Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cristi J. si stupul

Mesajde CristiTm » 07 Feb 2013, 20:07

Multumesc Doamne, ieri am avut zbor de curatire fara sa stiu eram la lucru azi am fost sa ma uit ca a iesit un soare dragut dupa ploaia de dimineata, si mia zis nea Adi ca a gasit murdaria ce au facut-o prin gradina pe ceva scanduri de acum, incolo incepem usor pasi spre primavara, uite aici actiunea gaurirea ramelor socrumiu cu baiatul cel mare eu cu mana in ghips fac poze si dau indicatii de data asta
Fişiere ataşate
P1040161.JPG
ala mic de tot e cu grad de inspector si degustator deocamdata
CristiTm

Mesajde CristiTm » 07 Feb 2013, 20:12

am vazut si insarmarea verticala si am vazut ca are si multi adepti nu am facut deci nu pot vorbi despre ea.
Fişiere ataşate
P1040177.JPG
a iesit ceva de pana la urma mai trebuie capsele sarma si FA
P1040174.JPG
am facut 2 sabloane sa pot gaurii pe mijloc nu am avut alt dispozitiv
CristiTm

Mesajde CristiTm » 16 Feb 2013, 20:23

azi am avut alt zbor de curatare l-am prins in plin am si un filmulet facut o sa-l postez, am profitat de zbor si am verificat si starea turtelor din stupi, erau pe gatate am fugit rapid si am adus turtele cu polen (cumparate) am facut si eu dar sunt cam moi mai trebuie sa studiez la fabricare nu stiu de ce dar mintea mea refuza refuz apifonda nu imi place si gata acum am facut si poze am venit pregatit soarele si zborul a durat vre-o 2 ore

mai jos se vede cum au mancat turtele cu vitamine
Fişiere ataşate
P1040210.JPG
CristiTm

Mesajde CristiTm » 16 Feb 2013, 20:30

m-am uitat pe deasupra sunt sigur ca au puiet erau calde folile si podisorul populatia era pe metereze pardon speteze :)

pana acum e de bine asteptam luna martie cu ceva polen natural salcia capreasca si alunul le-am vazut inflorite
Fişiere ataşate
P1040214.JPG
am pus turta cu polen in complectare la cea mai ramas din aia cu vitamine
P1040213.JPG
erau cu ochi pe mine :))
CristiTm

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 21:33

NOROCOSULE!!! Sa-ti traiasca '"amantele" si sa ai bidoane pline!!!!!!!!!!!!!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde CristiTm » 17 Feb 2013, 16:19

au fost alti mai norocosi ca mine cu 2 saptamani inainte trebuia sa vina si randul meu ciudat a fost ca dimineata a fost inorat si erau sanse de ploaie a iesit soarele brusc si ardea destul de tare parca erau la urdinis isi faceau curaj una la alta
CristiTm

Mesajde CristiTm » 17 Feb 2013, 16:46

CristiTm

Mesajde CristiTm » 03 Mar 2013, 19:20

Azi am dat o vizita la albine zburau toti fara probleme nu au mai aduceau polen foarte mult cred ca au gatat prima sursa, in schimb au papat turtele cu polen in proportie de 70% pe joi-vineri pregatim inca o tura

Sambata plimbare la targ la Novi Sad era aproape tot ce ai nevoie ca si preturi mai mici ca in Romania din ce am cumparat eu :

chingi stupi 0.90 euro
masa descapacit plastic 30 euro / banc de descapacit inox 1 m 110 euro
fumagilina 20g 10 euro
un fel de mavrirol dar mai puternic 3.5 euro un plic
feromon matca 2euro plic
centrifuga 3 rame 140 / 4 rame 150 precis pune luci zabrani poze :))
colector polen plastic 6 euro
filtru (sita inox doua densitati) 6-10 euro depinde cum negociai
topitor solar 55 euro din ala care la noi costa 100
gratie haneman 2 euro metalica bine lucrate 10 -12 rame pretul la fel

poze il las pe Luci sa puna ca incarcam forumul, deci daca ai nevoie de lucruri mai mari sau cantitati merita mai mult ca sigur, cred ca s-au cumparat cel putin 10 centrifugi si 1500 kg de FA.
Am lasat din buget si pt targul din Ghiroda si Faget sa mai investim si in comercianti nostri nu doar in aia sarbi :lol:
CristiTm

Mesajde mircea_tm » 03 Mar 2013, 23:17

capse 1,70 euro punga
bobina sarma inox 4 euro/kg
masca+bluza 6 euro :D
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde CristiTm » 05 Mar 2013, 21:23

am fost azi la albine scurt in pauza mea de masa, nea Adi facea tamplarie eu cascam ochii sa vad cum misca aduc polen dar putin am vazut pe flori la parintii mei care stau 2 strazi mai incolo erau cate 4-5 albine pe o floare, mai erau albine care inca se curatau am vazut pe plafonul masinii pete mici galbui. saptamana venim si cu poze.
CristiTm

Mesajde CristiTm » 21 Mar 2013, 22:26

20.03.2013 Timisoara 17 grade, am profitat de ziua asta frumoasa sa fac complectari cu turte de 0.5kg pe stup mic mare, ultima vizita la inceputul lunii martie consumul a crescut vizibil , am verificat la o familie pe 5 intervale sa vad puietul era pe 3 rame / o treime din rama in partea dinspre urdinis era si mult puiet capacit si praospat ecluzionat , nu era albina moarta mai mult decat de obicei pe fundul stupului, astept o saptamna de frig dar e ok viata merge inainte mai mult sufera natura deocamdata decat albinele, ele or sa supravietuiasca acum ca nu au sa fie pe 10/12 rame cum vrem noi asta e alta poveste .
fara poze si de data asta eram singur si nu am vrut sa racesc cuiburile mai ales ca toate erau cu motorul incins, cam atat din priceperea mea
CristiTm

Mesajde CristiTm » 23 Mar 2013, 21:19

Azi erau 4 grade la umbra la soare vre-o 10 din 9 aveam 7din 9 care au iesit la zbor au un cais inflorit la 10 m in fata lor cred ca le gadila la nas mirosul aduceau polen dar f putin cand am verificat ianinte de valul de frig aveau prima rama 80% cu pastura proaspata de anul asta au un consum pe masura efortului de a incalzi puietul doar le-am privit desi eram curios sa vad cat au mancat din turta in 3 zile asteptam si ziua aia cu 18-20 de grade ca nu o mai fi mult si cu frigul asta am vazut ca sa instalat din nou prin Moldova, am mai facut si 8 magazii ca si asa era cald la soare mai trebuie gatate ramele de 41mm latime luate de la Faget pt magazii si o luam din loc , am fost si intr-un lan de rapita sa vad cat a crescut are cam 25-30 de cm .

mai o veste proasta la nea Adi i-au furat 10 orizontali vechi adevarat dar toti aveu cete 2 roiuri pe 5-6 rame cand am fost la Faget a zis sa dam o fuga si la stupina ca era aproape sa-mi arate cum ia facut organizarea pt proiect cand am ajuns acolo pe ultimele randuri au fost ceva nenorocitii, partea proasta cred ca tampitii i-au luat si cand erau stranse in ghem. politia declaratii ancheta in curs poze cum a fost si cum este nu cred ca se va finaliza ceva, daca afla cine sunt i finalizez eu mai constincios ca politia.
CristiTm

Mesajde CristiTm » 25 Iul 2013, 23:44

a trecut vara am avut parte de 3 culesuri atat am avut timp si pt mine a fost multumitor rapita, sacam 1 , tei , mai am acum ceva poliflora pe mal la Bega dar mai mult de intretinere spre tendinte sa blocheze cuibul . am facut dupa salcam 6 roi si am mai prins 2, am 8 in total 5 sunt pe 6 rame restul pe 4 rame din care 2 puiet ajung pana in septembrie cu stimulare la 6 rame full incerc sa tin 3 matci pt rezerva .
CristiTm

Mesajde nelutzu-api-cool » 03 Aug 2013, 22:29

La multi Ani, multe realizari si numai bine va doresc!!.. :)
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde Florin Dobre » 03 Aug 2013, 23:30

La multi ani sanatosi si fericiti!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CristiTm » 13 Oct 2013, 19:19

ok putin timp liber sa actualizam pagina cu ce am facut vara asta in plus de ce am scris mai sus am prins si un cules tarziu la floarea soarelui dar cu o medie de 12kg pe familie am fost placut surprins.
CristiTm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?