Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?

Mesajde warre2012 » 18 Feb 2013, 18:47

"UNDE-S MULTI PUTEREA CRESTE SI DUSMANUL NU SPORESTE". SO-RI-PAN,cum putem sa ne facem membri,e posibil online? .
warre2012

Mesajde so-ri-pan » 18 Feb 2013, 20:21

warre2012 scrie:"UNDE-S MULTI PUTEREA CRESTE SI DUSMANUL NU SPORESTE". SO-RI-PAN,cum putem sa ne facem membri,e posibil online? .

Ne vedem la Campina VINERI.
Online este posibil pentru cei ce ma contacteaza direct. rinso54@gmail.com , sau sa descarce adeeziunea si statutul de pe www.federatiaagrostar.ro
tel. 0723723975

Warre, Vineri la 0ra 10 este "deschiderea" targului. Vin TV-urile, Radiourile si Presa scrisa. Vorbrste si tu cu baietii sa veniti cu banderole albe sau negre la mana stanga sa sara astia cu intrebari pe voi. Aveti curaj si vorbiti: "NOI PLATIM IMPOZIT, EI PLATESC POLENIZAREA PLANTELOR SALBATICE".
pUTETI SA VENITI SI CU PLANCARDE GEN:
"tax for you ... payment pollination for us"
De voi depinde daca vreti sa fiti auziti. Daca nu... ne luam faguri, ne pupam intre noi, ne uram "miere multa" si... la toamna PLATIM IMPOZITELE. Ce atata deranj?
so-ri-pan

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2013, 21:07

Cum spuneam, se trage in apicultor din trei directii...

1. Impozitul: unii au cautat solutii de scapare. Cineva a venit cu ideea spargerii in unitati sub 50, sa scape de impozit. Ca... asta ar fi o portita. Am 200 fam., divizez in 4 si... scap. Hm... nu, nu este. Nu, nu scapi. Vezi 2;
2. Legea: Vine proiectelul la legea apiculturii, pe partea cealalta, si-ti da in cap: neinregistrare primarie, amenda; neautorizare DSV, amenda; lipsa carnet/membru asociatie, amenda. Oricare din astea trei, facute, cer de asemenea bani. Daca divizezi in 4, o sa ai 4 pozitii de registru agricol, 4 pfa-uri, etc, etc. Ca sa nu mai vorbim de riscul trecerii muncii de-o viata pe numele altuia. Da-ti stupina in 4-5, umbla cu 4-5 imputerniciri... o sa mai tii minte cum te cheama? ;
3. PNA: Asta este mai vechi. Unii ne-am obisnuit cu ideea ca suma lui e prea mica sa fie pt. toata lumea... la valoarea lui actuala, impartit la toata apicultorimea, ar insemna o frimitura de probabil 50 euro de apicultor... Sa accesezi PNA inseamna sa respecti chestiile de la 1 si 2.

==> ca masurile astea descurajeaza, franeaza dezvoltarea apiculturii noastre.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde so-ri-pan » 18 Feb 2013, 21:55

lucky5strike scrie:Cum spuneam, se trage in apicultor din trei directii...

1. Impozitul: unii au cautat solutii de scapare. Cineva a venit cu ideea spargerii in unitati sub 50, sa scape de impozit. Ca... asta ar fi o portita. Am 200 fam., divizez in 4 si... scap. Hm... nu, nu este. Nu, nu scapi. Vezi 2;
2. Legea: Vine proiectelul la legea apiculturii, pe partea cealalta, si-ti da in cap: neinregistrare primarie, amenda; neautorizare DSV, amenda; lipsa carnet/membru asociatie, amenda. Oricare din astea trei, facute, cer de asemenea bani. Daca divizezi in 4, o sa ai 4 pozitii de registru agricol, 4 pfa-uri, etc, etc. Ca sa nu mai vorbim de riscul trecerii muncii de-o viata pe numele altuia. Da-ti stupina in 4-5, umbla cu 4-5 imputerniciri... o sa mai tii minte cum te cheama? ;
3. PNA: Asta este mai vechi. Unii ne-am obisnuit cu ideea ca suma lui e prea mica sa fie pt. toata lumea... la valoarea lui actuala, impartit la toata apicultorimea, ar insemna o frimitura de probabil 50 euro de apicultor... Sa accesezi PNA inseamna sa respecti chestiile de la 1 si 2.

Dom` Cristi,
Sti foarte bine ca te apreciez de pe vremea Apiromcoop. Toate postarile dumitale sunt de o corectitudine, logica si analiza, indubitabila. Ce nu pot eu sa inteleg este faptul ca NU PROPUI O SOLUTIE de maniera: "Bai baieti, eu zic asa...., asa...., pentru a avea sansa in problemele enumerate mai sus." Pur si simplu, eu nu inteleg(o mai spun o data), vad ca e o moda sa se lanseze idei SI ATAT. Nu ne mobilizam sa rezolvam. Asteptam !!! Ce...? Nu stiu! De la cine, iar nu stiu.
Daca oamenii "harsiti" nu dau mobilizarea, exemplu personal, atuci ce pretentii sa mai avem?

Stima!
so-ri-pan

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2013, 23:33

Ei, asa mai discret cum oi fi eu, am spus clar si raspicat ce cred despre toate astea.

Multi sunt dezorientati, dezamagiti. Si la targuri se va vedea lucrul asta.

As dori sa stiu, astea-s normele, pana la urma - http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Co ... 13.htm#a72 ??
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2013, 23:38

Priceputii, explicati-mi si mie chestia asta care troneaza sus:

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind CODUL FISCAL CU NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE

Text valabil pentru anul 2013, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

Ultima actualizare: conform cu Hotărârea Guvernului nr. 20 din 16 ianuarie 2013 şi Ordonanţa Guvernului nr. 8 din 23 ianuarie 2013.
Corectat conform cu Rectificarea publicată în Monitorul Oficial nr. 77 din 6 februarie 2013
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pin » 19 Feb 2013, 09:03

lucky5strike scrie: 4 pfa-uri, etc, etc.

Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Parerea mea este ca va agitati degeaba. Cred ca se doreste de fapt constrangerea celor cu peste 50 familii sa isi infiinteze forme juridice de organizare pe care sa le impoziteze
pin

Mesajde dorin » 19 Feb 2013, 09:22

Un reportaj edificator despre albine http://www.primatv.ro/stiri-focus/miere ... ricol.html
dorin

Mesajde lucky5strike » 19 Feb 2013, 12:11

pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Parerea mea este ca va agitati degeaba. Cred ca se doreste de fapt constrangerea celor cu peste 50 familii sa isi infiinteze forme juridice de organizare pe care sa le impoziteze

Vad ca tu pricepi ce spun eu, dar eu nu pricep exact ce spui tu.

1. Dupa parere ta, cati cu peste 50 de familii nu sunt deja PFA?
2. Daca nu se aplica la PFA sau SC, inseamna ca la astea ramane impozitul pe sis. real. Deci... n-am facut nimic.

Mai explica odata, cu alte cuvinte, ce ai scris mai sus, eu nu prea pricep.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde catalin.profiri » 19 Feb 2013, 20:42

Abia am aflat:
Maine, 20/02/2013 ora 10.00 la Camera pentru Consultanta Agricola Iasi (pe Stefan cel Mare, unde s-au facut si cursurile pt apicultura) va fi organizata o dezbatere in legatura cu impozitarea in apicultura. Va rog anuntati cunostinte/prieteni ca sa fim acolo in numar cat mai mare. Vor fi reprezantanti din partea ministerului.
Alte detalii nu am. Daca va pot ajuta cu ceva ma gasiti la 0756.619.729.
Multumesc userului banat Cleolin pentru informatie.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde pin » 20 Feb 2013, 13:41

lucky5strike scrie:
pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.

Vad ca tu pricepi ce spun eu, dar eu nu pricep exact ce spui tu.

1. Dupa parere ta, cati cu peste 50 de familii nu sunt deja PFA?
2. Daca nu se aplica la PFA sau SC, inseamna ca la astea ramane impozitul pe sis. real. Deci... n-am facut nimic.

Mai explica odata, cu alte cuvinte, ce ai scris mai sus, eu nu prea pricep.

1. Nu am idee.
2. La PFA si SC se impoziteaza conform codului fiscal fara legatura cu numarul de stupi.

Fiscul stie sa verifice hartoagele (actele contabile), nu stupii. Eu cred ca ei isi doresc sa controleze societati comerciale pentru ca acolo se pricep.
pin

Mesajde catalin.profiri » 20 Feb 2013, 16:01

Am fost la intalnirea despre care vorbeam ieri. Din pacate am fost prost informat si nu a fost dezbatere ci o intalnire cu subprefectul si cu directorul de la Finante.
Concluzii:
1. Pentru cei cu PFA nu se aplica norma de venit
2. Banii primiti pe 112 / 141 sunt impozabili (asta au sustinut initial, la finalul sedintei au admis ca vor studia din nou legea)

Pentru cei care nu au PFA/SRL si intra sub incidenta impozitarii:
1.Pana in 25 mai 2013 trebuie sa depuna la ANAF norma de venit / declarate familiile de productie pe perioada 1ian 2012 - 31 dec 2012. Aceasta va da idei multora.
2.Tine de apicultor sa declare care stup e de productie si care roi. Din nou multe idei (a fost o paranteza cu vaci si junici, ca fermierul stie ce si cum).

La final subprefectul a incheiat foarte frumos:
"Agricultura si dezvoltarea satului romanesc sunt prioritati absolute ale statului roman".
:D fara alte comentarii.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde akmm » 20 Feb 2013, 16:03

Al' mai citit nu poate sa ataseze si articolul care spune asta?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde so-ri-pan » 20 Feb 2013, 16:37

akmm scrie:

Al' mai citit nu poate sa ataseze si articolul care spune asta?

Akmm, este a doua oare cand incerc sa ma fac inteles de catre tine. Consider ca, din postarile tale citite cu atentie, esti inteligent si cu capacitate de analiza. Este important nu sa nu fim impozitati. Suntem de acord sa fim si noi in randul "contribuabililor". Ideea este ca NOUA NU NI SE RECUNOASTE VALOAREA PRESTATIEI IN INTERES PUBLIC. POLENIZAREA!!!
lA CAT ESTI DE INTELIGENT NU CRED CA E NEVOIE DE ALTE COMENTARII.
so-ri-pan

Mesajde lucky5strike » 20 Feb 2013, 22:37

pin scrie:Fiscul stie sa verifice hartoagele (actele contabile), nu stupii. Eu cred ca ei isi doresc sa controleze societati comerciale pentru ca acolo se pricep.

Acum am inteles, bravo, chiar asa e! Ei asa lucreaza... cu sablon. :twisted:
catalin.profiri scrie:Am fost la intalnirea despre care vorbeam ieri. Concluzii:
1. Pentru cei cu PFA nu se aplica norma de venit
2. Banii primiti pe 112 / 141 sunt impozabili (asta au sustinut initial, la finalul sedintei au admis ca vor studia din nou legea)
La final subprefectul a incheiat foarte frumos: "Agricultura si dezvoltarea satului romanesc sunt prioritati absolute ale statului roman".

Greu ma abtin sa-i inchei si eu vreo doua!!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 21 Feb 2013, 14:30

ioi........... ce zice Batranul azi pe Facebook :
Peter Janos: Copii adevarul este ca in conditii foarte bune (familie puternica , Culesuri abundente , conditii climaterice potrivite si umblind in pastoral ) mierea extrasa de la una familia poate fii una suta kilograme de miere de calitate. :!:
Asta trebuie impozitat fratie !
eugen.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE