Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

se poate si asa

Mesajde CATALIN » 08 Sep 2011, 14:36

am o problema si as dori sa stiu daca pot face si asa..
sa zicem ca e prea tarziu si sau nu dispui financiar sa iei hranitoare pt toti stupi
tre sa le pui mancare neeaaparat da e cam tarziu nu foarte
poti pune pe o rama 2 cu cana siropul sa intre direct in celule e ceva in regula le ajuta?
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Re: se poate si asa

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2011, 16:07

CATALIN scrie:am o problema si as dori sa stiu daca pot face si asa..
sa zicem ca e prea tarziu si sau nu dispui financiar sa iei hranitoare pt toti stupi
tre sa le pui mancare neeaaparat da e cam tarziu nu foarte
poti pune pe o rama 2 cu cana siropul sa intre direct in celule e ceva in regula le ajuta?

Daca ai etaj, taie un flacon de 2 l pe o parte (in lungul lui), baga o mana de fan sau paie in el, peste cuib pui o folie care o indoi la un colt sau o lasi indoita in partea din spate, pui flaconul in etaj, torni siroul in flaconul culcat si albinele isi fac treaba.
Poti sa bagi si in rame, doar ca risti sa curga pe jos cand intorci rama si apare furtisagul, ceea ce nu-ti doresc
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde alt stupar » 08 Sep 2011, 23:28

sau:
se ia oricare oala simpla de bucatarie
se decupeaza o bucata fagure vechi pe dimensiunea interioara a oalei, sa culiseze lejer
se pine siropul si apoi fagurele pe post de plutitor
se introduce oala in lada (sau intr-un cat superio golit de rame), lipita de unul dintre pereti
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde teinegru64 » 08 Sep 2011, 23:50

sau...
se ia o oala,ibric mai bine,din bucatarie...fara știrea nevestii,i se dau aprox 20 gauri in fund...vorbesc de oala....Apoi cu acest ibric turnam siropul in rame.Incap cam patru litri de sirop intr-o rama. .Mai este nevoie de o tava și o cutie de transport rame din tabla.Mai bine zis ...o cutie etanșa.Daca o sa am timp voi incerca sa fac un film zilele urmatoare.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde CATALIN » 09 Sep 2011, 05:59

deci eu sunt constient de faptul ca pot pune siropul in faguri cu x metode intrebarea era altfel
daca pun siropul in faguri e vreo problema au nu au timp sal prepare sa se matureze sal capaceasca
CATALIN

Mesajde Adrian Galofteanu » 09 Sep 2011, 07:03

CATALIN scrie:deci eu sunt constient de faptul ca pot pune siropul in faguri cu x metode intrebarea era altfel
daca pun siropul in faguri e vreo problema au nu au timp sal prepare sa se matureze sal capaceasca

Fara discutie ca este cam tarziu pentru operatiunea asta. Dar incerci sa eviti uzura prin invertirea zaharului si mai reduci din efectele negative. Vezi ca Dl Gica tocmai a postat despre invertirea zaharului aici:
viewtopic.php?f=9&t=643
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde gica » 09 Sep 2011, 07:41

Pune-l odata Catalin nu mai pierde timp.Dar pune-l mai diluat putin sa-l prelucreze bine.Ca sa nu uzezi albina exagerat de putin timp a reaparut o varianta ajutatoare - 50 de grame drojdie de bere inactivata la litru.Vezi aici :
http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... nactivata/
Craiovene,pune localitatea la avatar altfel cu greu primesti raspunsuri.
gica

Mesajde CATALIN » 09 Sep 2011, 09:58

ieri am pus cam 1 litru de sirop la fiecare invertit am fiert 5kg de zahar in 1,1 de apa si dupa invertire am mai completat cu 2l de apa cade cam 5 de zahar si 3de apa a iesit 5 de sirop stiu ca e tarziu dar ma gandesc ca o mai tine vremea cu mine iar la avatar nus cum sa pun localitatea am pus sirop in hranitoare si a mai pus in pahare de plastic de bere dalea mari cu niste betisoare sa nu se inece (prea multe)
CATALIN

Mesajde Microb2010 » 09 Sep 2011, 10:21

"a mai pus in pahare de plastic de bere dalea mari cu niste betisoare sa nu se inece (prea multe)"

Poti sa pui orice recipient daca este captusit cu un material care nu aluneca, nu va muri nici o albina, ele mor pentru ca le aluneca picioarele pe peretele vasucui si nu pot iesi(nu e nevoie nici de betisoare).
Microb2010

Mesajde Dila Daniel » 09 Sep 2011, 20:02

CATALIN scrie:deci eu sunt constient de faptul ca pot pune siropul in faguri cu x metode intrebarea era altfel

Decat deloc,e mai bine...
La ele nu exista"nu au timp"....ci cu ce costuri prepara si matureaza...Capacitul nu este obligatoriu.Depinde unde depoziteaza.
Deasemenea,conteaza si ce sirop folosesti.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde CATALIN » 10 Sep 2011, 09:08

dupa verificare de azi fetele mele au (ras)totul si se pare ca si betisoarele ale lea fost de ajutor pt ca din alea multe nu a murit niciuna :D :idea:
CATALIN

Mesajde CATALIN » 10 Sep 2011, 09:15

domnule dila daniel folosesc un sirop invertit cu zahr si putina sare de lamaie cam la 5 kg de zahar am 3 de apa iasa cam 5 de sirop ff bun :mrgreen:
CATALIN

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA