alt stupar scrie:BUNKA scrie:
Sa inteleg ca nu ai vazut niciodata rame asa cum spui tu pe jumatate golite, depus puiet in zona curatzata de toata hrana si jumatate pline si capacite...si familia moarta...atunci esti printre putinii de pe forumul asta si nu numai care nu au avut o astfel de experientza!
Ba da, din nefericire am vazut prea multe astfel de cazuri... la mine sau la altii la care am fost chemat sa-mi dau cu parerea post-morten.
Dar in toate cazurile familiile care au mierlit-o astfel aveau o problema la capitolul pregatire pentru iernare.
alt stupar scrie:Paul ( ca tine la tavaleala, nu ?) zicea asta-toamna ca se incapataneaza sa ierneze roisorii aia la care jumatate de albina a murit inecata in sirop... zicea ca musai vrea sa-i ierneze pe toti chiar de-ar fi sa-i bage sub pat...
Si-atunci ?
Faptul ca au inceput sa "cada" mai este o surpriza ?
In lada Antonescu erau mai buni ?
gica.mosu scrie:paul scrie:Pete de diaree ... cam 5-6 pe rama ! Sper sa nu se agraveze situatia ! Am vazut la vreo 5-6 familii ... cred ! Fagurii nu erau patati deloc la familia decedata ! Si ea avea cam 5-6 pete pe rama , pana in 10 cred ...
Reiterez ... ar ajuta cu ceva sau ar fi profund gresit sa administrez pe spetezele superioare ale ramelor , cu o seringa , sirop caldut cu protofil ??? Deocamdata ... nu vreau sa iau in calcul siropul cu ... streptomicina !!!![]()
![]()
PAULE,....Nene tu ai patit ca ala cu aschia....s- a in virtit si pina la urma tot in f...d m-a nimeritPe tine te doare capul de citeva pete,ce-ai fi vrut sa gasesti
stelute aurite cind le-ai dat tooate KKt..Ie in loc de miere,in loc sa te preocupi cum sa faci sa mai salvezi ce se poate ???? Si inca ceva eu nu am vazut doftor sa te consulte(DE LA DISTANTA) sa-ti de-a reteta, ba sa te mai si opereze!!!!Mai CITESTE odata mesajele mele cu atentie,suna-l si pe Genutiu iar daca vremea te v-a ajuta totul v-a fi O.K...Cu respect-G.M!!!
Dragos2006 scrie:... si acum multi testeaza biostupul on-line ... crezi ca acest stup va ramane in piatza ?
paul scrie:alt stupar scrie:Paul ( ca tine la tavaleala, nu ?) zicea asta-toamna ca se incapataneaza sa ierneze roisorii aia la care jumatate de albina a murit inecata in sirop... zicea ca musai vrea sa-i ierneze pe toti chiar de-ar fi sa-i bage sub pat...
Si-atunci ?
Faptul ca au inceput sa "cada" mai este o surpriza ?
In lada Antonescu erau mai buni ?
Adi (alt stupar) ... recunosc ca asa am zis ! Dar totusi , fara vreo 2-3 degete o jumatate de galeata de albina eu zic ca a fost ceva albina acolo la ora asta ! Apropos am unul care are 2 pumni de albina pe un interval si nu are nici macar o pata de diaree pe speteaza ! Eu zic ca problema mea a fost ... in alta parte ! Daca am apreciat eu corect a avut cam o palma de puiet , mare parte din el eclozat ! Pentru data din calendar si pentru clima de la mine eu zic ca-i un pic cam mult .
Si inca o problema alt stupare ... Una-i sa intretii albine intr-un climat cu influente mediteraneene si alta-i sa le intretii intr-un climat cu influente ... siberiene . Banuiesc ca ai avut zboruri de curatire iarna asta , cel putin in ultimele saptamani ... cam in fiecare zi !Pai , ar fi o mica , mare diferenta fata de mine care n-am avut zbor de la jumatatea lui noiembrie . Sunt convins ca daca as fi avut macar un zbor , nu as fi raportat nici o pierdere !
paul scrie:Si inca o problema alt stupare ... Una-i sa intretii albine intr-un climat cu influente mediteraneene si alta-i sa le intretii intr-un climat cu influente ... siberiene . Banuiesc ca ai avut zboruri de curatire iarna asta , cel putin in ultimele saptamani ... cam in fiecare zi !Pai , ar fi o mica , mare diferenta fata de mine care n-am avut zbor de la jumatatea lui noiembrie . Sunt convins ca daca as fi avut macar un zbor , nu as fi raportat nici o pierdere !
alt stupar scrie:
Iar mai la nord de voi, in Ucraina, care este modelul de rama cel mai uzitat ???
BUNKA scrie:Da mai Paul dar ei judeca lucrurile strict raportandu-se la ei...nu la ansamblu, ei nu stiu ca pe la noi e olecutza altfel!
Da lasa ca nu toti stuparii stau jos...mai sunt si astia de stau mai sus si astia sigur inteleg altfel lucrurile!
paul scrie:alt stupar scrie:
Iar mai la nord de voi, in Ucraina, care este modelul de rama cel mai uzitat ???
Pai ... Dadant !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 56 vizitatori