proapi scrie:eugen. scrie:Anuarul statistic al Romaniei 2013 editat de INSEE- DATE OFICIALE :
2006 - 20,4 kg familie
2007 - 17,1 kg
2008 - 20,1 kg
2009 - 18,9 kg
2010 - 17,4 kg
2011 - 19,3 kg
2012 - 17,9 kg
[b] Atunci de unde cele 30 de kg de miere ale doamnei dela MADR.....?????[/b]
Si nu orice doamna....director general de politici agricole....cu calcule la nivel de liceu...
valter scrie:andrei_calinescu scrie:Ca sa nu ne pierdem in detalii, daca priviti tabloul recapitulativ(ultima pagina), ei au acelasi forfet pentru exploatatii pana la 400 de stupi- cuantumul nu se modifica.
Altceva , 10Euro inseamna 43 de roni, nu?
Pentru impozitul propus in Romania, pentru exploatatii peste 100 de stupi, cuantumul e 98 de roni, adica dublu decat in Franta.
E minunat.
I-ti propun o lucrare de master(in termeni comparativi) ''apicultura din UE fata in fata cu impozitarea exploatatilor semiprofesioniste si profesioniste'' si luand in calcul:
-sprijinul statului;
-sprijinul organizatiilor profesionale;
-implicarea factorului decizional in evolutia sistemului apicol( productiv si conex-lazi, medicatie...);
-procnoza dezvoltarii(ori regresului) bransei pe termen scurt, mediu si lung.
ps. La lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2016 sa ma chemi si pe mine.
Stii ca te iubesc.
Hai sa-i facem praf pe ''mesterii'' care ne fac zile grele.
ps 2. Nicus a pus aceasta problema a bazei de calcul a impozitarii forfetare din Romania in termenii cei mai decenti...dar a sarit Stefan Niculaie cu ciocu mare si la determinat sa iasa din sala.
Adicatelea:
Noi primin PNA(inexistent si in continua diluare), FADR (in mare majoritate pentru noi apicultori inventati) si doi euro pe kg de miere...in schimb n-i se ia ca baza de calcul 98 ron.
Frantuzii au pus temelie trainica in cuteva sute de ani in scopul aplicarii corecte a PNA SI FADR ...si statul le calculeaza un forfetar de 10 euro...primind de la procesator aproximativ 4 euro pe kg.
In atare conditii, noi care avem miere de inalta calitate, trebui sa fim distrusi de :
-UE -ca asta-i politica de eliminare a pinguinilor;
-de Ministerele noastre ca nu dam spaga sa fim protejati ori din incompetenta celor care decid;
-de procesatori ca se pare ca ...si conduc miscarea de aliniere europeana la apisacaz;
-de dracu sa ne pieptene ca suntem saraci...si financiar.
so-ri-pan scrie:Baieti, Azi am avut intalnirea de la Prefectura Prahova. Au participat numai parlamentarii PNL, cei care ne incuiase usa sediului la protest. Pot sa va spun ca au inteles problema. Detalii va da Eugen. Eu ma grabesc sa merg la un Priveghi intru-cit mi-a murit un prieten.
Numai de bine.
octav79 scrie:so-ri-pan scrie:Baieti, Azi am avut intalnirea de la Prefectura Prahova. Au participat numai parlamentarii PNL, cei care ne incuiase usa sediului la protest. Pot sa va spun ca au inteles problema. Detalii va da Eugen. Eu ma grabesc sa merg la un Priveghi intru-cit mi-a murit un prieten.
Numai de bine.
Felicitari si tinem aproepe.
PS
Condoleante
eugen. scrie:ANARZ - 1 700 000 familii de albine !
INS - 1 260 000 familii de albine !
Nu poti cere fonduri la UE dupa datele ANARZ pentru ca cei de acolo cred doar ce spune INS ul![]()
Acum , daca fac media ultimilor 13 ani ( 2000 - 2012 ) conform datelor INS ajung la o medie de 17,9 kg/familie albine/an. De ce ce madam Tatomir de la MADR nu crede INS ul ? Doamna respectiva mai sustine ca a vorbir cu colegii apicultori din minister....
PS . Am intalnit ieri un specimen.... era deputat . A avut si el 70 de familii de albine si stie cat, cum , ce produce un stup...... da n a putut sa ne explice de ce s a lasat de apicultura si s a luat de deputatie
so-ri-pan scrie:
Rep: Revenind la micii producatori, guvernul tocmai a introdus un impozit pentru persoanele fizice mici producatori, urmeaza sa apara cred si normele de aplicare, multi dintre ei au inceput sa se planga deja un impozit pe verticala, platesc deja un impozit pe teren, platesc impozite pe vacile pe care le au, platesc cardul de acces cu laptele in piata, platesc impozit pe profit. Cum vedeti dvs de la Bruxelles aceasta chestiune?
Dacian Ciolos: Nu prea pot sa-mi exprim un punct de vedere detaliat pentru ca asta tine de politica de impozitare, si de taxare si bugetara a Romaniei. Ceea ce pot sa spun este ca din punctul meu de vedere, impozitarea ca instrument de scoatere la lumina, pe piata a productiei agricole e un instrument important pentru ca fara aceasta scoatere la lumina a productiei nu poti sa vorbesti de dezvoltare prin investitii si modernizare. N-are cum sa se duca un fermier la banca sa ia un credit, sau chiar sa ia fonduri europene daca n-are o minima contabilitate si daca n-are o idee minima despre cat cheltuieste si cat produce.
Daca politica de impozitare este un instrument pozitiv de stimulare a dezvoltarii economice, e un instrument util.
Daca politica de impozitare e vazuta doar intr-un mod restrans, doar de colectare la bugetul statului a unor taxe, fara ca nivelul acestor taxe sa fie corelat si cu potentialul actual si de dezvoltare a sectorului respectiv, atunci sigur cred ca e mai mult, risca sa fie mai mult o frana in dezvoltare. Nu pot sa va dau un raspuns pentru ca nu am acum toate elementele, dar cred ca in paralel oricum, in paralel cu aceasta politica de impozitare, daca este dezvoltat si un program de sustinere a dezvoltarii economice a acestor ferme, nu poate sa fie decat benefic. Oricum in toate statele din Uniunea Europeana acolo unde exista agricultura performanta e o agricultura care produce la lumina pe piata, si nu la negru. Acesta e un element esential.
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori