Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: musafiri nepoftiti (ciocanitoarea)

Mesajde ichim costel » 17 Feb 2012, 11:59

Eu in lungimea stupinei am suspendat o sirma la inaltimea de 2 m ,pe care am agatat din loc in loc clopotei iar in lipsa acestora cutii de bere in care am introdus pietricele care la adierea vintului fac zgomot si nu am mai avut probleme.Mentionez ca anul acesta nu l-am activat .
ichim costel

Mesajde viorel55 » 17 Feb 2012, 12:04

Din experienta proprie,am observat ca ,ciocanitorile sunt foarte active si produc cele mai mari pagube in stupina atunci cand este zapada. Dupa ce se va topi zapada veti vedea ca foarte rar mai ataca.
viorel55

Mesajde balanciprian » 17 Feb 2012, 12:56

e clar ca varianta cu clopotei si cutii de bere le spere cumva dar oare nu deranjeaja si albinele cu zgomotul mai ales ca adie vantu' mai mereu? nu stiu, intreb :?
balanciprian

Mesajde viorel55 » 05 Mar 2012, 13:28

balanciprian scrie:e clar ca varianta cu clopotei si cutii de bere le spere cumva dar oare nu deranjeaja si albinele cu zgomotul mai ales ca adie vantu' mai mereu? nu stiu, intreb :?

In mod sigur le deranjeaza zgomotul.
viorel55

Mesajde balanciprian » 09 Mar 2012, 23:47

zic sa inchidem, revenim la anu',poate
balanciprian

Mesajde cristi arad » 11 Mar 2012, 13:47

balanciprian scrie:salutare! de vreo doua saptamani am surprins in fiecare zi, ciocanitori la urdinis si constat ca isi fac "treaba" cum trebe adic aschii pe fata stupilor de mai mare frumusetea, nu mai zic de stresul pe care il provoaca in interior.si par destul de tupeiste,nu pleaca decat daca ma apropii destul de mult si mai arunc si cate un bulgar de zapada. cei cu patanii similare cum faceti sa le speriati, se aplica vreo metoda care sa ne ajute? :? multam

exista doua metode ce se aplica in zona de deal unde-i si ciocanitoarea (de notat ca albinele nu ntra in meniul ei, ci ea aude zgomotele facute de albine in lada si asa ii trezeste interesul) si anume
1. sa ai lazi facute din scandura de min 2,5 cm grosime
2. lipeste o ampora pe fetele lazilor (in special pe fata cu urdinisul) in interior sau exterior, si daca nu iti place ampora, atunci prinde OSB
ciocanitoarea nu mai aude albina inauntru si asa nu o sa mai sparga lazile
cristi arad

Mesajde Alecs » 07 Feb 2013, 13:05

proapis13 scrie:Uitati aici ce ,,urdinise superioare'' fac ciocanitorile :shock:
Fotografia ii apartine lui nea Balasbebe,sa traiesti nea Bebe :!:
salve :D

Uitati-va si aici ce "urdinise " au facut ciocanitorile ! Am gasit 5 cutii gaurite,si o multime de pitigoi la ospat. Am invelit cutiile cu polietilena,am intins benzi de magnetofon in jurul prisaacii apoi am agatat prin pomi vreo 20 Cd-uri ( muzica,filme,jocuri,... :D ) Dupa patru zile cand m-am reintors la prisaca doar CIOCANITOAREA mai cerceta un mar batran din prisaca si nici urma de pitigoi.
Alecs

Mesajde Alecs » 07 Feb 2013, 13:16

x
Fişiere ataşate
DSC03862.JPG
Alecs

Mesajde letsoc » 07 Feb 2013, 14:27

Alecs scrie:x
Cred ca acea crapatura in cutie e vina, pe acolo ia ''mirosit'' ciocanitorii ca e ceva pe gustul ei inlauntru.
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde BeesDream » 07 Feb 2013, 15:02

Mama dragi apicultori cati dracu musafiri au albinele ca eu invatasem ca mai sunt atacuri de viespi,ca ma intra soareci,ca le mai rapesc reptilele de pe flori, ca mai sunt paduchi varroa acum am aflat si de ciocanitoare si pitigoi...unde dracu ajungem? cred ca in loc sa ne preocupam de produs miere ne apucam de construit capcane tuturor atacatorilor astia :lol: :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde horia_ch » 07 Feb 2013, 17:16

De al varooa la urs... sunt mulţi.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde BeesDream » 07 Feb 2013, 19:41

horia_ch scrie:De al varooa la urs... sunt mulţi.

Atunci de ce pot spune ca ma apuc de apicultura cand mai bine spun ca ma apuc de vanatoare :lol: :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde Alecs » 07 Feb 2013, 20:25

letsoc scrie:Cred ca acea crapatura in cutie e vina, pe acolo ia ''mirosit'' ciocanitorii ca e ceva pe gustul ei inlauntru.

Mare dreptate ai . Cu siguranta este una din cauze. Mi-a scapat , desi in vara m-am ocupat o perioada in mod special de acest aspect la toate cutiile deoarece ma necajeau furnicile. Nustiu, ori n-am vazut-o ori a aparut in perioada umeda sau geroasa.Ceea ce vreau sa subliniez insa ca mai am inca patru cutii gaurite. Si care nu au astfel de crapaturi , au insa in jur de 40 de ani de activitate.
Alecs

Mesajde letsoc » 07 Feb 2013, 22:53

Ati omis ca dusman a albinei guvernul care pune taxe si impozite,sau am gresit? :lol:
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde vasilescu adrian » 12 Feb 2013, 10:40

probleme cu ciocanitorile am si eu..si am observat ca in general ingauresc unde sunt crapaturi..
am intrebat si pe pagina personala ce solutii sunt dar nu mi-a raspuns nimeni(apoi an descoperit subforumul)..
am auzit la niste apicultorimai in varsa ca ei invelesc se foarte multi ani peretii pe exterior cu folie(pentru ca nu o ingaure ciocanitoarea)..dar nu si peretele frontal..
ce spuneti de aceasta metoda..ar avea sanse?..
salutari si numai bine tuturor!..
Fişiere ataşate
vasi (2).jpg
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde serb » 12 Feb 2013, 13:35

eu am aplicat cu niste holtzsuruburi mici folii de aluminiu pe partea frontala a stupilor, din acelea folosite la tipografii. le-am pus doar in jumatatea inferiopara, ca aveau suprafata unei file A4. Acum , daca nu le aveam , cred ca as fi pus folie de staniol de impachetat , din comert, cu care s-ar putea impacheta tot stupul imprejur. se pot si vopsi cu spray in culori tipatoare. In schimb , la zborurile de curatire cred ca afecteaza putin orientarea albinelor, din cauza ca reflecta lumina. Bafta, si daca va vin si alte idei impartasiti-le cu noi. Am mai citit undeva de folii de nylon gros aplicate cu pioneze pe fatadele stupilor. gasiti si colorat. ideea e sa nu mai simta lemnul cand da cu ciocul.
serb

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE