Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cantarul ,al saselea simt al apicultorului...

Mesajde Crysty » 05 Feb 2013, 23:20

Cu ingaduinta dumneavoastra deschid acest subiect.
As vrea sa ne aratati noua , celor la inceput de drum ce cantare folositi, cand le folositi si in ce fel interpretati indicatile cantarului.Cum va ajuta in pastoral, in pauzele de cules, in perioadele cu ploi prelungite, sau mai ales toamna cand pregatiti familiile pentru iarna ce va sa vina. Cine pote sa vina si cu ceva poze.
Crysty

Re: Cantarul ,al saselea simt al apicultorului...

Mesajde bio » 05 Feb 2013, 23:30

..am cintar tip valiza.

Cintarul este bun deoarece indica realitatea, si te ajuta in luarea unor decizii cum ar fi : plecarea la alt cules, aplicarea de hraniri de stimulare, consum pe perioada iernii..s.a.

Tot ce trebuie sa aiba grija apicultoruil este ca pe cintar sa fie o familie fara probleme.
bio

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 05 Feb 2013, 23:34

El e "seful'' si nu tre buie sa-l dai jos niciodata!-parerea mea, d-le Crysti de sub stupul "number one"!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Crysty » 05 Feb 2013, 23:57

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:El e "seful'' si nu tre buie sa-l dai jos niciodata!-parerea mea, d-le Crysti de sub stupul "number one"!

Insemana ca am intuit bine, este sfetnicul cel tacut al apicultorului, va rog sa aprofundat cat de cat; il tineti si in anotimplul rece? in felul asta urmariti consumul la acea familie? este un barometru pentru a sti daca trebuie intervenit cu papa?.. si ar mai fi intrebari, dar va las sa va desfasurati.
Crysty

Mesajde MyBees » 06 Feb 2013, 00:02

Profit si eu de topic sa pun o intrebare. Acest tip de cantar, eventual debarasat de fieraraia in plus, poate fi folosit in stupina? Pana acum nu am folosit cantarul si am avut ocazia sa gasesc unul din acesta.

LE: Daca nu ma insel are diviziuni la kg, nu mai putin. Ar putea fi folosita cumva balanta, eventual poate fi utilizat prin adaugare de greutati? Bineinteles exclusiv in stationar. Sau ii sta mai bine la fier vechi si trebuie sa iau unul "apicol"?

Imagine
Ultima oară modificat de MyBees pe 06 Feb 2013, 00:30, modificat de 2 ori în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde istrate dan » 06 Feb 2013, 00:16

MyBees scrie:Profit si eu de topic sa pun o intrebare. Acest tip de cantar, eventual debarasat de fieraraia in plus, poate fi folosit in stupina? Pana acum nu am folosit cantarul si am avut ocazia sa gasesc unul din acesta.

Imagine

care fiare in plus///? ocupa cat 3 stupi
istrate dan

Mesajde Crysty » 06 Feb 2013, 00:20

Eu desi nu am cantar,cred ca in sationar e foarte bun,trainic tata nu gluma....... e loc sa te urci si tu pe el, ca sa vezi daca ai avut cules sau nu
sa traiesti :D
Crysty

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 06 Feb 2013, 00:34

De fapt cred ca poti sa-ti urci toata stupina si vezi toata productia! Dar sa nu par rau, cantaru ti-am spus ca e sefu si trebuie sa te orientezi dupa el! Ca e vara: stai sau o "roiesti";iarna e doar un grafic al consumului de hrana si consulti media!! iar daca ploua sua daca ninge mai ridica si el din cand in cand.
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde CORNEL V. » 06 Feb 2013, 08:21

MyBees scrie:Profit si eu de topic sa pun o intrebare. Acest tip de cantar, eventual debarasat de fieraraia in plus, poate fi folosit in stupina? Pana acum nu am folosit cantarul si am avut ocazia sa gasesc unul din acesta.

LE: Daca nu ma insel are diviziuni la kg, nu mai putin. Ar putea fi folosita cumva balanta, eventual poate fi utilizat prin adaugare de greutati? Bineinteles exclusiv in stationar. Sau ii sta mai bine la fier vechi si trebuie sa iau unul "apicol"?

Imagine

Mariane,ala are diviziuni si de suta de grame,in stationar e bun
Sa traiesti :)
CORNEL V.

Mesajde jenica67 » 06 Feb 2013, 09:43

Eu am un cantar electronic de mana, care merge pana la 40 de kg. O sa il folosesc ca Dan Margarit, cantarind numai o jumatate, si o sa imultesc cu 2.
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 06 Feb 2013, 11:07

uite ce are si Adi hodis viewtopic.php?f=15&t=178&start=80

la pagina lui personala la pag 6
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde bio » 06 Feb 2013, 13:06

MyBees scrie:....

Imagine

..aa..lucru serios..cred ca este cam mare. Daca nu faci pastoral si nu trebuie sa-l cari si decit sa dai banii pe altul care ar fi mai mic, foloseste-l si pe ala.

Imprumuta-l lu nea Ursu ca lui iar trebuii cintar asa mare..
bio

Mesajde filip » 06 Feb 2013, 13:16

filip

Mesajde MyBees » 06 Feb 2013, 14:09

CORNEL V. scrie:Mariane,ala are diviziuni si de suta de grame,in stationar e bun
Sa traiesti :)

Acum imi dau seama ca probabil ai dreptate. Am ramas cu impresia ca e pana la minim 1 kg. Mai verific.

Probabil nu m-am exprimat corect... Inca nu l-am luat, pentru ca nu sunt sigur ca imi foloseste si nu vreau sa raman cu fieratania in curte.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde jenica67 » 06 Feb 2013, 19:56

MyBees, cantarut tau ala mare, cred ca poti sa il folosesti, cand predai mierea, sa o precantaresti, sa nu fi inselat, de unii mai asa zis jmecheri.
jenica67

Mesajde neculai.luca » 06 Feb 2013, 21:49

Eu folosesc acest cântar de aproape 20 de ani. Are locul lui în pavilion.
Fără el nici nu concep să fac apicultură.
Pot aprecia și o variație de 50 de grame, deși valoarea diviziunii e de 100 g.
E și iarna sub stup dar nu mi-i de folos decât după zborul de curățire.
Cum poți vedea pe cântar cât au consumat iarna dacă nu fac zbor de curățire? Nu-i relevant.
Fişiere ataşate
Cantarul cu stup - Copie.JPG
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE