Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

fluturii ''cap de mort''

Mesajde victor s » 04 Sep 2011, 18:50

inca de acum 2 saptamani am prins un fluture , ceea ce mi-a dat un semnal de alarma...gratiile pe pozitii...
la controlul de ieri am gasit cativa infractori pe jos, in fata stupilor, semn clar ca incercau sa intre in stupi.
m-am ales si cu o intepatura, deoarece albinele erau iritate si alarmate de prezenta acestui infractor.
pe langa faptul ca este mare, mai este si urat si i-i lucesc ochii in bataia lanternei ca la draci... :shock:
deci, atentie...puneti gratiile pe pozitia de iarna, altfel veti avea surprize-surprize...
nu omoara albinele dar va pot produce pagube la faguri si rezervele de miere din cuib; plus tensiuni si agitatie in stupi !
Fişiere ataşate
001.jpg
002.jpg
000.jpg
victor s

Re: fluturii ''cap de mort''

Mesajde Adrian Galofteanu » 11 Sep 2011, 07:24

Ieri seara am fost la stupina pentru descapacire dupa diafragma. Cand am terminat era tarziu, se intunecase si deodata am vazut niste dihanii care zburau prin fata vagonului si pe la stupi. Cred ca erau vreo 5. Ochii fosforescenti si intradevar, urati!

Nu stiam ca sunt asa periculosi pentru familii. Dar ce fac la vagon ca acolo nu am gratii?
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde un OM » 11 Sep 2011, 22:37

Poate or fi periculosi pentru familiile slabe, pentru familiile puternice doar am constatat prezenta lor din perspectiva unor carcase goale :mrgreen: .
un OM

Mesajde mihaimihis » 26 Mai 2015, 15:46

Buna ziua, am vazut comentariul asta cu fluturii"cap de mort" doar acum si as fi interesat daca vai vin la albinele dumneavoastra.Daca mai vin v-as ruga sa imi prindeti cativa pentru ca am nevoie la un insectar/studiuCine ma poate ajuta si vrea il rog sa imi scrie pe adresa de email: mihaimihis@yahoo.com Multumesc!
mihaimihis

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE