Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum folositi voi afumatorul?

Mesajde Adi Hodis » 06 Sep 2011, 16:42

@Cataline ... referitor la a ma cunoaste, eu nus´ ce sa zic ... daca ai ganduri negre ? :roll:
Am zis, ce ma fac eu cu metoda ta ... ca io tre sa le numar, sa le bibilesc ... rama cu rama :P

Pe bune ... vara, sint cazuri ca nu am nevoie de fum 3 - 4 ore s-au toata ziua, dar este cand imi trebuie pe moment si n-am timp sa-l aprind din nou ... in toamna se schimba treaba, lipsa cules ... musai fum la andemana.
Coceni de porumb intr-un afumator " home made " ... o cutie de vopsea gaurita la fund, legata cu sarma :P ( traiasca Campia Turzii ) ... si merge treaba, fumul adica si sa vezi ce fum !!! :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 06 Sep 2011, 16:48

Nu pui o poza?
liviu1965

Mesajde IGI » 06 Sep 2011, 17:42

Adi Hodis scrie:@Cataline ... referitor la a ma cunoaste, eu nus´ ce sa zic ... daca ai ganduri negre ? :roll:
Am zis, ce ma fac eu cu metoda ta ... ca io tre sa le numar, sa le bibilesc ... rama cu rama :P

Pe bune ... vara, sint cazuri ca nu am nevoie de fum 3 - 4 ore s-au toata ziua, dar este cand imi trebuie pe moment si n-am timp sa-l aprind din nou ... in toamna se schimba treaba, lipsa cules ... musai fum la andemana.
Coceni de porumb intr-un afumator " home made " ... o cutie de vopsea gaurita la fund, legata cu sarma :P ( traiasca Campia Turzii ) ... si merge treaba, fumul adica si sa vezi ce fum !!! :P

Adi, nu ti s-a gaurit afumatoru` inca, sau al catelea e ?
Cumnatul meu are unu facut din cutie de vopsea, da iese fumul din el pe unde vrea :lol:
IGI

Mesajde Bee Happy » 06 Sep 2011, 21:36

Am folosit tot felul de materiale fumigene, dar ca si iasca si putregaiul de salcie, nu m-a multumit nimic.

Am pus PFL sau cofraje de oua, aveau durata de ardere destul de lunga, dar emana un fum iritant si pentru om si pentru albine. Ajungea sa iei un damf si iti dadeau lacrimile. In plus se depune o smoala lipicioasa pe afumator, de nu mai poti sa-l deschizi deacat cu ciocanul.

Am pus coceni de porumb sau bucatele de lemn. Se aprind cam greu, dupa ce se aprind emana fum fierbinte, iar pe sfarsit ramane mult jeratic, care parleste albinele (si degetele)

Am pus paie sau fan. Sunt imprevizibile. Ba nu vor sa se aprinda, ba se aprind si ard prea repede, ba se sting cand ai nevoie mai mare. Fumul neplacut.

Dintre cele doua materiale, pe care le-au recomandat si alti colegi, pe locul 1 este iasca. Se aprinde doar de la un chibrit, un afumator plin tine 4 ore, fumul este rece, bogat si oproape inodor. Din pacate, ca orice ciuperca, are nevoie de ploaie ca sa creasca. Anul acesta, din cauza secetei din vara, nu am gasit decat cateva pipernicite. Si pe acestea, daca tot sunt asa bune, ma gandesc sa le fumez eu :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Adi Hodis » 06 Sep 2011, 21:51

liviu1965 scrie:Nu pui o poza?

Nu, ca nu-i frumos ... ce trasnai fac eu, nu trebuie sa faca si altii ... s-au vrei ? :P
Cu tipul asta de afumator m-am pricopsit cand am calcat afumatorul, batran si ala, in pastoral ... si n-am avut in ce sa fac fum decat in cutia cu vopsea, ca mai era un pic in ea.
Am golit-o, am ars cutia si ... hocus pocus !!! potlogi-i afumatorul ... :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde CATALIN » 07 Sep 2011, 06:31

nu va mai ganditi fratilor la cuti de vopsele sau cine stie ce cuti pt afumator ca variante ar fi sute am un prieten care se duce cu ceaonul de mamaliga legat cu 2 sarme face foc acolo deschide stupul pune ceaonul la baza stupului si sufla cu gura parca tamaie e 40 50 de ron un afumator bun si nu mai ai treaba iar pt fum iei un combustibil solid din baumax si bagi rumegus papura coceni etc.....aa si apropo inchipuieti adi daca nici nu te cunosc si te am asa la suflet inchipuieti daca teas cunoaste ce chesti pe invers ar iesi
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Adi Hodis » 07 Sep 2011, 07:20

CATALIN scrie:...aa si apropo inchipuieti adi daca nici nu te cunosc si te am asa la suflet inchipuieti daca teas cunoaste ce chesti pe invers ar iesi

Nici nu indraznesc sa-mi inchipui ... cum am zis, daca ai ganduri negre ??? :roll: ... si-apoi doi " prapaditi " intr-un loc e prea mult, ajunge unu´ ... si ala-i prea mult uneori :P

Vazu-si Liviu ? ... 40 - 50 lei un afumator bun si tie iti arde de cutii de vopsea ... :mrgreen:
Scump do´mle, scump !!! :P
Adi Hodis

Mesajde liviu1965 » 07 Sep 2011, 09:02

Adi, cand m-am aprovizionat , in primavara, am fost sfatuit sa iau unul din tabla, nu din inox.
Asa am facut. Partea proasta e ca daca vreau sa reincarc...... din cauza caldurii ,capacul este blocat.
Odata, in criza de timp am pus mana sa-l scot........
Deci orisice alternativa e bine venita....

A, sa nu uit: te fofilezi cu poza...... sau vrei sa nu-i faci concurenta lui Janese in partea cu inventii....
liviu1965

Mesajde Yojen » 07 Sep 2011, 10:55

Iti dau un sfat liviule, la afumator ca sa nu te frigi baga 2 gauri in capac ala de deasupra si trage o sarma groasa prin el sa o folosesti in loc de maner, daca ai ceva mai multa experienta in tinichigerie poti pune o bucatica de tabla cum am facut eu sii faci un inel cat sa bagi degetul sa poti trage de partea superioara a afumatorului fara sa te frigi 8-)
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde liviu1965 » 07 Sep 2011, 13:37

Yojen

A fost o sg. data..... ca a doua oara ..... suflam si in iaurt....
E o idee buna chestia cu sarma.
liviu1965

Mesajde fotoklipa » 09 Oct 2011, 20:59

Eu in anul 2011,nu am folosit afumatorul,in schimb am facut abuz de pulverizatorul de apa+ceva otet,in consencenta am avut acelea-si rezultate,ca anul trecut,112 intepaturi,25 albine moarte,etc,etc. :lol: afumatorul este pentru psihicul apicultorului nu pentru albine. :lol:
fotoklipa

Mesajde Bee Happy » 09 Oct 2011, 21:04

fotoklipa scrie:,112 intepaturi,25 albine moarte,etc,etc.

Bucura-te ca esti stupar de Romania. Daca erai stupar de America, te intepau 991 albine, si mureau... fara numar, fara numar. Iar fum... iti trebuia cat iese pe cosul de la termocentrala. :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde popageorgian » 09 Oct 2011, 21:38

fotoklipa scrie:Eu in anul 2011,nu am folosit afumatorul,in schimb am facut abuz de pulverizatorul de apa+ceva otet,in consencenta am avut acelea-si rezultate,ca anul trecut,112 intepaturi,25 albine moarte,etc,etc. :lol: afumatorul este pentru psihicul apicultorului nu pentru albine. :lol:

nu cumva faci si contabilitatea albinelor?
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde popageorgian » 09 Oct 2011, 21:44

eu folosesc cartoane ca sa aprind focul si dupa aceea pun putregai de lemn, asta daca vreau sa ma tina mai mult , daca nu umblu la toti folosesc decat cartoane de la cofrajele de oua, face un fum alb si foarte dens dar nu tine prea mult!!! :)
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde tassevasi » 09 Oct 2011, 22:14

Inca de la fl s nu mai folosesc fum la albine .
Am cautat sa am interventii cit mai scurte cu un pulverizator de 1,5l de la OBI sau de la rusi se poate achizitiona ,se stopeste putin si albinele imediat se pitesc ,poti umbla citeva zeci de min fara nici o probl.
Numai bine .
tassevasi

Mesajde Toma Sergiu » 18 Noi 2011, 18:18

Pipirig sau Maciuli sunt foarte bune la facut fum nu mai trebuie nici afumator pentru ele .
Important e sa le culegeti vara pentru a nu se face totul puf, dupa ce leati cules le puneti la uscat si le dati prin ciara de la albine pentru un miros de fum placut uite aici o poze foarte buna SANATATE!!!
Fişiere ataşate
aa.JPG
Toma Sergiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR