Pentru primavara vreau sa imi pun la punct un "adapator fix", ca sa zic asa, pe care nu il voi mai putea muta si din cauza asta trebuie sa tin cont unde il plasez. Mai precis, vreau sa creez in gradina in care am stupina un mic lac artificial care sa aibe rolul, pe langa cel estetic si de relaxare, de adapator pentru albine.
Ce ma intereseaza in primul rand este unde anume sa il pozitionez fata de stupina, tinand cont de cateva detalii:
Vatra stupinei este separata de restul terenului de o perdea de arbori, pe care in principiu as vrea sa ii pastrez cu rol de obstacol in calea vantului. Din cauza asta, pot amplasa "adapatorul" fie in interiorul stupinei dar destul de aproape de stupi, fie in afara, dincolo de linia de arbori, la distanta minima de 20-30 metri.
Care ar fi cel mai potrivit loc?
Apoi, pentru adapatorul in sine, zona dedicata albinelor din care vor bea apa, ce material ar fi mai bine sa folosesc? M-am gandit la o bucata de roca, o zona cu un pietris marunt sau un obiect din lemn pe care sa curga tot timpul o pelicula de apa, dar nu stiu care e e mai potrivit dintre acestea, sau sa incerc cu ambele? In afara de asta, pe suprafata apei vor mai fi ceva plante de suprafata, nuferi, lintita, etc...
Este cineva care cunoaste mai in detaliu subiectul adapatorului pentru a-mi da cateva sfaturi?