valentin scrie:cred ca ai facut calculu gresit.la 100stupi vei plati 1120ron nu 560 .si sunt niste bani care ar merge foarte bine la investitii
a_costy scrie:valentin scrie:cred ca ai facut calculu gresit.la 100stupi vei plati 1120ron nu 560 .si sunt niste bani care ar merge foarte bine la investitii
Se plateste numai ce trece de 50, adica 50
jr2 scrie:Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?
am incercat sa raspund la intrebarea "incotro?"
si potrivit legilor elementare ale pietei,capitalul fuge acolo unde sunt inlesniri financiare
ai spus ca stupul e al tau,albinele sunt ale tale,munca e a ta,dar tu nu circuli pe drumurile din ro,nu ai facut scoala platita de stat,nu ai fost cand erai mic la doctor platit de stat?atunci sa nu plateasca nici croitorul care lucreaza in casa lui,cu foarfeca lui,cu masina lui de cusut,nici stomatologul care lucreaza in cabinetul lui,cu aparatura lui,cu materialul lui.........
jr2 scrie:pentru Mircea cred ca nu ai inteles nimic!
eu nu sunt pentru impozitare,ci sunt impotriva scutirilor de impozit,din motivele enuntate!
tu ai o asa de mare stupina,incat sa intre la impozitare?
livezile si culturile polenizate de albinele tale sunt ale statului? ce te opreste sa faci contract de polenizare cu detinatorii acestora?
din timpul lui Matei Basarab si pana mai de curand apicultura nu era subventionata de stat!
eu te-am intrebat de spitale,scoli,drumuri utilizate de tine de cand esti pe pamantul asta,din 1963,nu de cand a aparut impozitul forfetar.citeste mai atent! esti doar chimist,ecuatia chimica presupune un echilibrul intre partea stanga a ecuatiei si partea dreapta!sau input-ul=output-ul!
te-a obligat cineva sa te apuci de apicultura? cand te-ai apucat de asta ti-ai asumat toate cele bune si mai putin bune,la pachet!
daca faci apicultura doar ca hoby,limita de impozitare nu te afecteaza(<50 familii),dar daca o faci ca pe o afacere,adica sa obtii PROFIT,plateste nene impozit!
Mircea_63 scrie:jr2 scrie:pentru Mircea
Sa le iau pe rand:
1 Nu am asa stupina mare, dar daca tu presusupui ca fiecare se agita pentru interes propriu, te intreb: tu ce interes ai de ai aceasta pozitie?
2 Livezile, chiar daca nu sunt ale statului, tot in tara asta sunt? Crezi ca statul e mai bogat, mai puternic cu productii agricole foarte slabe? Statul asta pe cine reprezinta??
3. Ai dreptate, pe vremea lui Basarab apicultura nu era subventionata. Astazi este??
4. Scoala, drumuri, spitale etc Le-au platit parintii mei pana la o varsta si apoi eu prin impozite. Te asigur ca n-am primit nimic gratis.
Ca tot pomenisi de ecuatii chimice, ai dreptate, cat intra, atata iasa. La asta revin imediat!
5. Cand m-am apucat de apicultura nu m-a obligat nimeni, corect, dar nici nu mi-a spus nimeni ca se vor introduce impozite.
6. Chiar daca pentru mine este hobby si nu ma afecteaza acum direct, indirect ma afecteaza, pentru ca tot in tara asta traiesc si eu.
Este posibila si o atitudine egoista si chiar invidioasa, gen: pe mine nu ma afecteaza, deci nu ma intereseaza. Nu sunt format asa!
Daca privest strict prin prisma impozitelor, asa este. Faci profit, dai parale. Numai ca asta nu e un impozit pe profit! Pe deasupra consecintele scaderii polenizarii le vom suporta cu totii, fie ca avem, fie ca nu avem albine. Aici este ecuatia chimica daca vrei. Sunt albine, este bine.
Scade populatia de albine, va fi rau pentru orisicine.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 60 vizitatori