Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?

Mesajde bucursorinelionel » 05 Feb 2013, 12:57

So-ri-pan, nu era vorba de Viena (decât dacă te gândeai la OMV), ci de Bruxelles, acolo unde agricultorii au protestat mai demult, și cu coloanele de tractoare și remorci, și cu animale, și cu lapte din ditamai cisternele vărsat la canal...
Și am uitat să spun că mai avem și alte instituții care ne cântă cum vor ele : Banca Mondiala și F.M.I. (despre ultima știi din presa ca a impus sa nu ne atingem de comisioanele ilegale ale bancilor)..asta ca să ai o imagine mai aproape de adevăr ...
De protestat, poți să protestezi cât vrei..mie mi-a trecut pofta de vânătăi de bulan și de amenzi de„ tulburarea liniștii publice„...și acelea pe nedrept ...dar eram prin zonă..și le trebuie și jandarmilor o justificare de activitate..
Știi cum se spune: „..tot pățitul e priceput!..„
Iar politicienii sunt toți la fel, mint la fel de mult cât ne promit, fără nicio diferență de culoare, până ajung la ciolan..restul nu mai conteaza.
Din alt punct de vedere, bagă de seamă că a apus vremea liderilor de sindicat cu gura mare ce ajungeau deputați, senatori sau miniștri la transporturi..Sau poate ai si tu șansa ta..multa baftă..!!
Eu prefer sa-mi vad de albine și de locul de munca de la care platesc impozit pe venit, cas, cass..etc și pentru cei care vor asistență sociala prin PNA, sau scutiri de taxe.
bucursorinelionel

Mesajde so-ri-pan » 05 Feb 2013, 14:34

bucursorinelionel scrie:So-ri-pan, nu era vorba de Viena (decât dacă te gândeai la OMV), ci de Bruxelles, acolo unde agricultorii au protestat mai demult, și cu coloanele de tractoare și remorci, și cu animale, și cu lapte din ditamai cisternele vărsat la canal...
Și am uitat să spun că mai avem și alte instituții care ne cântă cum vor ele : Banca Mondiala și F.M.I. (despre ultima știi din presa ca a impus sa nu ne atingem de comisioanele ilegale ale bancilor)..asta ca să ai o imagine mai aproape de adevăr ...
De protestat, poți să protestezi cât vrei..mie mi-a trecut pofta de vânătăi de bulan și de amenzi de„ tulburarea liniștii publice„...și acelea pe nedrept ...dar eram prin zonă..și le trebuie și jandarmilor o justificare de activitate..
Știi cum se spune: „..tot pățitul e priceput!..„
Iar politicienii sunt toți la fel, mint la fel de mult cât ne promit, fără nicio diferență de culoare, până ajung la ciolan..restul nu mai conteaza.
Din alt punct de vedere, bagă de seamă că a apus vremea liderilor de sindicat cu gura mare ce ajungeau deputați, senatori sau miniștri la transporturi..Sau poate ai si tu șansa ta..multa baftă..!!
Eu prefer sa-mi vad de albine și de locul de munca de la care platesc impozit pe venit, cas, cass..etc și pentru cei care vor asistență sociala prin PNA, sau scutiri de taxe.

Sorinele, tizule!
Preamarirea la varsta mea este inoportuna. Cei ce m-au cunoscut pot confirma ca vreau sa PREDAU STAFETA unuia mai tanar. Simt ca postura in care ma aflu este peste puterile mele de actiune. Sunt deja prea batran si incep sa fiu si bolnav pe zi ce trece mai mult.

Vorbeam de Viena nu intamplator si nici din comfuzie. Bruxelul este VOCIA VIENEI. Este clar pentru mine ca deciziile se iau de CATRE "FINANTELE" ********* DE LA VIENA, iar Bruxelul le aplica!

In ce ma priveste sunt, din ca in ce mai mult, "EUROSCEPTIC". Asta... sa nu zic altfel!!!!!!
so-ri-pan

Mesajde valter » 06 Feb 2013, 09:45

Ai zice ca e un paradox...da' nu aiaie.
Ciclic apare acest fenomen al lehamitei de apicultura...ultima lehamite a fost acum aproximativ zece ani(anii 2004-2006), lehamite datorata in mod special caderii pretului la miere pe plan mondial si politicii de preturi practicata in tara de procesatori.Uite ca trecu fenomenul 2004-2006...noi tot aici.

Acuma lehamitea are temelii si mai solide:
-carnavalul national numit PNA;
-apicultorii de paie crescuti de FADR;
-''sprijinul nemijlocit'' ala asociatiilor profesionale;
-noua lege...a contraventiilor;
-si puse capac la toate impozitarea.

Dezertarea este un act criminal in razboi...in apicultura oare v-a fi pedepsita dupa 2015-2016?

Noi, cu voia lui Dumnezeu, tot p'aici.
valter

Mesajde filip » 06 Feb 2013, 10:07

Tot caut filmuletul si nu-l gasesc,am gasit doar articole de ziar.

Sichuan din regiunea Maoxian, China. Aici plantele nu mai beneficiaza de polenizare naturala. Albinele au fost exterminate din cauza utilizarii irationale a pesticidelor. In ultimii douazeci de ani, cei care realizeaza polenizarea pomilor fructiferi sint … oamenii. O fac manual!
Cum se intimpla acest lucru? In fiecare primavara, mii de sateni se urca in peri si meri cu niste pamatufuri, cu care scutura usor polenul de pe flori si il aduna in niste sticle de plastic. Apoi, se urca in alti copaci si cu acelasi pamatuf scutura polenul peste alte flori.

Acest film e sugestiv,face cat milioane de cuvinte.
filip

Mesajde Dila Daniel » 06 Feb 2013, 10:28

filip scrie:Tot caut filmuletul si nu-l gasesc,am gasit doar articole de ziar.
Sichuan din regiunea Maoxian, China....

http://www.youtube.com/watch?v=arv_MPpiOEI
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde dorin » 06 Feb 2013, 11:16

Multumiri pentru film !Poate vad si stimabili guvernanti!
dorin

Mesajde horia_ch » 06 Feb 2013, 11:40

dorin scrie:Multumiri pentru film !Poate vad si stimabili guvernanti!

Din păcate, nu văd. Şi dacă îl văd, tot nu văd. :(
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde filip » 06 Feb 2013, 12:29

http://www.youtube.com/watch?v=arv_MPpiOEI
Sichuan din regiunea Maoxian, China. Aici plantele nu mai beneficiaza de polenizare naturala. Albinele au fost exterminate din cauza utilizarii irationale a pesticidelor. In ultimii douazeci de ani, cei care realizeaza polenizarea pomilor fructiferi sint … oamenii. O fac manual!
Cum se intimpla acest lucru? In fiecare primavara, mii de sateni se urca in peri si meri cu niste pamatufuri, cu care scutura usor polenul de pe flori si il aduna in niste sticle de plastic. Apoi, se urca in alti copaci si cu acelasi pamatuf scutura polenul peste alte flori.

Acest film e sugestiv,face cat milioane de cuvinte.
Impozitarea Apiculturii e un prim pas in regresul albinei in Romania.
http://www.petitieonline.ro/petitie/pet ... 90143.html
filip

Mesajde filip » 06 Feb 2013, 12:33

Asta e Linkul ce trebuie distribuit.Bafta multa!
viewtopic.php?f=10&t=3498
filip

Mesajde zimbru florin » 06 Feb 2013, 13:11

Jos palaria :!: Acest film ar trebui s-al vada "distinsi" parlamentari :idea: Oare lear pasa :?:http://www.youtube.com/watch?v=arv_MPpiOEI
zimbru florin

Mesajde pin » 06 Feb 2013, 14:25

Ce-are sula cu prefectura? Aici se discuta de impozitare, acolo de pesticide. Nu mor albinele din cauza impozitarii.

Legat de film pe mine ma ingrijoreaza mai mult faptul ca fructele alea cresc intr-un mediu atat de toxic incat nu traiesc albinele (sau alte insecte polenizatoare) si ele ajung la noi in magazin de unde le cumparam si mancam noi.
pin

Mesajde BotaPaul » 06 Feb 2013, 15:22

Legat de film pe mine ma ingrijoreaza mai mult faptul ca fructele alea cresc intr-un mediu atat de toxic incat nu traiesc albinele (sau alte insecte polenizatoare) si ele ajung la noi in magazin de unde le cumparam si mancam noi.
Bine ai punctat aici pin. deaia mor atatia oameni de cancer.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde dorin » 06 Feb 2013, 15:22

Pentru unii impozitarea apiculturii este o binefacere! :lol: Acesta este un sitt de apicultori!
Domnule pin daca impozitezi apicultura s-ar putea sa ramana in domeniu decat baietii destepti din apicultura!ATENTIE INTRUS! :mrgreen:
dorin

Mesajde bucursorinelionel » 06 Feb 2013, 18:13

Dorine,
nu impoziteză nici „Pin”, nici tu , nici eu, nici alții care sunt apicultori..
Ci tocmai unii care nu au habar cu ce se mănâncă, nici în curte/grădină/godpodărie (staționar), nici pe câmp/câmpie/deal etc...(pastoral).
Nu e prima oară, și probabil nici ultima dată când apicultura/albinăritul trece prin incercări.
Acum e prima fază, cutremurul, tsunami vine mai încolo...și să te ții ce va mătura și va distruge...o să le iasă pe nas celor care au poftit la bani doar de dragul lor...!!
Ce e foarte grav , este că nebunia asta cu impozitarea creează dihonie între cei care sunt uniți de pasiune și respect pentru albină...!! Din nefericire..!!
Cei cu „microbul„ în sânge și cu experiență, vor rămâne...!!!Îți garantez..!!
Poate ceva mai puțini, poate ceva mai săraci..dar vor continua..!!
Fie vor avea atâtea familii pentru care pot plăti dările, fie vor re-inventa metode și tehnici cu 2 sau 3 familii din care doar 1 e declarată...sau vor face diverse combinații/inginerii neafectate de consecința prostirii legale/fiscale..
Să nu uiți...”nu mor caii, când vor câinii...!!!”
bucursorinelionel

Mesajde dulos_theo » 07 Feb 2013, 08:32

dorin scrie:Pentru unii impozitarea apiculturii este o binefacere! :lol: Acesta este un sitt de apicultori!
Domnule pin daca impozitezi apicultura s-ar putea sa ramana in domeniu decat baietii destepti din apicultura!ATENTIE INTRUS! :mrgreen:

Sunt curios cine de la primarie va deschide stupul pentru a vedea daca este stup si are regina sau este doar roi sau.... Stuparul va declara cati vrea si nu poate nimeni sa-l verifice pentru ca stupul nu este mamifer!
Este clar ca toți apicultorii care pun inima in aceasta nobila indeletnicire nu vor fi descurajati de impozitele lui peste! Oricum guvernul ponta ne-a TEPUT bine in vara cu pacaleala de subventie pentru fructoza!!
Sa le fie rusine!! De vor mai fi ani asaa calamitati in apicultura cum a fost 2012 in anumite zone, o sa tot impoziteze ... Numai sa fie ce.!
dulos_theo

Mesajde a_costy » 07 Feb 2013, 17:51

dulos_theo scrie:
dorin scrie:Pentru unii impozitarea apiculturii este o binefacere! :lol: Acesta este un sitt de apicultori!

Sunt curios cine de la primarie va deschide stupul pentru a vedea daca este stup si are re gina sau este doar roi sau.... Stuparul va declara cati vrea si nu poate nimeni sa-l verifice pentru ca stupul nu este mamifer!
Este clar ca toți apicultorii care pun inima in aceasta nobila indeletnicire nu vor fi descurajati de impozitele lui peste! Oricum guvernul ponta ne-a TEPUT bine in vara cu pacaleala de subventie pentru fructoza!!
Sa le fie rusine!! De vor mai fi ani asaa calamitati in apicultura cum a fost 2012 in anumite zone, o sa tot impoziteze ... Numai sa fie ce.!

Nu o sa vina nimeni de la primarie sa umble in stupi, ci o sa fim nevoiti sa-i declaram noi (cei ce am accesat 112 sau 141).
In caz contrar, nu mai primim transele urmatoare, sau chiar mai rau pentru cei cu 112.
Eu unul cu 100 familii (atatia cati m-am angajat ca o sa am in anul 3) prefer sa platesc 560 lei si sa beneficiez de 141 si pentru anii 4 si 5, chiar daca din cei 100, 10 vor fi roi.
Dupa anul 5, probabil ma voi lepada de satana :D .
a_costy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE