Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Incepator

Mesajde priest » 12 Feb 2013, 18:52

Buna seara si bine v-am gasit pe acest forum!
Sunt incepator in acest domeniu si doresc sa-mi achizitionez pentru inceput 2 stupi. Asi dori niste sfaturi privind ce tip de stupi sa-mi achizitionez si de unde pot lua 2 familii de albine (am auzit ca la Apimondia ar fi albine de familie buna...nu stiu ce inseamna, nepricepandu-ma). Locuiesc la curte si am padurea la 500 m (cred ca , conteaza acest lucru). Deci asi dori ca anul acesta "sa produc miere" pentru consumul propriu. Ce sfaturi imi puteti da, link-uri de unde pot invata, detalii, orice este binevenit. Va multumesc anticipat!
priest

Re: Incepator

Mesajde CristiTm » 12 Feb 2013, 19:16

pai .. cred ca trebuia sa treci prin pagina incepatorilor sa te prezinti sa pui la avatar localitatea de unde esti si sa vizitezi forumul de vanzari , cat despre albina de rasa vezi ca e cam stufos subiectul.

Bafta
CristiTm

Mesajde FLORINELU » 12 Feb 2013, 19:20

bine ai venit "priestule".
pai daca vrei ceva raspunsuri pe placul tau,spune si tu mai multe,ca de ex. de pe ce meleaguri esti,poate si un nume,cefel de stuparit vrei sa faci etc.. :?:
cu stima si mult succes.
FLORINELU

Mesajde priest » 12 Feb 2013, 19:32

Locuiesc in Cornetu (Ilfov) si doresc sa amplasez stupii in curte (stuparit sationar).
priest

Mesajde ionel muraru » 13 Feb 2013, 16:01

priest scrie:Buna seara si bine v-am gasit pe acest forum!
Sunt incepator in acest domeniu si doresc sa-mi achizitionez pentru inceput 2 stupi. Asi dori niste sfaturi privind ce tip de stupi sa-mi achizitionez si de unde pot lua 2 familii de albine (am auzit ca la Apimondia ar fi albine de familie buna...nu stiu ce inseamna, nepricepandu-ma). Locuiesc la curte si am padurea la 500 m (cred ca , conteaza acest lucru). Deci asi dori ca anul acesta "sa produc miere" pentru consumul propriu. Ce sfaturi imi puteti da, link-uri de unde pot invata, detalii, orice este binevenit. Va multumesc anticipat!

Iaou cu începutul...Daca nu ai ABC-ul albinăritului învață-l (din cărți, de pe forum si/sau alte publicații), după care poți hotărî singur felul stupilor si numărul cu care vrei sa începi. Multa bafta.
Asculta pe toată lumea si retine numai ce este bun si drept.
0721149850 sau 0769278580
ionel muraru

Mesajde proapis13 » 13 Feb 2013, 16:20

Citeste aici si vezi daca te incadrezi
viewtopic.php?f=11&t=3060
Daca stii ca poti sa te apuci incepe macar cu Manualul apicultorului si bolile albinelor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde priest » 15 Feb 2013, 12:59

Va multumesc pentru primele informatii. Am achizitionat pentru inceput 2 stupi verticali, i-am dat cu 3 straturi de grund si 2 de vopsea, am cumparat o carte pe care m-am apucat sa o citesc, insa, nu stiu de unde pot procura familiile de albine. Poate ma ajuta cineva. Multumesc anticipat.
priest

Mesajde gigibecalul » 15 Feb 2013, 13:26

"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde priest » 15 Feb 2013, 17:40

Am gasit intr-adevar.Multumesc! Oare cand este bine sa cumpar o familie?
priest

Mesajde apis_argesis2 » 15 Feb 2013, 20:07

priest scrie:Am gasit intr-adevar.Multumesc! Oare cand este bine sa cumpar o familie?

salut! in primavara!! :lol: atunci cand cumperi o familie urmareste sa aiba 9 rame pline de albina cu 6 rame (cel putin) de puiet , ouat compact pe rama intreaga.
pentru asta mai trebuie sa astepti pana in aprilie... dar nu-i bai : ai timp sa citesti si cel mai indicat imbina cititul cartilor cu discutile cu un apicultor profesionist si.. dornic sa te invete!

Succes!
apis_argesis2

Mesajde priest » 15 Feb 2013, 21:44

Multumesc! Il urmaresc pe Prof. Ioan Ursu. Are pe Youtube o gramada de filmulete foarte interesante.
priest

Mesajde istrate dan » 15 Feb 2013, 21:53

priest scrie:Multumesc! Il urmaresc pe Prof. Ioan Ursu. Are pe Youtube o gramada de filmulete foarte interesante.
te rog sa ne spui daca ai reusit sa obti macar 3000euroi pe stup ca d profesor
istrate dan

Mesajde apis_argesis2 » 16 Feb 2013, 00:15

istrate dan scrie:
priest scrie:Multumesc! Il urmaresc pe Prof. Ioan Ursu. Are pe Youtube o gramada de filmulete foarte interesante.

in loc sa-l ironizezi,.. mai bine i-ai da un sfat de valoare! shame!! :!:

prietene, lasa-l pe ursu... e un sarlatan... mai bine citeste Manualul_apicultorului_incepator_si_profesionist

ursu = otv
apis_argesis2

Mesajde RazvanTi » 16 Feb 2013, 00:34

treaba asta cu ursu=otv nu ar trebui folosita. sunt multi carora le place otv si mai ales de diaconescu... :shock:
RazvanTi

Mesajde apis_argesis2 » 16 Feb 2013, 00:49

RazvanTi scrie:treaba asta cu ursu=otv nu ar trebui folosita. sunt multi carora le place otv si mai ales de diaconescu... :shock:

haha... ba! om mai prost ca ala n-am vazut!

zeroTV
apis_argesis2

Mesajde priest » 16 Feb 2013, 09:21

apis_argesis2 scrie:
istrate dan scrie:

in loc sa-l ironizezi,.. mai bine i-ai da un sfat de valoare! shame!! :!:

prietene, lasa-l pe ursu... e un sarlatan... mai bine citeste Manualul_apicultorului_incepator_si_profesionist

ursu = otv

Mai bine mi-ai da un sfat! Ti-am spus ca sunt novice dar rautatea si ironia primeaza in tara asta!
priest

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE