", eu imi permit sa-ti dau un sfat:
- cauta sa obtii acordul unui stupar cu experienta, care sa vina la tine la stupi;
- nu te ajuta prea mult sa te duci la stupar, pentru ca nu vei vedea in timp efectul acelor lucrari!
Cu stima!
ignatov andrei

Mesajde florynel » 01 Feb 2013, 16:26

andrei eu sunt de acord cu tine ca de altfel si cu vb romanului "teoria ca teoria dar practica ne omoara" am pe cineva care are cu mult mai multa experoenta dacat mine si ma mai poate ajuta in nici el nu easul din carti si in aceasta zona prea putini apicultori si cei care sunt se impart in doua categorii:1-cei cu multi stupi care nu au timp sa vina la stupina mea sa-mi dea lectii de apicultura si cei cu cativa stupi care nu stiu cata incredere sa am in ei si in cunostintele lor (majoritatea nu au citit 2 randuri de apicultura,o fac din auzite si dupa ureche). doar un exemplu vreau sa va dau de un astfel de apicultor: primavara si toamna nu stimuleaza familiile de albine;nu restrange cuibul pentru iernat.
sunt multe de discutat insa cu cunostintele acumulate-cu ajutorul vostru a forumistilor si ajutorul lui dumnezeu sper sa ma descurc!!
florynel

Mesajde un OM » 01 Feb 2013, 21:09

Daca cei cu experienta nu pot veni la tine sa-ti dea sfaturi pe stupii tai, poti sa le ceri ca in ziua cand cauta in cuibul stupilor sa fii si tu prezent. Mai dai un fum cu afumatorul, mai pui o intrebare, macar vezi cum ar trebui sa arate ce ai in batatura. Raspunsurile le compari pe forum. S-ar putea sa nu fie familiarizat cu tehnici mai moderne, dar exista baza de discutie.
un OM

Mesajde ignatov andrei » 01 Feb 2013, 23:26

Florynel, cumpara ce ai de cumparat si "Nevoia" te va invata! Multa bafta!
ignatov andrei

Mesajde liviutzbogos » 02 Feb 2013, 13:13

ignatov andrei scrie:Florynel, cumpara ce ai de cumparat si "Nevoia" te va invata! Multa bafta!

Da, dar nevoia aia poate duce si la pierderi mari...si poate descuraja si adio visul de a fi apicultor. Nevoia te invata daca ai de unde, daca faci cum te taie capul pierzi si tu si pe langa tine mor cateva familii de albine nevinovate...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde marian carstea » 02 Feb 2013, 13:37

florynel citeste macar un manual de apicultura hotareste ce tip de stup alegi ca intretinerea albinelor in stupi difera ,orizontal vertical sau multietajati' in functie de ce stuparit vrei sa practici stationar sau pastoral si ia decizia corecta.
marian carstea

Mesajde florynel » 02 Feb 2013, 16:35

ingantov andrei!!!-asta cu nevoia e adevarata!i-mi zicea bunicul meu cand eram mic "atunci cand o sa am nevoie de ajutor sa chem nevoia!" acum mai mare am inceput sa inteleg ce erau cu acele vorbe!de citit am ciitit si pe forumuri si carti ,insa cea mai apreciata carte este una din 1992 de mihai besliu si alexandru nistor "cresterea albinelor"!sunt constient ca poti citi si 1000 de pagini si nu vom gasi raspuns la toate insa pentru inceput e bine! incep cu doi stupi pe 12 rame cu cat de 3/4 fund detasabil(am dat comanda trebuie sa ajunga la sf lunii) doresc sa achizitionez pt acesti 2 stupi doua familii! i-mi propun sa-mi fac singur vreo 3-4 stupi din poliester extrudat si ulterior dupa culesul de salcam sa mai cumpar cativa roi si chiar sa formez eu un roi sau doi asta in functie de puterea familiilor ce le voi achizitiona!
--STIU CA PARERI SUNT PRO SI CONTRA PT STUPII DIN POLIESTER
--PARERI PRO SI CONTRA SUNT SI PT STUPII PE 12 RAME
NU FAC PASTORAL,STUPINA FIXA LA 30 KM DE LOCUL UNDE LOCUIESC
florynel

Mesajde liviutzbogos » 02 Feb 2013, 20:46

Pareri pro si contra sunt la absolut orice, de la carnea de porc pana la stupul ME :lol: acuma, tie sa-ti fie bine...in functie de cum poti tu ajunge la ei, in functie de cat cules au, iti faci o idee si vezi ce ti se potriveste :) si eu sunt incepator si nu am de unde sa dau mai multe info dar pt mai multe nu ezita sa intrebi aici...si eu am primit raspuns la toate cate am intrebat si am reusit sa ies din impas :) numai bine iti doresc si spor la treaba
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde paul » 02 Feb 2013, 20:58

Florynel ... un sfat ! Maxima atentie cu stupii din polistiren !!!
Un prieten al meu are stupi din aia bengosi de la Faroger .Din poliuretan ... Toate bune si foarte frumoase pana i-au descoperit ... ciocanitorile ! Nu-ti pot spune ce nenorocire a iesit ! Era omul disperat !!! I-am dat ideea cu folia stretch si a scos-o cumva la socoteala . Vedem ce va iesi in primavara .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde florynel » 02 Feb 2013, 21:10

paul scrie:Florynel ... un sfat ! Maxima atentie cu stupii din polistiren !!!
Un prieten al meu are stupi din aia bengosi de la Faroger .Din poliuretan ... Toate bune si foarte frumoase pana i-au descoperit ... ciocanitorile ! Nu-ti pot spune ce nenorocire a iesit ! Era omul disperat !!! I-am dat ideea cu folia stretch si a scos-o cumva la socoteala . Vedem ce va iesi in primavara .

orice sfat il citesc si il analizez!!multumesc pentru el!fac si eu o incercare in primul rand cred ca stie orice apicultor ca trebuiesc niste bani la inceput si din aceasta cauza aleg solutia de a fabrica singur cativa stupi din poliester (din ala dens )si vedem ce va fi!! oricum multumesc de sfat!!
florynel

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR