"Vreau sa fiu apicultor". Simplu, nu cu litere mari, nu amator, nu profesionist, nu prorietar de stupi, nu crescator de albine, ci pur si simplu "apicultor", cu tot ce implica acest lucru!
In primul rand inseamna sa renunti la fosta viata! Apicultura inseamna o altfel de viata! Anotimpurile se succed altfel decat in mod normal, vremea este privita cu alti ochi, relatia cu cei din jur se desfasoara altfel. Cine nu traieste asa - cu tot respectul - nu este apicultor!
"Termin treaba si ma duc un pic la stupina", sau "nu am avut timp sa fac tratamentele", sau "nu am faguri artificiali" etc. Este bine sa ne gandim ce vrem sa facem! Daca vrem sa vedem cum zboara banii, cumparam albine sau porumbei! Apicultorul traieste langa stupi, printre stupi, impreuna cu stupii! Cati dintre noi sunt asa ?!? Am avut ocazia sa cunosc trei apicultori de acest gen. Nu stiau ce e aia "vaca", "oaie", prasit etc. "Apicultorul lucreaza la manseta alba si nu pute" imi spuneau ei! Toata viata lor asta au facut! Pentru ei a fost ca si o religie! "Ce e aia sarbatoare? Eu serbez de la 1 noembrie pana la 15 februarie?!?
Tuturor celor care vor sa devina apicultori, le urez toate cele bune si multa putere de munca!
Cu stima!