Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: metoda transvazarii-ajutor pt incepator

Mesajde BotaPaul » 06 Feb 2013, 19:46

Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde BotaPaul » 06 Feb 2013, 19:46

BotaPaul

Mesajde biz » 06 Feb 2013, 19:50

biz

Mesajde stuparu 70 » 08 Feb 2013, 10:15

[quote="ignatov andrei"]Ca putem sa facem "ce vrem" cu albinele noastre este adevarat. DAR, exista si o mare responsabilitate! Daca matcile vecinului sunt fecundate de trantorii unui mare crescator, e bine, dar invers?!?
inseana ca trintori vecinului sunt mai vigurosi [selectia ce sai faci] iar marele crescator m-ai are mult de lucru
stuparu 70

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 08:06

danielus71 scrie:ceea ce vroia sa spuna Andrei e ca nu toti apicultori ,,STIU” sa faca selectie si cei mai multi din momentul care au cusca Nicot se cred mari crescatori de regine.Daca ar face numai ptr ei nu-i nici o problema,timpul le rezolva pe toate,dar mai si vind roi in dreapta si-n stinga de se umple zona de ,,mortaciuni consangvinizate.
Dup-aia tine-te,slabiciune in fata bolilor si altele.pa :lol:

Danielus tata,albinele se inmultesc prin selectie naturala de fo cateva mii de ani,ininte de a se naste nikot,hibridarii si toata sleahta ,,selectorilor,,.
Stiu ce-nseamna cosangvinizare pe propia-mi piele dar prin selectie am pierdut o linie de albina ,,batraneasca,, blanda cu un zbor foarte linistit dar cu greutate in rame la centrifuga.
Riscul de cosangvinizare nu mai e atat de mare astazi ca acus 20 de ani cand existau in sat doar 2 stupine surori.
Scuza-mi intrebarea da peste drum de ,,mortaciuni cosangvinizate,, esti ceva neam cu ala cu ,,ciori vopsite,, sau pura asemanare?
kamy

Mesajde danielus71 » 11 Feb 2013, 09:18

Nu stiu ce vrei sa spui cu ciori vopsite,dar mi-s deschis la minte.
Si nu n-am ,,neamuri” care fac regine.
danielus71

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 20:41

stuparu 70 scrie:
ignatov andrei scrie:Ca putem sa facem "ce vrem" cu albinele noastre este adevarat. DAR, exista si o mare responsabilitate! Daca matcile vecinului sunt fecundate de trantorii unui mare crescator, e bine, dar invers?!?
inseana ca trintori vecinului sunt mai vigurosi [selectia ce sai faci] iar marele crescator m-ai are mult de lucru

sau mai e si altceva,crescatoru se straduieste sa elimine roitu daca e si ,,plimbaret la pastoral,,pe cand vecinu produce trantori in calduri de la frigurile roitului si din familii roitoare si pun pariu ca-s mai iuti a lu vecinu!
kamy

Mesajde BotaPaul » 11 Feb 2013, 20:50

Cea mai buna solutie e inseminarea artificiala...la noi este asa ceva? Cand e sa roiasca roiesc toti,indiferent ca e fam roitoare sau nu..anul trecut am vazut la un stupar i-au roit dupa salcam ca turbatele.
BotaPaul

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 21:38

BotaPaul scrie:Cea mai buna solutie e inseminarea artificiala...la noi este asa ceva? Cand e sa roiasca roiesc toti,indiferent ca e fam roitoare sau nu..anul trecut am vazut la un stupar i-au roit dupa salcam ca turbatele.

intreaba-l pe jony it ca mie nu mi-o raspuns!
kamy

Mesajde danielus71 » 11 Feb 2013, 21:53

Eu am explicat la inceputul topicului cum fac(mai bine zis cum fac cei ce au muuuulte familii de albine),acum fiecare (chiar daca ma repet) poate sa faca ce vrea.Eu nu folosesc matca la finisor.Finisorul =sint rame cu puiet+multe albine pe care le folosesc la facutul roilor.
Eu de cind am intrat pe forum ,am vazut/citit multe,scrise de multi,care stiu si spun,si altele de la cei care spun da nu stiu ce spun. :lol: :lol:
si acum off topic cum e vremea la mine,azi 11/02/2013,asta dupa ce in data de 01/02 imi aduceau polen
p.s. cine e interesat de regine carnice inseminate artificial din N italiei am un nr de telefon si vi-l dau.
Fişiere ataşate
20130211_140914.jpg
20130211_140914.jpg (10.57 KiB) Vizualizat de 15569 ori
20130211_140829.jpg
20130211_140829.jpg (13.71 KiB) Vizualizat de 15569 ori
danielus71

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 22:51

De facut face fiecare cum il taie capul,da banuiesc ca ai auzit de cresterea matcilor(finisor) in prezenta matcii?
kamy

Mesajde ionel07196555 » 11 Feb 2013, 23:26

danielus71 scrie:Eu am explicat la inceputul topicului cum fac(mai bine zis cum fac cei ce au muuuulte familii de albine),acum fiecare (chiar daca ma repet) poate sa faca ce vrea.Eu nu folosesc matca la finisor.Finisorul =sint rame cu puiet+multe albine pe care le folosesc la facutul roilor.
Eu de cind am intrat pe forum ,am vazut/citit multe,scrise de multi,care stiu si spun,si altele de la cei care spun da nu stiu ce spun. :lol: :lol:
si acum off topic cum e vremea la mine,azi 11/02/2013,asta dupa ce in data de 01/02 imi aduceau polen
p.s. cine e interesat de regine carnice inseminate artificial din N italiei am un nr de telefon si vi-l dau.

sint interesat
te rog da si un reper un oras ceva
ai lucrat cu ei
ce preturi au
livreaza si in RO.
ionel07196555

Mesajde BotaPaul » 12 Feb 2013, 00:02

BotaPaul

Mesajde valter » 12 Feb 2013, 19:43

danielus71 scrie:...Eu nu folosesc matca la finisor.Finisorul =sint rame cu puiet+multe albine pe care le folosesc la facutul roilor.
Eu de cind am intrat pe forum ,am vazut/citit multe... altele de la cei care spun da nu stiu ce spun. :lol: :lol:

Misto...tare! :o

Intamplarea face ca eu sa fi invatat altcumva despre finisor decat dumneata...si cred ca am gresit :lol: .

Ca se poate continua startarea cu finisare in aceasi entitate, e alta gasca in alta traista.

ps. Te rog(danielush) sa-ti reanalizezi postarile si sa nu mai dai de pamant cu noi cu expresii de genul celei subliniate.Te rog insistent.
valter

Mesajde danielus71 » 12 Feb 2013, 21:23

Pentru Valter
Nu stiu de ce te simti atacat de mine ,din contra ceea ce am citit la tine mi-a placut.
Acum ,sint 2 problemele ce m-au surprins din ce am citit in p.s.-ul tau :ori nu esti sigur pe ceea ce stii,si asta nu e bine,ori te crezi un ZEU intrale apiculturii si nici asta nu e bine( stii cum se spune prin partile mele :fiecare nas isi are nasul) .
Ori una ori alta nu duc la nimic bun.
Daca stai si-mi recitesti postarile(ceea ce nu-ti doresc pentru ca sint doar vorbe-n vint ;) ),EU AM SCRIS CUM FAC EU,si nimeni nu e obligat sa faca asa.Am intrat pe forumul acesta din dorinta de a impartasii cunostintele mele cistigate cu multa truda.
In ce priveste finisorul cu matca ,EU nu am zis ca nu e bun,dar EU am facut regine din 2 motive :
-ptr a face roi
-pemntru a schmba regine

Mno m-am explicat?
danielus71

Mesajde valter » 13 Feb 2013, 12:41

danielus71 scrie:Pentru Valter .
Ori una ori alta nu duc la nimic bun.
Mno m-am explicat?

Esti bun...prea bun pentru mine si ma scuz p;entru inoportunare.
Sunt cu vaca...de funie.
Merci de dialog.

ps. Spor la botci, in finisor (fara matca), orfane 100%.
''doar vorbe-n vint ''.
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR