danielus71 scrie:ceea ce vroia sa spuna Andrei e ca nu toti apicultori ,,STIU” sa faca selectie si cei mai multi din momentul care au cusca Nicot se cred mari crescatori de regine.Daca ar face numai ptr ei nu-i nici o problema,timpul le rezolva pe toate,dar mai si vind roi in dreapta si-n stinga de se umple zona de ,,mortaciuni consangvinizate.
Dup-aia tine-te,slabiciune in fata bolilor si altele.pa
stuparu 70 scrie:ignatov andrei scrie:Ca putem sa facem "ce vrem" cu albinele noastre este adevarat. DAR, exista si o mare responsabilitate! Daca matcile vecinului sunt fecundate de trantorii unui mare crescator, e bine, dar invers?!?
inseana ca trintori vecinului sunt mai vigurosi [selectia ce sai faci] iar marele crescator m-ai are mult de lucru
BotaPaul scrie:Cea mai buna solutie e inseminarea artificiala...la noi este asa ceva? Cand e sa roiasca roiesc toti,indiferent ca e fam roitoare sau nu..anul trecut am vazut la un stupar i-au roit dupa salcam ca turbatele.
danielus71 scrie:Eu am explicat la inceputul topicului cum fac(mai bine zis cum fac cei ce au muuuulte familii de albine),acum fiecare (chiar daca ma repet) poate sa faca ce vrea.Eu nu folosesc matca la finisor.Finisorul =sint rame cu puiet+multe albine pe care le folosesc la facutul roilor.
Eu de cind am intrat pe forum ,am vazut/citit multe,scrise de multi,care stiu si spun,si altele de la cei care spun da nu stiu ce spun.![]()
![]()
si acum off topic cum e vremea la mine,azi 11/02/2013,asta dupa ce in data de 01/02 imi aduceau polen
p.s. cine e interesat de regine carnice inseminate artificial din N italiei am un nr de telefon si vi-l dau.
danielus71 scrie:...Eu nu folosesc matca la finisor.Finisorul =sint rame cu puiet+multe albine pe care le folosesc la facutul roilor.
Eu de cind am intrat pe forum ,am vazut/citit multe... altele de la cei care spun da nu stiu ce spun.![]()
![]()
danielus71 scrie:Pentru Valter .
Ori una ori alta nu duc la nimic bun.
Mno m-am explicat?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori