cazacu marius scrie:VA salut . mia dat un prieten niste placi de polistiren, avand pe o fata si pe alta tabla , si la mijloc polistiren . .eu vreau sa fac niste nuclee .si pe rama intreaga ,si pe rame pliante .material am destul dar am o nedumerire ;tabla din exterior o las dar cea din interiorul stupului treb sa o scot ca nu cred ca este indicat sa o las dar problema este daca o sa-l roada ce o sa fac ? sau mai bine sa-l imbrac in panza? Am sa atasez niste poze si poate aveti o idee mai buna cum sa fac. Va multumesc
nu-i mai bun cu nimic dar decat sa-l arunc? nu asta e subiectulAlbinel scrie:cazacu marius scrie:VA salut . mia dat un prieten niste placi de polistiren, avand pe o fata si pe alta tabla , si la mijloc polistiren . .eu vreau sa fac niste nuclee .si pe rama intreaga ,si pe rame pliante .material am destul dar am o nedumerire ;tabla din exterior o las dar cea din interiorul stupului treb sa o scot ca nu cred ca este indicat sa o las dar problema este daca o sa-l roada ce o sa fac ? sau mai bine sa-l imbrac in panza? Am sa atasez niste poze si poate aveti o idee mai buna cum sa fac. Va multumesc
ma intreb ..cu ce-i mai bun polistirenul intre doua foi de tabla la constructia unui nucleu de imperechere ,comparativ cu lemnul ???
mersiAlbinel scrie:cred ca nu faci decat sa te complici..in cazul tau i-as schimba destinatia ..stiu eu ceva capace sau altceva in gospodarie
Depinde ce panza,albinele se leaga de ea ,si incearca sa o roada..eu am imbracate in ceva material polistiren de 3cm, dar il folosesc doar pe o parte si alta a cuibului iarna. Si am experienta ca am fost imbracat intr-o iarna polistirenul cu o panza mai slaba,si ogramada de albine am gasit agatate cu capul si piciorusele de ea,care pe urma duce la moartea albinei.sau mai bine sa-l imbrac in panza?
iunicu scrie:Albina roade cu mare sarguinta polistirenul expandat. In schimb de cel extrudat nu se ating.
cazacu marius scrie:aici si-a facut cuibul intr-o stanca .deci, buturuga sa-u lemnul nu prea conteaza
cristi arad scrie:cazacu marius scrie:aici si-a facut cuibul intr-o stanca .deci, buturuga sa-u lemnul nu prea conteaza
cear fi daca am face stupii din fier forjat? sau din beteala de craciun ca, de, nu conteaza, variante sa fie si bani aruncati pe geam
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori