warre2012 scrie:"UNDE-S MULTI PUTEREA CRESTE SI DUSMANUL NU SPORESTE". SO-RI-PAN,cum putem sa ne facem membri,e posibil online? .
lucky5strike scrie:Cum spuneam, se trage in apicultor din trei directii...
1. Impozitul: unii au cautat solutii de scapare. Cineva a venit cu ideea spargerii in unitati sub 50, sa scape de impozit. Ca... asta ar fi o portita. Am 200 fam., divizez in 4 si... scap. Hm... nu, nu este. Nu, nu scapi. Vezi 2;
2. Legea: Vine proiectelul la legea apiculturii, pe partea cealalta, si-ti da in cap: neinregistrare primarie, amenda; neautorizare DSV, amenda; lipsa carnet/membru asociatie, amenda. Oricare din astea trei, facute, cer de asemenea bani. Daca divizezi in 4, o sa ai 4 pozitii de registru agricol, 4 pfa-uri, etc, etc. Ca sa nu mai vorbim de riscul trecerii muncii de-o viata pe numele altuia. Da-ti stupina in 4-5, umbla cu 4-5 imputerniciri... o sa mai tii minte cum te cheama? ;
3. PNA: Asta este mai vechi. Unii ne-am obisnuit cu ideea ca suma lui e prea mica sa fie pt. toata lumea... la valoarea lui actuala, impartit la toata apicultorimea, ar insemna o frimitura de probabil 50 euro de apicultor... Sa accesezi PNA inseamna sa respecti chestiile de la 1 si 2.
==> ca masurile astea descurajeaza, franeaza dezvoltarea apiculturii noastre.
Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind CODUL FISCAL CU NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE
Text valabil pentru anul 2013, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.
Ultima actualizare: conform cu Hotărârea Guvernului nr. 20 din 16 ianuarie 2013 şi Ordonanţa Guvernului nr. 8 din 23 ianuarie 2013.
Corectat conform cu Rectificarea publicată în Monitorul Oficial nr. 77 din 6 februarie 2013
lucky5strike scrie: 4 pfa-uri, etc, etc.
==> ca masurile astea descurajeaza, franeaza dezvoltarea apiculturii noastre.
pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Parerea mea este ca va agitati degeaba. Cred ca se doreste de fapt constrangerea celor cu peste 50 familii sa isi infiinteze forme juridice de organizare pe care sa le impoziteze
lucky5strike scrie:pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Parerea mea este ca va agitati degeaba. Cred ca se doreste de fapt constrangerea celor cu peste 50 familii sa isi infiinteze forme juridice de organizare pe care sa le impoziteze
Vad ca tu pricepi ce spun eu, dar eu nu pricep exact ce spui tu.
1. Dupa parere ta, cati cu peste 50 de familii nu sunt deja PFA?
2. Daca nu se aplica la PFA sau SC, inseamna ca la astea ramane impozitul pe sis. real. Deci... n-am facut nimic.
Mai explica odata, cu alte cuvinte, ce ai scris mai sus, eu nu prea pricep.
pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
akmm scrie:pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Al' mai citit nu poate sa ataseze si articolul care spune asta?
pin scrie:Fiscul stie sa verifice hartoagele (actele contabile), nu stupii. Eu cred ca ei isi doresc sa controleze societati comerciale pentru ca acolo se pricep.
catalin.profiri scrie:Am fost la intalnirea despre care vorbeam ieri. Concluzii:
1. Pentru cei cu PFA nu se aplica norma de venit
2. Banii primiti pe 112 / 141 sunt impozabili (asta au sustinut initial, la finalul sedintei au admis ca vor studia din nou legea)
La final subprefectul a incheiat foarte frumos: "Agricultura si dezvoltarea satului romanesc sunt prioritati absolute ale statului roman".
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori