Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ponta mai devreme in iarna asta decat iernile trecute??

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:30

in cazul meu da..de departe mult mai devreme si asta-mi da de furca :D o fi bine ?? o fi rau ?? voi ce credeti..??
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Re: ponta mai devreme in iarna asta decat iernile trecute??

Mesajde jenica67 » 10 Feb 2013, 00:36

Nu cred ca este mult mai devreme. Sa nu uitam, ca suntem deja in februarie si literatura de specialitate spune ca matca, isi incepe ponta, in ianuarie. Acum poate sa existe diverse influente, de la rasele straine prezente la noi, dar albina cred ca stie cel mai bine, care ii sunt posibilitatile de hranire a puietului de care dispune, si cred ca simte mai bine cum va fi vremea, in comparatie ce ANM-ul.
jenica67

Mesajde activ » 10 Feb 2013, 00:38

Albinel scrie:in cazul meu da..de departe mult mai devreme si asta-mi da de furca :D o fi bine ?? o fi rau ?? voi ce credeti..??

Depinde de temperaturile ce vor urma. :shock:
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:45

jenica67 scrie:Nu cred ca este mult mai devreme. Sa nu uitam, ca suntem deja in februarie si literatura de specialitate spune ca matca, isi incepe ponta, in ianuarie. Acum poate sa existe diverse influente, de la rasele straine prezente la noi, dar albina cred ca stie cel mai bine, care ii sunt posibilitatile de hranire a puietului de care dispune, si cred ca simte mai bine cum va fi vremea, in comparatie ce ANM-ul.

jenica ,nu ma refer la data asta ..ci la 15 ianuarie :D este adevarat ca literatura spune ca la sfarsitul lunii ianuarie in anumite situatii se declansaza ponta ..dar la mine parca-i prea devreme si prea intensa ..sa ma bucur sau nu..?? :D
Albinel

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:46

activ scrie:
Albinel scrie:in cazul meu da..de departe mult mai devreme si asta-mi da de furca :D o fi bine ?? o fi rau ?? voi ce credeti..??

Depinde de temperaturile ce vor urma. :shock:

ma pun cu papica pe ele la modul serios ,ca alta solutie nu am.. :lol:
Albinel

Mesajde jenica67 » 10 Feb 2013, 00:51

Nu pot sa iti spun nici sa te bucuri, nici sa nu te bucuri, dar albina isi va regla ponta, in functie de rezervele de care dispune in stup. Depinde de puterea familiei, dar este influentata si de vremea asta, mai calda ca de obicei. Oricum la noi ghioceii au inflorit acum vreo 3 saptamani. Deci ceva schimbari exista. Oricum nu baga hrana proteica, pana nu ai zbor de curatire masiv, de mai multe ori.
jenica67

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 00:59

au inflorit deja ?? :o cred ca am destula pastura in stupi pentru a-i mai da si eu adaosuri proteice..pe de alta parte mai cred ca adaosul atificial de hrana proteica fie chiar si in urma unor zboruri de curatire mai intense ,n-ar face decat sa-mi dea de munca .. ;)
Albinel

Mesajde laur1 » 10 Feb 2013, 01:07

la Snagov ai destui aluni care iti da polen. papica tre pusa acu sa nu ne trezim cu ele hamesite.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 01:10

laur1 scrie:la Snagov ai destui aluni care iti da polen. papica tre pusa acu sa nu ne trezim cu ele hamesite.

am si corn Laure..si ce nu am.. :lol: soare ,primavara ,forta de munca si-o bericioaca impreuna ;) :lol:
Albinel

Mesajde laur1 » 10 Feb 2013, 01:13

nu ma amagi,te rog!!!! ;) :lol:
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 01:23

ma bag la somn ..maine imi petrec ziua cu mustele mele.. ;)
lasa Laure ca vine ea vara ... :lol: noapte buna si primavara timpurie va doresc !!
Albinel

Mesajde stefanmadalin » 10 Feb 2013, 02:02

Albinel,cam cat puiet ai in familia de albine?
stefanmadalin

Mesajde Albinel » 10 Feb 2013, 02:09

pe doua rame ,la unele familii s-au intins pe a treia ..desigur ca nu-s acoperite ca primavara ..
Albinel

Mesajde Adi Hodis » 10 Feb 2013, 04:09

La o verificare, in zi cu zbor de curatire, am gasit puiet pe 3 rame, in cateva familii care aveau ghemul pe 6 -7 intervale. Asta fiind cu mai bine de o saptamana in urma.
Puietul era si capacit, ceea ce denota ca ponta a inceput chiar mai repede de mijlocul lui ianuarie.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde kiloz » 10 Feb 2013, 04:33

In unele cazuri matca incepe sa depuna chiar din mijlocul lui decembrie,mai ales cei ce sau oprit in sfirsitul lui septembrie, familia nu prea ramine fara puiet mai mult de trei luni.Sint corcituri care depun aproape in continu.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde valentin » 10 Feb 2013, 06:59

La mine nu pot sa spun ca a inceput mai devreme pentru ca si anu trecut aveam puiet in ianuarie dar cind avenit gerurile pe8-9feb cind noaptea era-28g iar ziua nu se ridica mai mult de -17 regina aincetat sa mai oua si nu au avut probleme.partea proasta este ca au consumat foarte mult. noroc cu pungile de deasupra capului .cind mergeai printre stupi aveai inpresia ca se aud motoarele MIGurilor rusesti :lol:
valentin

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR