Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2013, 18:28

gigibecalul scrie:
FLORINELU scrie:cred ca sau imbatat,de ca muzicantii. :lol: :lol:

Ce vrei sa spui? :lol: :lol: :lol:

glumeam
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2013, 18:45

L. Apis scrie:Iata masa de lucru pentru taiat polistiren. Prin fanta mesei iese o lama de cutit cu care poti taia cu succes si cu ajutorului liniarului care se vede in spatele mesei se poate taia perfect paralel si se pot face falturi excelente. Calitatea taierii este superioara circularului si cred ca si firului de nichelina care cred ca va rotunji muchiile. Alaturi se vad cateva caturi 1/2 gata. Oricum spor la treaba!

salut, multumesc apis,uita asa invatam unul de la altul,sa stii ca nichelina taie foarte bine,face colturile perfect si nu rupe de loc polistirenul,problema este pana reglezi distanta intre poli ca sa se incalzeasca destul,dar nici prea tare.problema este cu falturile,cu nichelina nu le pot face,de aceea e foarte buna ideea cu masa ta,dar inca nu pricep cum functioneaza. reglezi cutitul pe inaltime si impingi polisterinul in cutit si il taie asa frumos ca in poza?
si inca o problema,se poate vopsi cu ceva,eventual cu ulei de in?
multumesc anticipat.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2013, 19:29

o mini lectura despre albine, mie mi-a placut, voua? :?: :?:
scuze dar nu mi-a reusit de data asta'
Fişiere ataşate
555269_201859699958806_1001121778_n.jpg
se pare ca nu reusesc cu poezia mea,pacat
555269_201859699958806_1001121778_n.jpg (29.92 KiB) Vizualizat de 9347 ori
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2013, 19:49

mai incerc odata
reusit de nota 6 ,dar reusit
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 001.JPG
FLORINELU

Mesajde L. Apis » 12 Feb 2013, 14:45

Da ai intuit bine, reglezi inaltimea cutitului si impingi polistirenul avand calitate garantata. Cat despre vopsit daca privesti cu atentie prima poza vei vedea ca acel stup este vopsit ( asa am vopsit si caturile) cu .... sa nu razi - var lavabil- si pot sa-ti spun ca dupa un an se prezinta bine, nu se exfoliaza si are o anumita elasticitate superioara vopselei iar dupa o ploaie cumplita cu gheata de asta vara care a lasat urme destul de urate si pe capacele de la stupii din poliuretan pot sa-ti spun ca "vopseaua mea speciala nu a sarit"
L. Apis

Mesajde FLORINELU » 12 Feb 2013, 18:37

da am inteles pana aici,vreau sa imi fac si eu o masa din asta pentru canturi in mod special/ acuma trebuie sa gandesc un dispozitiv de fixat si reglat cutitul,sau poate imi dai tu niste detalii,eventual poze,sa nu imi framant creierul prea tare :lol: .cutite chiar am de la un cuter ce l-am cumparat acuma si are cutite mai solide decat celelalte.
nu au ros de loc albinele pe interior,daca ai iernat in el?
multumesc.
FLORINELU

Mesajde L. Apis » 12 Feb 2013, 21:02

Din pacate nu am acum nici o poza dar voi incerca sa detaliez. Am prins pe sub masa un coltar la 90 de grade de la Dedeman iar cutitul va fi prins pe latura perpendiculara mesei cu o eclisa din tabla de 2 mm prinsa in suruburi pe acel coltar.Astfel cutitul va fi la 90 grade si vei putea regla inaltimea de taiere. Sper sa fie de folos explicatiile mele. Albinele au stat foarte bine, nu l-au ros si fiind foarte calduros au domnit desi au fundul gol. Sper sa aflam si de la alti stupari lucruri interesante si utile tuturor.
Salutare.
L. Apis

Mesajde FLORINELU » 12 Feb 2013, 21:46

multumesc ma apuc de treaba.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 12 Feb 2013, 21:55

buna seara,
te salut Octaviane,cultura arata foarte bine,poate mai bine ca niciodata,zapada asta i-a prins bine si parca si la albine le place mai mult sub plapuma,iar gerul de afara nu le deranjeaza daca au ce le trebuie,si cum noi pretindem ca stim ce le trebuie,le indeplinim dorintele si e-nregula.
apropo,te-ai laudat ca ai fost la casa armatei,eu am aflat prea tarziu. am pierdut mult? :?: :?:

sedinta a fost structurata pe doua parti
in prima parte.......
sa discutat despre nutritia albinelor.....
am mai aflat chestii interesante, pe care nu le stiam.
era vorba di despre biostimulatori, cu, care domnul Dani Popovici, cel care a tinut conferinta nu prea este de acord. merge pe ideea mierii.
am reusit sa si cumpar o carte de a dansului, dar inca nu am citit nimic din ea. sunt prezentate si plante pentru ceaiuri de albine, si altele lucruri. trebuie sa mai ma uit pe cuprins, pentru ca a facut o scurta prezentare a cartii.
acum asa in mare printre idei.........
-nu trebuie sa exageram cu hranirea stimulenta, sa nu obisnuim albinele cu asta si sa se mai reduca din codul ei genetic, prin care rezista vremurilor.
-cea mai slaba familie, sau individ este atacata de cel mai puternic agent patogen, din care poate rezulta altul, sau altii mult mai puternic, puternici.
-celebrul fenomen al disparitiei coloniilro de albine este datorat imunitatii.
-sau facut teste in Ungaria si in Romania, din care au rezultat ca nu mai exista la noi in tara nosema apis, doar nosema ceranae, iar in Ungaria, sa mai gasit nosema apis doar la 2 la suta dintre stupi.nosema ceranae ataca i nsezon pe fond de foame, lipsa cules, polen.
-ponta matcii nu este deloc influentata de stimulare.
-a dat apifonda la familiile care aveau hrana suficienta. iar familia a consumat la fel de multa miere, nu a economisit nimic.
-in schimb foloseste apiinvert.
-proteina nu stimuleaza, ajuta dezvoltarea.
-chiar si la nosema ceranae daca se folosesc ceaiurile din plante, impactul este mai redus.
-a experimentat stimulari cu vitamine, acidifianti la roiurile slabe, primavara. efectul era nul

cea de a doua parte a fost cu alegeri,in care a fost ales presedintele filialei Timis.

asta sunt doar idei in foarte mare parte structurate, si doar o parte din ele.
urmatoarea sedinta va avea loc pe data de 7 aprilie. dar sper sa ne vedem la Ghiroda la targ.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde liviutzbogos » 12 Feb 2013, 23:41

Apropos, cand e targul la Ghiroda? As da si eu o fuga sa cheltui ceva...timp daca bani nu am :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 13 Feb 2013, 07:57

targ la Ghiroda in 9-10 martie,iar la faget peste o saptamana,de vizitat amandoua.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 13 Feb 2013, 18:26

am mai pregatit ramele pentru primavara,curatat,reparat,schimbat sarme unde a fost necesar. urmeaza seria a 2-a ,apoi mai tarziu intinsul sarmei si lipitul fagurilor.inca nu am schimbat ceara pe faguri,dar astept targurile de la Ghiroda si Faget.
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 004.JPG
ramele pregatite
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 13 Feb 2013, 20:58

Sa strigati si la mine cand mergeti la Faget. Daca nu raspund, dati cu o piatra in geam ca ies eu afara :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 13 Feb 2013, 22:26

liviutzbogos scrie:Sa strigati si la mine cand mergeti la Faget. Daca nu raspund, dati cu o piatra in geam ca ies eu afara :D

sper ca nu stai la etajul 10 ca nu ajung cu piatra pana acolo. :o
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 13 Feb 2013, 22:34

FLORINELU scrie:
liviutzbogos scrie:Sa strigati si la mine cand mergeti la Faget. Daca nu raspund, dati cu o piatra in geam ca ies eu afara :D

sper ca nu stai la etajul 10 ca nu ajung cu piatra pana acolo. :o

Nu, stau la curte...si la sat si in oras tot la curte stau :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 13 Feb 2013, 23:46

Salut Florinelu! Insarmezi ramele de pe acum? asa vad in acel dulap cu rafturi.Si eu le fac tot iarna si le pastrez foarte bine.N-am avut probleme cu sarma sa se inmoaie cum zic majoritatea stuparilor.
stoenescu gheorghe-gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?