livanualbinaru scrie:apropo... am inteles ca, cu aparatul lui Gica. albinele nu devin agresive, lucru care se intampla cu anumite aparate .
e adevarata treaba asta ???
sa nu ti inchipui ca nu e nici o diferenta intre atunci cand nu colectezi si atunci cand colectezi ......
agresivitatea este influentata de cules, pt a recolta iti trebuie macar un cules bun de intretinere dar si de modul de lucru
din ce am observat agresivitate mai mare aparea atunci cand indepartam albinele de pe grila ca sa o pun la altul si in acel moment tre' sa ai manusi din alea de cauciuc gros...prima data am lucrat cu mainile goale ...si...mainile ca mainile,insa mi a parut rau de cate albine si au gasit sfarsitul din cauza mea. Se poate da jos de la urdinis (grila) sa se puna pe stup pt a pleca singure, dar necesita timp mai mult ...''lucru'' pe care eu nu l aveam.
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759