Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Primul "polen"

Mesajde redoo » 04 Feb 2013, 20:45

In raza de zbor a albinelor mele nu exista alun,asa ca primul polen pe care incep sa-l aduca albinele mele este recoltat de la o moara de uruiala din apropierea casei. Ajuta acest "polen" albinelor sau e doar o amagire?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Primul "polen"

Mesajde stroe » 04 Feb 2013, 22:15

Doar amagire. Le mai prinde si in moara. Aduc in aceeasi perioada si rumegus.
stroe

Mesajde redoo » 04 Feb 2013, 22:29

stroe scrie:Doar amagire. Le mai prinde si in moara. Aduc in aceeasi perioada si rumegus.

aha, e ca la manechine....ai mancat pachetul de servetele pe urma te bati pe burta :lol:
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde bostina constantin » 04 Feb 2013, 22:41

redoo scrie:In raza de zbor a albinelor mele nu exista alun,asa ca primul polen pe care incep sa-l aduca albinele mele este recoltat de la o moara de uruiala din apropierea casei. Ajuta acest "polen" albinelor sau e doar o amagire?

Primavara trecuta am pus intr-o tava tarata de grau [un experiment personal, poti sa mai pui si alte faini atragatoare ;) ], si am urmarit [cat am avut timp], cum se comporta albinele. Concluzia a fost ca la albine le place acest tip de ,,polen'', daca nu are de cules din natura ;)
incearca ce am facut eu, si astept si eu concluzia ta ;)
Sanatate!!
bostina constantin

Mesajde stefanmadalin » 04 Feb 2013, 22:48

Au tabarat pe amidonul de la moara. Doar ca asta nu e polen, ci un glucid.
stefanmadalin

Mesajde 3stupi » 08 Mar 2013, 22:01

astazi 8.3.2013 am constatat cu mare bucurie fiind 16 grade ca fetele mele aduc polen ,am in apropiere o padure unde au inflorit viorelele si tamaioara precizez ca locuiesc in sudul extrem
3stupi

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Mar 2013, 00:48

redoo scrie:In raza de zbor a albinelor mele nu exista alun,asa ca primul polen pe care incep sa-l aduca albinele mele este recoltat de la o moara de uruiala din apropierea casei. Ajuta acest "polen" albinelor sau e doar o amagire?

Sa nu va speriati! albinele aduc ce au nevoie!!Ele stiu de ce au nevoie!
Hrana proteica o puteti si dvs. diversifica , daca ii "stimulati'!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde badguy_goodguy » 10 Mar 2013, 01:22

bostina constantin scrie:

Primavara trecuta am pus intr-o tava tarata de grau [un experiment personal, poti sa mai pui si alte faini atragatoare ;) ], si am urmarit [cat am avut timp], cum se comporta albinele. Concluzia a fost ca la albine le place acest tip de ,,polen'', daca nu are de cules din natura ;)
incearca ce am facut eu, si astept si eu concluzia ta ;)
Sanatate!!

uita-te in stup dupa ce apare polenul natural ce fac ele cu taratele... le arunca afara. Deci e munca degeaba pt. albine. La fac si cu rumegusul.

Daca chiar nu ai polen mai bine le pui lapte praf pt. vitel in galeata (galeata rasturnata sa nu intre apa de ploaie,etc - optional puteti pune o tavita intr-o galeata rasturnata). Faina este mai mult buna pt. albinele adulte decat pt. puiet.
badguy_goodguy

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 10 Mar 2013, 01:34

Asta e cum ai da apa de ploaie!!!!
Cu respect!
stoenescu gheorghe-gabriel

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA