serb scrie:iasca, inainte de a se usca , din cate stiu e comestibila si are o culoare galben-portocalie, si un gust ce aduce a carne de vitel.
bostina constantin scrie:serb scrie:iasca, inainte de a se usca , din cate stiu e comestibila si are o culoare galben-portocalie, si un gust ce aduce a carne de vitel.
Acela cred ca e buretele pastrav, asa se numeste la noi. Cand il recoltam, nu trebuia atins cu mana[se zice ca imbatraneste si devine cauciuc, necomestibil], si atunci infigeam un bat in el. Intradevar e foarte gustos, dar nu cred ca la imbatranire se transforma in iasca.
Iasca o purtau ciobanii in buzunar pt a-si aprinde tigarile[chibriturile erau greu de procurat].
Am vazut si eu, desfaceau fibre subtiri, le intindea pe ziar[hartie], lovea doua pietre [cremene] intre ele directionand scanteile catre iasca, aceasta lua foc, si aprindea tigarea din ea, iar daca dorea sa aprinda focul, sufla si se aprindea hartia![]()
Asa ca daca sunteti izolati de lume, si doriti foc v-am dat ideia
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori