de DianaC » 03 Feb 2013, 20:22
La multi ani!
Multumesc pentru urari si imi cer scuze pentru disparitie! Intru pe forum de cel putin 2 ori pe saptamana in ultima vreme, dar nu mi-am verificat pagina personala, iar in octombrie chiar am fost foarte ocupata! Sper sa ma iertati.
Voi pune si poze, nu am prea multe, iar cu interiorul stupilor nu am deloc! Timp nu prea am, sa le prelucrez! Pentru mine apicultura e un hobby, meseria de baza e alta si ma solicita din plin!
Dar sa revin... Azi am avut zbor de curatire, foarte frumos! Cred ca a mai fost cel putin unul in ianuarie, dar eu nu eram aici (vin miercurea si in week-end).
Din cele 7 familii, una am pierdut-o inainte de intrarea in iarna, cred ca s-a intamplat ceva cu regina. Deci mai am 6. Acestia sunt bine, au iesit azi la zbor, m-a si intepat una (am profitat de ocazie sa ma uit putin in stupi si s-a suparat pe mine).
Stiu ca ma veti certa, dar marturisesc ca le-am pus si Apifonda! Nu prea am avut cules asta-vara, e prima iarna, mi-e teama sa nu ramana fara mancare! Am ceva miere cristalizata, nu multa, dar nu e de la mine si prefer sa nu risc.
Dar am promis (mie si albinelor!) ca nu voi mai ierna decat pe miere! Voi pastra rame capacite, pun mierea in pungi si o las sa cristalizeze, vad eu ce fac si tot le dau miere!
Inca o data iertare pentru raspunsul intarziat...
Iernare usoara in continuare la toata lumea!
P.S. Referitor la sfaturi, nu prea imi sta in fire sa ma arunc sa fac ce-mi spune toata lumea. Si pana la urma, sfatul e sfat, dar e nevoie ca fiecare sa filtreze si decizia finala ne apartine, ca si consecintele ei... De aceea ma gandesc de 2, (..3, 4....) ori si fac o data...